Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.13. 19:44

A helyzet az hogy a usb station2-t csak tegnap tudtuk beállítani ,hogy elinduljon a filmletöltés a wd 1 terrás külső vinyóra ,bár már 2 hete megvannak a kütyük(usb2+a smart d1).eddig a vinyot( a pc-ről írtam rá a filmeket).közvetlenül kapcsoltam a smarthoz és tökéletesen lejátszotta a filmeket.De két héttel ezelőtt mikor először összekötöttük a smartot az usb2-t és a vinyót hálózatba akkor minden film ment kivéve a 2db 29gb bluray filmeket,illetve a két bluray filmből az egyikből a bevezető kb 1 perces demo elindult a másikbol is egy rövid kb az is 1 perces kommentár indult el .ezt a pontosság kedvéért írtam le.A mai nap összekötöttem a hálozattal a smartot de most semmit nem indít el,ha rámegyek bármelyik fájlra a böngészőben és benyomom a pop up menü gombot akkor azt írja:frissítés :kijelölés:mindet kijelölés:.....ily módon olvasási tesztet nem tudtam megnézni.igazából azt sem értem hogy a vinyóra tegnap letöltött 500mb mkw-s filmet se nem látom a smartnál a böngészőben .ez hogy lehet? és most sokkal lassabb a smart fájlbetöltése(amik ugye ráadásul el sem indulnak) hálózaton keresztül mint amikor 2 héttel ezelőtt összekötöttük ,lehet hogy azért mert letöltést végez a nas a vinyóra? bocs ha hosszú és zavaros voltam
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.13. 13:01

Az USB Station 2-ről másodpercenként 20 MB fölött lehet olvasni SMB-n. A fullHD filmhez ennek csak kb. a harmada kell, ami kederül akkor, ha a számítógépeddel játszod le ugyanazt a filmet ugyanonnan; akkor nem lesz vele gond. Ideális az NFS protokoll használata lenne, de azt ugye csak a DiskStation-ök tudnak, az USB Station 2 nem. Viszont az SMB is elég kellene, hogy legyen, nem tudunk róla, hogy pld. az aktuális Dune firmware-ben lassan menne. Azt javasolnám, próbáld ki a problémás filmet lejátszani a gépeddel az USB Statino 2-ről, majd a Dune-nel a számítógépről, és írd meg, mi az eredmény. Illetve csinálj egy olvasási tesztet a Dune-nel az US Station 2-ről (POP UP MENU gomb, ha a problémás fájlon állsz a böngészőben), és írd meg, az mit mutatott.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: nagyeger » 2011.02.13. 11:24

Üdv! hd dune smart d1 lejátszom van és a gondom ,hogy külső merevlemezt csatlakoztatok rá akkor viszi a blueray 29gb filmeket is tökéletesen ,ha viszont a synology usb2-vel hálózaton keresztül kötöm össze akkor a br 29gb filmeket nem(eddig csak 2db van a vinyón) az összes kisebb adatmennyiségű filmet beleértve a 7-8gb blueray filmeket viszont gond nélkül viszi . Kérdésem mi a megoldás hogy le tudjam játszani hálozaton keresztül is a 29 illetve akár a 45gb filmeket ? lehet hogy a hálózat nem bír el ekkora adatmennyiséget továbbítani? előre is köszönöm a választ.
nagyeger

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.02.12. 22:47

kisscsabaSWAT írta:A synology DS1511 es NAS-rol viszont, nem...

Ilyet nem írhatsz. :) Úgy értem, hogy nincs olyan probléma, hogy Synology DS1511-ről nem lehet ISO-t lejátszani. Ezekből válassz lécci:
– SMB-n keresztül hálózaton nem tudok lejátszani.
– NFS-n keresztül hálózaton nem tudok lejátszani.
– UPnP-n/DLNA-n nem tudok lejátszani.

Azt gondolom, valamiért UPnP-n keresztül akarsz lejátszani. Úgy nem megy az ISO. Pedig sem a Dune kézikönyve, sem a Synology.hu terméktámogatás oldala nem arra bíztat, hogy ezt tedd, hiszen az NFS az ideális egy linux alapú lejátszóhóz. A Dune kézikönyvében direkt betettünk egy példát Synology-hoz NFS-en kapcsolódásról, ez az eredeti angolban nincs is ott. Ha nem erről lenne szó, és tévedek, akkor kíváncsi vagyok viszont a kapcsolat leírására.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kisscsabaSWAT » 2011.02.12. 15:26

Sziasztok!

B1 lejatszom van.
uj firmware van rajta.
Ha radugok kulso meghajtot, akkor lejatsza a DVD formatumot ISO bol es folder-bol is.

A synology DS1511 es NAS-rol viszont, nem.
Azt irja hogy ez a formatum nem tamogatott.

Van valami megoldas?

koszi> Csaba
kisscsabaSWAT

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.21. 10:43

Akkor UDP helyett TCP-módot állíts a Dune-ön az NFS mellett. De NFS lesz a megoldás.
Kyle
Adminisztrátor

Re: NAS-ról leáll a film

HozzászólásSzerző: vikidoki » 2010.12.20. 21:32

vikidoki írta:
Kyle írta:
vikidoki írta:Dune Base lejátszóm van QNAP 219P háttértárral a kettő gigabit routeren keresztül van összekötve...

NFS? TCP vagy UDP (utóbbi legyen)? Ugyen a Dune nem gigabitre van állítva (ne legyen)?

Hahó, nekem idáig SMB volt beállítva, nem NFS, a gigabites nincs bekapcsolva.
Most átállítom ahogy írtad, remélem műxik.
Köszönöm!!!
V.

Megpróbáltam, de így egyáltalán nem működik, szaggat a film, és nagyon lassú a betöltés is. Egyszóval ez nem ok.
Egyéb ötlet?
Köszi: V.
vikidoki

HozzászólásSzerző: vikidoki » 2010.12.20. 21:03

Kyle írta:
vikidoki írta:Dune Base lejátszóm van QNAP 219P háttértárral a kettő gigabit routeren keresztül van összekötve...

NFS? TCP vagy UDP (utóbbi legyen)? Ugyen a Dune nem gigabitre van állítva (ne legyen)?

Hahó, nekem idáig SMB volt beállítva, nem NFS, a gigabites nincs bekapcsolva.
Most átállítom ahogy írtad, remélem műxik.
Köszönöm!!!
V.
vikidoki

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.20. 14:00

Kyle
Adminisztrátor

NAS-ról leáll a film

HozzászólásSzerző: vikidoki » 2010.12.19. 14:09

SZiasztok!
Dune Base lejátszóm van QNAP 219P háttértárral a kettő gigabit routeren keresztül van összekötve.
Többször előfordul, hogy lejátszás közben leáll a film, a Dune-ön ilyenkor a stop felirat jelenik meg, a film pedig visszaugrik a mappára, és lejátszáskor kezdődik elölről.( 720, és 1080-nál is egyaránt)
Tudtok a megoldásban segíteni??
Köszi:
V.
vikidoki

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról