SMB/FTP-szerver

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: SMB szerver

HozzászólásSzerző: Kyle » 2025.06.06. 12:38

fmart01fmart írta:...Mi itt a felhasználó név és a jelszó?

Beállítások/Programok/SBM szerver Itt tudod megadni, hogy legyen-e jelszó, és mi. Lehet, a Windows-od nem is engedi meg a csatlakozást vendégként, név és jelszó nélkül. (Áttettem a kérdésed ide, mert nem típusspecifikus kérdés volt.)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Re: SMB szerver

HozzászólásSzerző: fmart01fmart » 2025.06.06. 09:04

Egy windows intézőn próbálok elérni egy pro one 8k plus gépet. A manual azt írja, hogy csak megadom az ip címet és kész, nem kell felhasználó és jelszó. Ha beírom az ip címet, akkor bejön a windows hálózati hitelesítő adatok megadása oldal és felhasználó nevet és jelszót kér. A dune beállításánál nem látom, hogy hol tudom ezt beállítani. Mi itt a felhasználó név és a jelszó?
fmart01fmart

Re: SMB/FTP-szerver

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.21. 15:05

Meza írta:...ha akartam volna, se tudtam volna FAT32-re formázni, mert a Dune nem tesz fel ilyen kérdést...

Amikor legutóbb formáztam, akkor még választható volt a fájlrendszer. Hétfőn megnézem egy aktuális androidos modellen, ott mi a helyzet. De ha nem választható, akkor ezek szerint nem tudod, hogy mire formázta a Dune Neked. (Szerintem az eszköztárhely az EXT3 vagy EXT4, a cserélhető pedig FAT32 vagy NTFS lehet, de az Android miatt a FAT32 valószínűbb.) A 2TB elírás volt részemről, 4 GB-os max. fájlméretet akartam írni. A 2TB a maximális lemezméret, amit egy 32-bites oprendszer kezelni tud. Az ennél nagyobb háttértárakat csak 64-bites rendszeren lehet használni, bár a Windows tudtommal használ valami trükköt, hogy a 2 TB fölötti területet is használhasd, de 32-bites Windows alatt is működjön. De itt nem erről van szó, ha a Dune-nel formáztad, és nem került Windows-os gépbe azóta, hogy gondok vannak a fájlok mentésével. Jól érte, hogy leformázod a Dune-nel, és utána a Dune fájlkezelőjében sem tud rámásolni arra a meghajtóra, amit ő formázott, és ami azóta, hogy leformázta, nem volt még Windows-os gépben? Egyébként mit ír ki a számítógép, milyen fájlrendszer van a cserélhető tárhelyként a Dune-nel formázott pendrive-on? Én nem tudok elképzelni (és sosem láttam) olyan hardverhibát, ami azt eredményezi, hogy jogosultsági probléma miatt nem tud az oprendszer (mert hogy az Android teszi ezt, nem a Dune) egy tárhelyre írni, ezért erőlködöm azon, hogy kiderüljön, mi más okozza.

A másik kérdés még annyira sem ebbe a topikba való, mint a lemezformázás, kérlek, ilyenkor a megfelelő topikban tedd fel a kérdést, itt nem segít senkinek sem, ha megoldjuk a problémát, mert nem itt fog keresni halvány képről szóló leírást! Azt mondod, a Rendszerbeállítások/Video menübe nem tudsz belépni. De a Dune képpel és hanggal (és sok minden mással) kapcsolatos beállításai a saját „Beállítások” menüben vannak, nem az Android rendszer beállításainál, oda kb. sosem kell belépned, a távvezérlő SETUP gombja sem oda visz. Amit leírsz, az kb. olyan, mint amikor Dolby Vision vagy HDR képet ilyet nem támogató képernyőre küldünk ki. Ez valóban nem lehet a Windows hibája, csak ez a Tiéd. Azt gondolom, valamelyik opció a képbeállításoknál automatikus módban maradt, és néhányszor (főleg, ha a lejátszót hamarabb kapcsolod be, mint a TV-t) nem sikerül lekommunikálni HDMI-n, hogy mit támog a TV-d, ezért rossz színrendszer fog élni a videokimeneten. Ellenőrizd a Dune saját Beállítások/Kép menüjében, hogy lehetőleg se a videokimenet (felbontás, képfrekvencia), se a HDR/DV módok ne automatikusan legyenek!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Meza » 2022.05.21. 07:02

Kyle írta:
Meza írta:...Ezután leformáztam a Pendrive-ot a Dune-vel, de nem tudok rá másolni, mert azt írja a lemez megtelt, nincs elég hely rajta (128-as pendrive-ra egy 5 GB-os fájl esetében), közben meg tök üres...

Ha FAT32-re formáztad, akkor persze, azon fájlrendszeren 2 TB a maximális fájlméret...
Természetesen a Dune Android rendszere sem használja máshogy a tárhely fájlrendszerét, mint ahogy azt a fájlrendszer lehetővé teszi. A jogosultságokat nem lehet máshogy értelmezni, ezt nem a Dune teszi, hanem az operációs rendszer. Így nincs értelme olyan kijelentéseknek, hogy nem piacképes a termék, mert akkor ezt az Android rendszerre mondod. Gyanítom, Windows-on kívül nem sok operációs rendszert használsz, és az NTFS-en kívül már fájrendszerekben sincs tapasztalatod. Javasoltam, hogy használj Windows alatt egy megbízható partícionáló/formázó programot. Nem azért, mert azok úgy formáznak, ahogy a „Dune szereti”, hanem mert azok bizonyosan úgy formáznak, ahogy kell, mÍg a Windows-ról ezt nem lehet elmondani. Nem a Dune-nel szemben, hanem a Windows-zal legyél kicsit türelmesebb, bonyolultabbak a dolgok a háttérben, mint amennyit látsz belőle. Nagyon sokféle ingyenes formázó programot is találsz az általam javasolton kívül is. Ha azokkal megszűnik a gond, akkor tedd fel a kérdést, miért tudnak azok olyan lemezt létrehozni, ami Windows és Android alatt is jól működik? Ha azokkal sem szűnik meg a problémád, akkor folytassuk tovább a hibakeresést, mert akkor nem volt igazam, nem a lemez formázásával kapcsolatos a gondod!

Nem tudom formáztál-e már Dune eszközzel meghajtót, de azt mindenképpen tudni kell, hogy ennél a műveletnél ha akartam volna, se tudtam volna FAT32-re formázni, mert a Dune nem tesz fel ilyen kérdést. :) Itt csak aközül lehet választani, hogy eszköztárhelyként, vagy cserélhető tárhelyként formázza-e le a háttértárolót. Valóban nem ez a szakmám, de annyit azért konyítok a dologhoz, hogy tudjam, a FAT32 nem kezel 4GB feletti állományokat. De azt is írtam, hogy 128GB-os a pendrive, úgyhogy itt nem értem, hogy a 2TB max fájlméretet mire kell értenem. Win alatt mindent NTFS-ben formázok mindig, eddig ezzel nem volt gond. Az előző Dune is gond nélkül kezelte. Szóval a kérdés az, hogy ha magával a Dune eszközzel formázom a meghajtót és úgy sem lehet rá másolni, akkor mi lehet a gond? Azért magának már csak tudja, hogy mi a legjobb... ezek szerint mégsem... Erre a hibára vajon van válaszod? Mert számomra érthetetlen. Egyébként már a gyári beállításokat is visszaállítottam és ezután sem oldódott meg a probléma. Már más is mondja itt, hogy hibás az eszköz, lassan el kellene hinni...
Ki fogom próbálni a pendrive-val és egy 2TB-os másik HDD-vel, hogy működik-e vele, ha az általad javasolt programmal formázom. De azért az mégiscsak vicc, hogy már 3 hónapja van nálam az eszköz és normálisan még nem tudtam használni. (Nem vagyok türelmes...???) Egy másik kérdés: az miért van, hogy egy bekapcsolás után egyszercsak a teljes menü színrendszere teljesen kifakult? A legutóbbi használatkor még minden jól nézett ki, a következő bekapcsolásnál pedig, minhta egy fátyol lenne a képernyőn és fakók a színek. Ha a rendszerbeállítások video menüpontra megyek, abba nem tudok belépni, hanem visszaugrik a főmenüre. Eddig ez sem volt gond, most hirtelen ezt produkálta. Természetesen semmit sem állítottam el rajta. Gondolom ez már nem a Windows hibája...
Meza

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.15. 11:54

Meza írta:...Ezután leformáztam a Pendrive-ot a Dune-vel, de nem tudok rá másolni, mert azt írja a lemez megtelt, nincs elég hely rajta (128-as pendrive-ra egy 5 GB-os fájl esetében), közben meg tök üres...

Ha FAT32-re formáztad, akkor persze, azon fájlrendszeren 4 GB (javítva) a maximális fájlméret...
Természetesen a Dune Android rendszere sem használja máshogy a tárhely fájlrendszerét, mint ahogy azt a fájlrendszer lehetővé teszi. A jogosultságokat nem lehet máshogy értelmezni, ezt nem a Dune teszi, hanem az operációs rendszer. Így nincs értelme olyan kijelentéseknek, hogy nem piacképes a termék, mert akkor ezt az Android rendszerre mondod. Gyanítom, Windows-on kívül nem sok operációs rendszert használsz, és az NTFS-en kívül már fájrendszerekben sincs tapasztalatod. Javasoltam, hogy használj Windows alatt egy megbízható partícionáló/formázó programot. Nem azért, mert azok úgy formáznak, ahogy a „Dune szereti”, hanem mert azok bizonyosan úgy formáznak, ahogy kell, mÍg a Windows-ról ezt nem lehet elmondani. Nem a Dune-nel szemben, hanem a Windows-zal legyél kicsit türelmesebb, bonyolultabbak a dolgok a háttérben, mint amennyit látsz belőle. Nagyon sokféle ingyenes formázó programot is találsz az általam javasolton kívül is. Ha azokkal megszűnik a gond, akkor tedd fel a kérdést, miért tudnak azok olyan lemezt létrehozni, ami Windows és Android alatt is jól működik? Ha azokkal sem szűnik meg a problémád, akkor folytassuk tovább a hibakeresést, mert akkor nem volt igazam, nem a lemez formázásával kapcsolatos a gondod!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Csabi1984 » 2022.05.15. 11:45

Meza írta:
Kyle írta:
Meza írta:Mi lehet az oka? Lehet, hogy hibás a Dune?

Nem, nem lehet, ez szoftveres kérdés, nem hardveres. Próbáld ki mindezt egy pendrive-val is, szerintem azon nem lesz ilyen, csakis ezzel a lemezzel! Nem lehet, hogy ezt a lemezt még 32-bites WIndows formázta, vagy 64-bites, de 32-bites kompatibilis módban? Valami a partíció kapcsán nem ideális a Dune számára a leírtak alapján. Illetve ha lehet, ne a Windows formááza a lemezt, hanem mondjuk egy Partition Magic vagy hasonló partícionáló/formázó program (vagy a Dune)!

Ez most már a vicc kategória... Pendrive-val, amit Win 64 bit alatt szabályosan formáztam, ugyanez a helyzet. Plusz még egy hibajelenség, az a fájl, amit hajlandó volt rámásolni és látszott, utána nem módosítható és nem törölhető, mert az írja írásvédett, szüntessem meg az írásvédettséget. Tehát ismét használhatatlan. Ezután leformáztam a Pendrive-ot a Dune-vel, de nem tudok rá másolni, mert azt írja a lemez megtelt, nincs elég hely rajta (128-as pendrive-ra egy 5 GB-os fájl esetében), közben meg tök üres. A HDD-vel mindezt nem próbáltam meg, mert nem akarok feleslegesen a 18 TB-os eszközről 8-10 TB-ot ide-oda mozgatni és formázgatni, ha nem oldja meg a problémát. Márpedig ha a Pendrive esetében nem oldja meg, akkor vsz itt se. Életemben nem formáztam Partition Magic programmal, mert a Windows lemezkezelője eddig mindenre alkalmas volt, minden hibamentesen működött vele, a korábbi Dune is gond nélkül kezelte, még ha Total Commanderrel másoltam is rá. De még ha azzal működne is, az azért mégiscsak vicc, hogy egy ilyen eszköz csak a Partition Magic programmal formázott eszközöket fogadja el. Ha ez igaz, akkor azt gondolom nem piacképes a termék. És nem, nem 32 bites Windows formázta a HDD lemezt, már sok éve 64-est használok. Nem tudom van-e még egyéb ötlet, vagy kezdjük elfogadni, hogy valami nem stimmel a Dune eszközzel... az nem lehet, hogy minden más rossz nálam, csak a Dune jó...

Szia nekem is Realvision 4K van és semmi baja a rácsatlakoztatott USB eszközzel. Ide-oda tudok másolni, törölni. Valahol az eszköz hibádzik és ha ez Gyári visszaállítás után is előfordul más eszközzel akkor aligha szoftveres a hiba :)
Csabi1984

HozzászólásSzerző: Meza » 2022.05.15. 08:46

Kyle írta:

Nem, nem lehet, ez szoftveres kérdés, nem hardveres. Próbáld ki mindezt egy pendrive-val is, szerintem azon nem lesz ilyen, csakis ezzel a lemezzel! Nem lehet, hogy ezt a lemezt még 32-bites WIndows formázta, vagy 64-bites, de 32-bites kompatibilis módban? Valami a partíció kapcsán nem ideális a Dune számára a leírtak alapján. Illetve ha lehet, ne a Windows formááza a lemezt, hanem mondjuk egy Partition Magic vagy hasonló partícionáló/formázó program (vagy a Dune)!

Ez most már a vicc kategória... Pendrive-val, amit Win 64 bit alatt szabályosan formáztam, ugyanez a helyzet. Plusz még egy hibajelenség, az a fájl, amit hajlandó volt rámásolni és látszott, utána nem módosítható és nem törölhető, mert az írja írásvédett, szüntessem meg az írásvédettséget. Tehát ismét használhatatlan. Ezután leformáztam a Pendrive-ot a Dune-vel, de nem tudok rá másolni, mert azt írja a lemez megtelt, nincs elég hely rajta (128-as pendrive-ra egy 5 GB-os fájl esetében), közben meg tök üres. A HDD-vel mindezt nem próbáltam meg, mert nem akarok feleslegesen a 18 TB-os eszközről 8-10 TB-ot ide-oda mozgatni és formázgatni, ha nem oldja meg a problémát. Márpedig ha a Pendrive esetében nem oldja meg, akkor vsz itt se. Életemben nem formáztam Partition Magic programmal, mert a Windows lemezkezelője eddig mindenre alkalmas volt, minden hibamentesen működött vele, a korábbi Dune is gond nélkül kezelte, még ha Total Commanderrel másoltam is rá. De még ha azzal működne is, az azért mégiscsak vicc, hogy egy ilyen eszköz csak a Partition Magic programmal formázott eszközöket fogadja el. Ha ez igaz, akkor azt gondolom nem piacképes a termék. És nem, nem 32 bites Windows formázta a HDD lemezt, már sok éve 64-est használok. Nem tudom van-e még egyéb ötlet, vagy kezdjük elfogadni, hogy valami nem stimmel a Dune eszközzel... az nem lehet, hogy minden más rossz nálam, csak a Dune jó...
Meza

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.05.09. 14:27

Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Meza » 2022.05.08. 19:03

Kyle írta:
Meza írta:...Belső otthoni hálózaton megy a fájlmozgatás Total Commanderrel...

A 64-bites oprendszer a mostani androidos Dune-ökön bármekkora lemezt kezel. Viszont egy lemezellenőrzést mindenképpen csinálj rajta Windows alatt, és ne Total Commander-rel másolj rá, ezzel másnak is volt már hasonló gondja! Próbáld ki a Windows intézőben simán átdobni két ablak között a fájlokat, az bizonyosan SMB-n fog történni, Ha ott is gond van (és a lemezkarbantartó szerint nincs probléma a lemezzel és a fájlrendszerrel rajta), akkor folytassuk!

Szia, megcsináltam mindent úgy, ahogy írtad. A meghajtók nem hibásak (sem a forrás, sem a cél). A másolás a két ablak között Intéző alatt befejeződik, majd a frissen másolt fájl a Dune-re kötött meghajtóról eltűnik. Ma 4 fájlt másoltam, az első működött, azt látom, de a többi eltűnt. Ha visszadugnám PC-re, kis idő múlva szerintem ezek is ugyanúgy megjelennének a másolás dátumával visszamenőleg, majd ezt követően már véglegesen látszódnának, ahogy a többinél. Szóval ott vannak azok, csak nem látom őket a Dune-n keresztül. Ez elég furcsa... Mi lehet az oka? Lehet, hogy hibás a Dune?
Meza

HozzászólásSzerző: maxhim » 2022.04.24. 23:05

Meza írta:Belső otthoni hálózaton megy a fájlmozgatás Total Commanderrel.

Azt erre inkább hanyagold. Lassú, köze nincs a valós másolási sebességhez. Ahogy Kyle is írja, simán intéző alatt próbáld meg!
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

Következő

Vissza: A Dune lemezeinek megosztása hálózaton (SMB-, FTP-szerver)