Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: imre56 » 2022.04.16. 16:09

Sziasztok!

Miért nem tudok AAC hangsávos filmeket lejátszani a médialejátszón? Nincs hang.Több sorozat hangját emiatt át kellett konvertálnom AC3 hanggá, hogy tudjam nézni őket.
Akár dokkolóra kötött winchesterről, akár hálózatról történő lejátszásról van szó. Már mindenfélével próbálkoztam a médialejátszó hang beálítás panelen, de nem jártam eredménnyel.
A médialejátszó DENON erősítőn keresztül van csatlakoztatva a LG tévére HDMI kábellel. Az erősítő a tévéhez HDMI-ARC-on. Más hangformátumokat tökéletesen lejátszik, csak az AAC-vel van gond.
A válaszokat, segítséget előre is köszönöm.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.19. 12:37

ka-lasz írta:...Hova küldjek mintát?

Ne küldj mintát, ha én is le tudom tölteni, küld el a linkjét egy problémás fájlnak!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ka-lasz » 2021.07.17. 12:11

Kyle írta:
ka-lasz írta:...A legfrissebb elérhető firmware-t használom (nem beta).

Ne törődj azzal, hogy béta vagy nem egy firmware, a legújabb legyen fent! Szerintem épp béta a legújabb a Pro 4K-ra.
Semmi mással nincs gondod, csak az onnan letöltött filmekkel? Küldj egy mintát, megnézném!

Szia!
Köszi a tippet, sajnos így sem működött. A képernyő szétesett 4 db egyforma méretű zajra, amin csak a teljes áramtalanítás segített, úgyhogy visszatettem a legutolsó nem bétát, mert ott 1 percnyi lejátszás után kiugrik a lejátszásból, vagy maximum "zöldhalál" van.
A filmek ezen az oldalon vannak: https://tvshows.today/ SD, HD vagy FHD felbontású dolgok is vannak itt mp4 formátumban, de egyik se megy.
A Samsung MU8000 tv viszont lejátssza.
Hova küldjek mintát?
ka-lasz

HozzászólásSzerző: lkeri » 2021.04.12. 09:29

Szia Kyle!

Beállítottam ill. kipróbáltam amiket írtál és működnek.

Köszi mindent, nagyon hasznos volt!

Szép Napot!

Üdv:

Lali
lkeri

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.07. 18:00

lkeri írta:Ezt nem tudom pedig átnéztem már párszor a menüjét...i

Ha teljesen kikapcsol, azt tudod, mert nincs a kijelzőn semmi, és bekapcsolás után kb. fél percig bootol. Készenlétből azonnal bekapcsol, mert csak a videókimenet van letiltva ilyenkor. Az Energiagazdálkodás menüben lehet állítani.
NAS-ból csakis Synology, főleg, hogy azt is mi importáljuk, így tökéletesen ismerjük és segítünk egy hasonló magyar felületen Neked.
A Page Up/Page Down gombbal oldalanként tudsz ugrani a listákban. Sok helyen láttam már körbefutó listákat, szinte mindig túlszaladok a végén :)
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lkeri » 2021.04.07. 17:05

Szia Kyle!

Köszi a gyors válaszokat!!!

– Milyen kikapcsolás van Nálad beállítva? Készenlét (amikor csak a HDMI-kimenet van kikapcsolva, de minden más működik) vagy teljes kikapcsolás, ami után újrabootol? Egyébként lehet, hogy a Pro 4K teljesen kikapcsolva is ad áramot USB-n. Ha így van, akkor ez hardveres korlát, különben már nem így működne. Használj NAS-t, ez sok más szempontból is profibb megoldás!

Ezt nem tudom pedig átnéztem már párszor a menüjét.Tudnál segteni kérlek, hogy ezt hol tudom beálltani? Illetve ha nyitok a NAS irányába - hallotam már róla de nem ismerem a rendszert - akkor Te melyikeket néznéd meg?

– Van akinek ez lenne a logikus, van akit zavarna. Miért nem használod a Page Up/Page Down gombokat?

A legtöb menüs rendszer így szokott működni legalább is amiket én ismerek ezért volt nekem evidens de Ok megpróbálom a javaslatod szerint.

Köszi szépen.

Üdv:

Lali
lkeri

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.07. 09:04

lkeri írta:...A rádugott külső SSD winchestereket kikapcsoláskor nem kapcsolja ki így azok vígan pörögnek következő film nézéséig.

– Milyen kikapcsolás van Nálad beállítva? Készenlét (amikor csak a HDMI-kimenet van kikapcsolva, de minden más működik) vagy teljes kikapcsolás, ami után újrabootol? Egyébként lehet, hogy a Pro 4K teljesen kikapcsolva is ad áramot USB-n. Ha így van, akkor ez hardveres korlát, különben már nem így működne. Használj NAS-t, ez sok más szempontból is profibb megoldás!
– Van akinek ez lenne a logikus, van akit zavarna. Miért nem használod a Page Up/Page Down gombokat?
– Ilyen infója a Dune-nek nincs, tehát ezt a TV-d rakja ki. Hogy miért, azt nem tudom, de ha pl. a HDMI-átvitellel van gond, és úgy érzékeli, hogy elvesztette a jelet, akkor csinálhatja. De ilyenkor a képnek is el kellene mennie egy pillanatra. Másik kábelt, másik HDMI-bemenetet a TV-n már próbáltál?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: lkeri » 2021.04.06. 17:18

Sziasztok!

Kb. 2 éve van PRO 4K-m és van több idegesítő hibája is amit a mai napig nem orvosolt sajnos egy frisstés sem ebben kérnék egy kis segtséget, hátha van benne beállítás beli probléma. Gondoltam mielőtt kidobom a kukába próbálok egy szerencsét itt nálatok, amit előre is köszönök.

- A rádugott külső SSD winchestereket kikapcsoláskor nem kapcsolja ki így azok vígan pörögnek következő film nézéséig.
Emiatt minden film nézés előtt és után fel ill. le kell dugdosnom a vinyókat. Agyrém...
- Ha film lista aljára érek kereséskor akkor az lenne a logikus ha átugrana az elejére de ehelyett vissza kell lépkeni a tetejére...
-Film nézés közben - ezt kb. 3 nónapja csinálja - kb. 3 percenként felvillan egy infó sáv a képernyő tetején az aktuális felbontás ill. HDMI csatlakozó számának
tájékoztatásával.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Üdv:

Lali
lkeri

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.05. 17:59

ka-lasz írta:...A legfrissebb elérhető firmware-t használom (nem beta).

Ne törődj azzal, hogy béta vagy nem egy firmware, a legújabb legyen fent! Szerintem épp béta a legújabb a Pro 4K-ra.
Semmi mással nincs gondod, csak az onnan letöltött filmekkel? Küldj egy mintát, megnézném!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ka-lasz » 2021.03.05. 14:32

Sziasztok!
A Dune HD PRO 4K médialejátszó nem tudja lejátszani https://tvshows.today -ról letöltött epizódokat (akár HD, akár SD).
Néha nem indítja a filmet. Néha elindul és egy percen belül megáll, lefagy/kidob a kezdőoldalra, esetleg a pendrive mappájába.
Ilyenkor ki kell kapcsolni az eszközt és újra kell bootolni a lejátszót, de továbbra sem játssza le.
A legfrissebb elérhető firmware-t használom (nem beta).
Köszi!
ka-lasz

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések