lejátszás közben megakad

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: lejátszás közben megakad

HozzászólásSzerző: vinyo » 2022.02.18. 21:43

Szia!

Felhívtam a szervizt, nagyon segítőkészek voltak a dologban. Sajnos be kell vinnem hozzájuk. Annyi a változás a dologban, hogy levettem az ethernet kábelt róla és külső hdd-ről futtattam filmet. Csodával határos módon sikerült végigjátszani (2 óra 30 perc!!!). Szóval valószínűleg a hálózati modullal lehet a gond. Sajnos a napokban nem tudom elvinni a szervizbe, de a fejleményeket igyekszem majd megírni ide, hátha másnak is segítség lehet a dolog. Köszönöm az eddigi segítséget.

Üdv: Vinyo
vinyo

HozzászólásSzerző: vinyo » 2022.02.18. 16:46

Sajnos a wifin a max amit sikerült kicsavarni 17 mb, de azzal is szaggatott és nem volt hangja sem. Természetesen jó minőségű a router bár nem 1 helységben vannak mégis a lejátszó szerint 70% jel van. (sztem nem ez a bibi). Szóval te azt javaslod mindenképpen szerviz, mert érdemes lenne? Jobb megoldás lenne mint venni 1 smart box-ot?

vinyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.02.18. 14:58

vinyo írta:...a wifin csak 1,9 mb...

Ha az antennája fel van csavarva, és a router térereje a szobában normális, akkor simán kellene menni wifin is bármilyen filmnek, főleg AC-s routerrel, hálózattal. De etherneten látszólag haldoklik, SZERVIZBE vinném a helyedben.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vinyo » 2022.02.18. 12:37

Felmerült bennem a kérdés, hogy elég alacsony áron elérhető a smart box 4k (25000.- ft.!!!). Számomra a nasból való lejátszás lenne az egyik legfontosabb. Ez mellet házimozi erősítőt szoktam használni. Nem tudom, hogy ebben a felállásban érdemes e gondolkodni ebben a készülékben. Félek attól, hogy a solo lite-nak inkább processzor vagy hasonló gondja van és ezért nem biztos, hogy érdemes javítani. Illetve nem tudom van e ezzel kapcsolatban tapasztalat (mennyibe kerülhet a javítás és, hogy érdemes e megcsinálni, mint venni egy számomra egyszerűbbnek tűnő készüléket). Szóval összegezve a hang és a hálózati lejátszás lenne fontos 4k minőségben.

vinyo

HozzászólásSzerző: vinyo » 2022.02.18. 12:30

Szia!

Ma volt kis időm próbálkozni. Csináltam 1 gyári resetet, teljeset. Újra beállítottam az nfs mappát. A lejátszás elindult de most 2 perc alatt megfagyott. Türelmes voltam hagytam úgy az egészet, kb 5 perc elteltével vissza rakott a fájlok választásához. Újra próbáltam lejátszani a fájlt, de ekkor már teljesen kiakadt, áramtalanítani kellet. Próbálkoztam dlna és samba szerver felől, de a végeredmény ugyanaz csak az idő változik mire megakad. Ellenőriztem a megakadás közben a nas elérhetőségét, ezzel sem volt gond. Gondoltam hátha az ethernet port a gond ezért átraktam wifire. Sikerült indítani a fájlt, de olyan lassú volt a sebesség, hogy képkockánként ment a film. Ehhez már nem volt türelmem itt kikapcsoltam. Az ethernet porton keresztül a lejátszashoz használt olvasási sebesség 23 mb volt a wifin csak 1,9 mb. A hálózat mind 2 esetben automatikus dhcp volt. Gondoltam a melegedésre is, természetesen meleg, de ha a régi tv102-höz hasonlítom akkor korántsem mondanám melegnek.

vinyo

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.02.18. 10:48

vinyo írta:...ugyanazzal az ethernet kábelen ugyanazt a fájlt hiba nélkül képes olvasni...

Ebből én is erre következtetek. Amit kipróbálnék mégis:
– Váltani az NFS módot (TCP/UDP).
– A switch vagy router másik portjába dugni a lejátszót.
– Megnézni, hogy WiFi-n keresztül is történik-e ilyen.
– Amikor lefagy a lejátszás, megnézni, hogy a NAS-ról a számítógép tud-e rendes sebességgel olvasni, illetve a NAS erőforrás-menedzselőjében megnézni a processzor és hálózat terhelését.
– Megnézni (csak érzetre), nem túl meleg-e a készülék, amikor lefagy.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

lejátszás közben megakad

HozzászólásSzerző: vinyo » 2022.02.17. 17:59

Szia!

Van 1 solo 4k lite lejátszóm. Hálózati kábelen keresztül Nasból olvasva használom. A nasban nfs rendszer van beállítva neki. Sajnos olyan hiba lépett fel, hogy 1 óra lejátszás után kimerevedik a kép mintha lefagyna. A lejátszó csak az előre tekerés funkcióra reagál, megjeleníti a kívánt időt, de nem lép tovább és percekig semmi (kikapcsolni sem lehet). Áramtalanítás után újra működik, de egyre sűrűbben jön elő a hiba (lecsökken 3-5 percre a fagyás sűrűsége). Van 1 korábbi tv 102 lejátszom, ugyanazzal az ethernet kábelen ugyanazt a fájlt hiba nélkül képes olvasni (ebből arra következtetek, hogy a lejátszóval lehet gond és nem a hálózatban van a hiba).

vinyo

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések