Netflix, Youtube

Olyan kérdések helye, amelyek vélhetően a Pro 4K II egyedi hardverével (pl. processzor) függhetnek össze, tehát nem pl. a lejátszás közben történő dolgokkal, mivel az minden Realtek-es Dune HD modellt egyformán érint a közös szoftver miatt.

Re: Netflix, Youtube

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.26. 13:11

maxhim írta:...ki kell állnod a név mellett. Tudom, hogy az igazság néha fáj.....

Semmilyen név mellett nem kell kiállnom. Éppen azzal értek egyet, amit mondasz: nem mindenkinek és nem minden feladatra kell Dune, illetve nem a drágábbak. De szerencsére van, aki a fél milliósat is megveszi, és értem, miért. De van 20 ezer forint környékén is. 14 ezerért jelenleg nincs, ezzel nem tudok vitatkozni, bár nem hiszem, hogy Te HDR10+-ost ennyiér kapsz, mikor most jelentek meg az elsők a világon, és azok Dune HD logóval érkeztek. Nem tudom, mit vársz tőlem, de nem foglak győzködni, hogy miért is éri meg egy Dune HD az árát, elhiszem, hogy Neked nem ér meg.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.26. 00:14

Kiforgatod a szavaimat és az a szomorú, hogy ezzel tisztában is vagy. Ezt még akkor sem lenne szabad admin létedre, ha tökön babon át ki kell állnod a név mellett. Tudom, hogy az igazság néha fáj.....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.25. 17:14

maxhim írta:...minden mást tud a (bizony) 14000Ft-os boxom is, erősebb hardverrel.

Akkor, ahogy mondtam fentebb is, hajrá! Sosem írtuk, hogy mindenkinek Dune kell. Azt hittem érveket mondok, kiderült, hogy kifogásokat. Azt hittem, a minőség és kényelem a lényeg, de kiderült, hogy olcsó kell. Így igazad van, bizonyosan nem a Dune a jó választás számodra.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.25. 09:50

Ha használtál volna valaha CE-t nem írnál butaságot a barkácsolással kapcsolatban. 10 perc alatt csinálok egy ugyan olyan lejátszót, mint a Pro 4K helyére (szerinted) pozíciónált Realbox, mindenféle küszködés nélkül. Két hónapja így mozizok kadenciahelyesen, nem úgy mint a Pro4K-n. Tudja az Atmos-t, a HDR10+-ot, a YT 4K-t 5.1-es hanggal. Folyamatos frissítés van rá, a fórumon azonnal válaszolnak minden kérdésedre. Ha jó ötletet mondasz és érdemesnek látják, megvalósítják. Szóval ne itelkezz olyan felett amit nem ismersz, főleg, hogy nem is használtad.
Kifogások jöttek csak megint Tőled, de mindegy is. Ezek szerint az oldalon leírtak nem fedik a valóságot, mert a Real box nem ugyan azt tudja, mint a Pro II, csak gyengébb hardverrel.
Még most is azt mondom, maradtam volna a Dune-nél, a terv az enyém utódja lett volna (mégha Te nem is ezt mondod), de az ára miatt biztosan nem fog kelleni. A Netflix Atmos-a jönne csak jól belőle, minden mást tud a (bizony) 14000Ft-os boxom is, erősebb hardverrel. Az meg százezer plusz forintot nagyon nem ér meg.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.24. 20:24

maxhim írta:1. nincs SATA csatlakozás, csak USB-n lehet tárolót csatlakoztatni rá rádásul :
2. nincs USB3-as csatlakozó
3. nincs világítós távirányító
4. nincs HDMI bemenet

1. Minek SATA? Ez egy hálózati lejátszó. Alapvetően hálózatról érdemes lejátszani. Akinek meg helyi tárhelyről kellene mégis, annak ott az USB és az SD-kártya. Aki csupasz merevlemezt dugna rá egy ilyen lejátszóra, olyanból nem sok létezik szerintem. Ha igen, akkor neki van USB-s dokkolója.
2. Minek kellene USB3, mikor az USB2 is sokkal gyorsabb, mint ami a legnagyobb 4K-s Blu-ray fájlhoz kellene?
3. A Pro 4K-nál csak a legelső szériánál volt, pár hétig, amíg nem készült el a saját távvezérlője.
4. Na, ez meg főleg minek? Valaha bármire használtad?
De még egyszer: jóval olcsóbb a RealBox 4K, mint a Pro 4K volt, amikor kifutott. És ugyanazt tudja, csak jobb képpel a HDR10+ miatt. Ugyanazt, tehát nem tud Netflix HDR-t jelenleg, szerintem ezt megtartják azért, hogy valami többet tényleg kapjanak a Pro 4K vevők a pénzükért. De sok sikert a 14 ezer forintos, bizonyosan nem Realtek processzoros és HDR10+-os barkácsoláshoz és a „folyamatos” frissítéseihez, nem állítom, hogy mindenkinek sok tízezer forintos lejátszóra van szüksége.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.24. 17:05

Kyle írta:– A Pro 4K (az előd) nem 120 ezer fele, hanem több, mint 88 000 Ft volt, amikor megszűnt! Azóta a forint egyébként 10+ százalékot romlott.
– A jelenlegi kínálatban a RealBox 4K helyezkedik el ott, ahol a Pro 4K volt, csak már ez is tud HDR10+-t, amit a Pro 4K nem tudott. És nem 88 ezer, hanem sokkal olcsóbb, 58 ezer!

Csak azt felejted el hozzátenni, hogy miért lett 88 ezer, amikor én 62-ért vettem az enyémet! Gondolom ennyit romlott a forint másfél-két év alatt. Apropó 88 ezer. 80 alatt is kapható volt utolsó áron, ez oldalfüggő volt. Arról nem is beszélve, hogy a nagy, fullos vilógítós távirányító helyett (amit én még megkaptam a lejátszóval) már csak egy olcsóhatású, tucat távot adtak az első kiadáshoz, nem keveset spórólva ezen is. Ha meg igaz lenne amit írsz a lejátszók pozícionálásáról, mi a fészkes fenének hívnák ugyan úgy az újat, mint a régit csak hozzátéve, hogy : II? És akkor még a pozícionáláshoz :

RealBox 4K :

1. nincs SATA csatlakozás, csak USB-n lehet tárolót csatlakoztatni rá rádásul :
2. nincs USB3-as csatlakozó
3. nincs világítós távirányító
4. nincs HDMI bemenet

A HDR10-tól eltekintve csak visszalépés ahhoz, amit annak idején a 4K Pro tudott és ért. Úgyhogy hagyjuk ezt a pozícionálást szerintem.

Más :

Idézek a lejatszo.hu-ról, a Pro 4K II leírásából : Ha csak médialejátszónak szeretnénk használni Dune HD készülékünket, a RealBox 4K ezen a téren egyenértékű a Pro 4K II-vel, de lényegesen kedvezőbb áron kapható.

És egyet a RealBox 4K-éból is : Ha komolyabb programokhoz (pl. játékok) még erősebb hardverre, még jobb grafikai teljesítményre és újabb Android rendszerre lenne szükségünk, akkor a Pro 4K II lehet a jó választás.

Ez akkor azt jeleni, hogy a gyengébb hardveren és csatlakoztathatóságon kívül mindenben megegyezik a Pro II-vel? Tehát ugyan azt a támogatást kapja mindenben? Lásd Netflix, ha már ez volt az eredeti kérdés : ATMOS ÉS HDR rendesen megy a Netflix-en, akárcsak a YT-on a HDR? Mert ha valóban így van, akkor mindentől eltekintve amit írtam valóban nem lehet rossz vétel ennyiért. De ha nem, akkor mident amit tud, kihozok egy 14000Ft-os box-ból CE-vel. Sőt, még sokkal többet is.

Köszi a választ!
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.22. 14:53

maxhim írta:Az elszállt árat meg úgy nézd, hogy míg a Pro 4K 2 közel 120k, addig az elődje majd csak a fele volt. A palettán meg ugyan ott helyezkednek el, úgyhogy arányaiban bizony rohadtul elszállt az ára...

Én így látom ezt:
– A Pro 4K (az előd) nem 120 ezer fele, hanem több, mint 88 000 Ft volt, amikor megszűnt! Azóta a forint egyébként 10+ százalékot romlott.
– A jelenlegi kínálatban a RealBox 4K helyezkedik el ott, ahol a Pro 4K volt, csak már ez is tud HDR10+-t, amit a Pro 4K nem tudott. És nem 88 ezer, hanem sokkal olcsóbb, 58 ezer!

Ott tévedsz nagyot, hogy a Pro 4K utódjának a Pro 4K II-t gondolod, de hát a tulajdonságokból látszik, hogy a RealBox 4K az, ami ugyanazokat a felhasználókat célozza, mint annó a Pro 4K, de immár HDR10+ kínál és sokkal olcsóbban. A Pro 4K II egy új kategóriát nyitott, azoknak, akik a médialejátszáson túl egy erős számítógépet, játékgépet is akarnak, illetve kompromisszumok nélküli Netflix-lejátszást. Szóval örvendezzünk, az idei „Pro 4K” többet tud, jóval olcsóbban!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.22. 13:18

A CE az a CoreElec. Az elszállt árat meg úgy nézd, hogy míg a Pro 4K 2 közel 120k, addig az elődje majd csak a fele volt. A palettán meg ugyan ott helyezkednek el, úgyhogy arányaiban bizony rohadtul elszállt az ára. Ezzel persze nem értesz egyet, a helyedben én is azt mondanám, hogy nagyon de nagyon megéri.

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... hPEDelA4mq

Ez tuti, hogy 5.1ben szól CE alatt.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.10.19. 09:36

maxhim írta:...Ha 7.1 és Atmos nincs YT-on attól még az 5.1 működik a programban a 4K II-n?...

Ha adsz egy YouTube linket, amin bizonyosan 5.1-es hangot tartalmazó videó van, akkor megnézzük.
Mi az a „CE”?
Viszonteladó partnerünk, akinek van Netflix Premium előfizetése és megfelelő rendszere erősítette meg, hogy megy a 4K HDR Atmos a Pro 4K II-n. Az elszállt árakat nem értem most, amikor van 23 980 Ft-ért és 58 390 Ft-ért is Dune HD lejátszó. Az remélem nem gond, hogy csináltak ezeknél drágábbat is egyedi képességekkel, amelyeknek nem igen van konkurense, így nem lehet azt mondani, hogy lám, az adott képesség olcsóbban is megvalósítható.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2020.10.17. 10:43

Akkor az biztos ez alapján, hogy a YT legalább 4K HDR esetleg HDR10, mégha azt manuálisan is kell átkapcsolni (ez azért furcsa). Ha 7.1 és Atmos nincs YT-on attól még az 5.1 működik a programban a 4K II-n? Mert ez nálam nagyon vegyes, mint írtam is. Biztos, hogy a YT nem csak sztereó, de nem értem mitől függ, hogy kijön e az 5.1 vagy sem. TV-men már nem, csak régebben (gondolom Qrva Samsung). A boxon android alatt nem. Szintén a boxon de CE alatt viszont igen.
És akkor csak a biztos infó miatt : tapasztalatból írod, hogy a Netflix hibátlanul adja a HDR-t és Atmos-t? A TV-men lévő Netflix app HDR képes, de Atmos nincs, gondolom mert TV nem tudja. Viszont ha egy külső eszközzel ez megoldható lenne, azt díjaznám. Csak ne szállt volna el a DUNE az árakkal, most újra azt használnám....
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K II specifikus kérdések