Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: momo2005 » 2022.03.23. 18:14

Üdv mindenkinek.
A következő ügyben szeretnék segítséget kérni:
Adott egy Dune HD Solo Lite lejátszó a legutolsó FW-vel. Kábelen csatlakozik a gigabites hálózathoz, és SMB kapcsolat van a hálózatban lévő DS418Play NAS-hoz.
A NAS-on lévő megosztott könyvtárak kitallózhatóak (bejelentkezés után látja a könyvtárakat) de nem férek hozzá, az eddig alkalmazott fh.név/jelszó párost nem fogadja el.
A hálózatban lévő másik lejátszó (Dune HD 4k) tökéletesen látja a kérdéses könyvtárakat, Sambán, és NFS-en is.
Az előzményekhez hozzátartozik, hogy egy reset előtt ez a lejátszó is kiválóan működött.
Köszönöm a segítséget.
momo2005

HozzászólásSzerző: wizoli » 2022.03.23. 15:04

Ezt rendszeresen csinálja az enyim is. Létrehozok egy új mappát és azon jó.
Már megszerettem a Dune-t, de itt van valami gagyi bug.
wizoli

HozzászólásSzerző: olahati » 2021.12.14. 14:05

Köszönöm, sikerült!
olahati

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.12.12. 12:36

olahati írta:...Van egy Synology 216-om és egy Dune Real Vision 4K a Jukeboxban nem tudom a mappákat beszkennelni.

Ez mit jelent? Elárulod, hogy próbáltad és mi volt a hibaüzenet? NFS-en csatlakozol a NAS-hoz ugye? Felvetted a kedvencek közé a felmountolt megosztást ugye?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: olahati » 2021.12.11. 09:40

Sziasztok!
Új és kezdő vagyok ezen a területen.
Van egy Synology 216-om és egy Dune Real Vision 4K a Jukeboxban nem tudom a mappákat beszkennelni.
Hogyan lehet ezt megoldani?

Köszönettel!
olahati

HozzászólásSzerző: butoruzlet » 2021.08.13. 12:01

butoruzlet írta:...Átállítottam a Filmek mappát is ezekre a beállításokra, de nem történt változás...

Tettem még egy utolsó kísérletet, és módosítottam a mappa beállításait az Ügyfél-nél:
Ügyfél: 192.168.1.*/255.255.255.0; helyett erre: *.*;

És így már mőködik!
butoruzlet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.08.11. 13:07

butoruzlet írta:...Átállítottam a Filmek mappát is ezekre a beállításokra, de nem történt változás...

Akkor ezt a problémát átpasszolnám a Synology-nak. Nyissál egy support jegyet a DSM felületéről, és jelentsd be, mint hibát!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: butoruzlet » 2021.08.10. 09:31

Kyle írta:... Egyedül a photo mappát lehet, azon belül az egyes almappákban láthatóak a képek, de itt sem tudja mindegyik képet megjeleníteni...?
Meg kellene nézni a photo beállításait.

A photo mappa beállításai:
192.168.1.*;
Jogosultság: írás/olvasás;
Squash: „nincs hozzárendelés”
Biztonság: „sys”
Aszinkron...: pipa
Nem privilegizált...: elutasítva
Keresztcsatolás...: elutasítva
A különbség a Squash és a Nem privilegizált. Átállítottam a Filmek mappát is ezekre a beállításokra, de nem történt változás.

Mit jelent az, hogy „az NFS böngészőben sem”? Azt hittem csak NFS-ről beszélünk, hol máshol nem lehet még látni?

Pontosítok: A Jukeboxban és az NFS böngészőben sem lehet látni.
A NAS-on még az utolsó DSM 6.2.4-25556 verzió van, még nem frissítettem a DSM 7-re.
butoruzlet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.08.10. 09:09

butoruzlet írta:... Egyedül a photo mappát lehet, azon belül az egyes almappákban láthatóak a képek, de itt sem tudja mindegyik képet megjeleníteni...?

Ha két megosztás a NAS-on nem egyformán jelenik meg a Dune-ön (nem lát tartalmat az egyikben, de lát a másikban), akkor nem lehetséges, hogy mindkettőnél egyformák a beállítások. Meg kellene nézni a photo beállításait. Ha látszólag minden ugyanaz, mint mondjuk a video esetében, akkor nyitnék egy új megosztást (mondjuk video2 néven), átmozgatnám abba a korábbi video tartalmát, majd törölném a video nevűt, átnevezném a video2-t video-ra, és újra beállítanám az NFS hozzáférést.

Az lehetséges, hogy vannak olyan képformátumaid, amiket nem jelenít meg (pl. digitális kamera saját formátuma, animált GIF, PSD, stb.), de az nem lehet, hogy mondjuk egy almappában látja a JPG képeket, másikban nem. Mit jelent az, hogy „az NFS böngészőben sem”? Azt hittem csak NFS-ről beszélünk, hol máshol nem lehet még látni?
A My Collection filmes jukebox, így nem fog sem képeket sem zenéket, szkennelni, megjeleníteni. Ezekhez pl. a KODI-t javaslom használni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: butoruzlet » 2021.08.09. 17:21

Kyle írta:
butoruzlet írta:...Látható a NAS-om és a Filmek mappa is, de üresnek látja ("Nincs megjeleníthető elem")...

Ahogy az előző hozzászólásomban leírtam, úgy mennie kell, ment is annak, aki kérdezte előtted. Nézd át még egyszer egyesével a beállításokat! A hálózati tárhelyeknél az NFS-böngészőben ki kell tudnod tallózni, és látni is kell a megosztás tartalmát, nem kell manuálisan felvenni (begépelni az elérési utat meg IP-9-címet), ha kitallóztad, elmentheted. Azt nem értem, milyen portot állítottál be (és ez mit jelent) a switch-en a Dune-nek, egy otthoni switchen nem igen van mit állítani, és nem is kell. Még annyit érdemes kipróbálni, hogy a NAS-on ki- és bekapcsolod az NFS szolgáltatást. Illetve próbálj másik megosztást (nem csak a Filmeket) kitallózni, ott sem lát tartalmat?

Kedves Kyle,

Éppen az előző hozzászólást néztem át, és annak megfelelően állítottam be minden NFS engedélyt. Ennek ellenére az NFS böngészőbensem a Filmek, sem a Sorozatok, sem a music, sem a Dokumentumok mappát nem lehet tallózni. Egyedül a photo mappát lehet, azon belül az egyes almappákban láthatóak a képek, de itt sem tudja mindegyik képet megjeleníteni.
Már az NFS böngészőben sem lehet látni a megosztás tartalmát, még az almappákat sem, kivéve a photo mappát.
A switch-en nem állítottam be semmit a Dune-nek, csak a 2. csatlakozást neveztem el Dune-nek.
Megpróbáltam ki- és bekapcsolni a NAS-on az NFS szolgáltatást - nem változott semmi.
A Jukeboxban megpróbáltam a photo mappát scannelni, de csak a filmekre keresett rá, nem a képekre, így nem talált semmit. Ugyanígy a music mappában is a filmeket akarja scannelni, és természetesen semmit nem talált.
Azt be lehet állítani, hogy egyes megosztott mappában mit keressen a scannelés? Pl. a photo mappában képeket, a music mappában zenét, a filmek, sorozatok mappában filmet?
butoruzlet

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról