Zenelejátszás

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Zenelejátszás

HozzászólásSzerző: Kyle » 2022.01.10. 14:43

LaszloZsolt írta:DUNE HD Pro 4K Plus lejátszóm van. Zene lejátszásnál (flac) a számok végeit levágja...

Ez nem Pro 4K specifikus kérdés bizonyosan, ide csak olyasmiről posztolj, ami ennek a modellnek az eltérő harver tulajdonságaival kapcsolatos!
Természetesen, más videólejátszót nem érdemes használni, csak a Dune sajátját, mert semmi más nincs jobban ehhez a hardverhez optimalizálva. Az MKA kérdésre ITT a válasz. Szünetmentes zenelejátszás nem tudom, volt-e valaha a Dune-ökön, de ha igen, akkor ezentúl is lesz. Melyik firmware van telepítve? A számok végét levágja probléma távolról rémlik nekem, de szerintem az egy nagyon régi firmware-nél volt csak talán 1 évvel ezelőtt. Javasolnám a legutóbbi alfát használni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: LaszloZsolt » 2022.01.10. 14:18

Sziasztok!
DUNE HD Pro 4K Plus lejátszóm van. Zene lejátszásnál (flac) a számok végeit levágja. Olyan albumoknál, ahol elvileg két szám között folyamatos az átmenet, különösen zavaró. Az MKA albumok esetében pedig csak az album címét látja, a benne lévő számok címeit nem. Feltelepítettem a VLC playert, az látja az album szerkezetét is, de pl. film lejátszásánál folyamatosan a kép közepén pörög a lejátszó ikonja.
Az előző lejátszómnál (DUNE Solo Lite 4K) ilyen zene lejátszási gondok nem voltak. Az a kérdésem, hogy más is tapasztalt-e ilyen jelenséget, vagy ez egyedi hiba? Netán valamilyen beállítást kellene módosítani? (A gyári beállításokra történt visszaállítás után sem változott a helyzet). Esetleg egy firmware frissítés megoldhatja a problémát? Előre is köszönöm a segítséget!
LaszloZsolt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.10.25. 15:21

Tolnai János írta:A gyári lejátszóval is működik vagy csak anroidos lejátszóval?

A DAC-tól függ. Az android rendszerszinten kezel szabványos DAC-okat. Ezekkel működni fog a Dune saját programja is. Ha valami speciális, akkor kellhet valami speciális program is, pl. az USB Audio Player (Pro).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tolnai János » 2021.10.22. 20:44

Köszönöm a választ. Kérdésnek indult. A gyári lejátszóval is működik vagy csak anroidos lejátszóval?
Tolnai János

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.10.22. 17:20

Tolnai János írta:Sziasztok ,külső DAC-ot lehet használni a lejátszóval usb keresztül.DSD miatt.

Igen, ezt tudjuk. Vagy ha kérdés lett volna (bár nem kérdőjel van a végén), akkor igen a válasz.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tolnai János » 2021.10.21. 21:55

Sziasztok ,külső DAC-ot lehet használni a lejátszóval usb keresztül.DSD miatt.
Tolnai János

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.05. 23:15

Tolnai János írta:..."Milyen Android TV-verzió szükséges a Dolby Atmos Music támogatásához...

Én nem ezt látom, ha a Dolby Atmos funkcióra szűrök ITT, a Play Store-os Tidal appot is listázza. Illetve a kérdés, amit találtál, nem releváns, mivel arról szól, hogy Android TV-ből melyik verzió kell. De Neked ugye nincs Android TV-d, így nem érdekes, hogy ha lenne, akkor milyen verió kellene. A Pro 4K II-n egyébként van Android TV is, de én úgy látom, a Tidal-nál nem feltétel az Android TV.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tolnai János » 2021.01.05. 19:25

Jelezd a Tidal-nak.

Ezt találtam a Tidal oldalon, sajna én angolul nem tudok.

"Milyen Android TV-verzió szükséges a Dolby Atmos Music támogatásához?

Az Android TV-eszközön az Android TV 9 (P) vagy újabb verziót kell futtatnia a Dolby Atmos Music támogatásának engedélyezéséhez. Mindig javasoljuk, hogy frissítse készülékét a rendelkezésre álló legújabb verzióra."

Ezen a készüléken szerintem felejtős sajnos.
Tolnai János

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.03. 13:54

Tolnai János írta:...Ez Változhat ?

Jelezd a Tidal-nak, hogy milyen eszközöd van, amit szeretnének, hogy támogasson! Én is továbbíthatom a Dune felé az igényt, de nem rajtuk múlik. Boldog új évet Neked is!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Tolnai János » 2021.01.02. 23:04

Sziasztok.

Tidal alkalmazást telepítettem a play áruházból.Jól működik,de találtam "dolby atmos " zenét, azt csak sztereóban játsza le.
Nem támogatott az eszköz . Ez Változhat ? Sajna az erősítő még nem támogatja a tidal-t.(onkyo nr-tx 646).
Nagyon érdekelne hogy szól. Ne keljen megint egy másik kütyüt venni.

Boldog Új Évet Kívánok minden fórum társnak.
Tolnai János

Következő

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések