Szaggat a film

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Szaggat a film

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.10.03. 12:18

Valaki írta még korábban hálózatról kellene filmezni. valaki tudna erről esetleg leírást küldeni hogyan kell ? Ehhez kell vásárolni nash-t is ?
MasterDj

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.10.03. 10:23

Sokan írtátok már vannak olyan filmek amik szaggatnak. Köztük vagyok én is de melyik kódolású filmet nem szereti a lejátszó ?? Melyik kódolát kerüljem el ??? Nem jövök rá. Több ilyen filmel is találkoztam nézem és 40 másodpercenkét mintha 0.5 lassitásra tennéd egy másodpercig és utána újra megy normálisan... Volt olyan ezt a filmet le szedtem több verzióban és volt ami ezt a jelenséget nem csinálta. Vagy ha ilyet tapasztalok ne is nézem tovább töröljem is le ?
MasterDj

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.09.28. 09:16

Most épp három darab 3D-s filmet szedtem le, ezek is mind hibátlanok (csak projektoron tudom megnézni, de ez mindegy is). Tegnap Shazam-oztunk, hibátlan. A Csernobil teljes sorozata is hibátlan volt, csak hogy párat említsek az utóbbiak közül. Egyszerűen nem találkozok olyan filmmel, amit rosszul játszana le. Lehet, hogy majd belefutok én is egy ilyenbe, de nem foglalkozom vele, hisz eddig hibátlanul teszi a dolgát. Pedig én is kép- és hang buzi vagyok hidd el!

MasterDj írta:
maxhim írta:az endgame is egyszer nézhető kategória ;)

Háromszor láttam. Akinek ilyen szettje van, annak az a film egy látvány és hang orgia! Naná, hogy többszörnézős!
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.09.27. 21:24

maxhim írta:Tényleg csak javaslat, de legközelebb légy oly kedves és tagold a mondanivalódat vesszőkkel a megfelelő helyeken, mert kétszer el kellett olvasnom, hogy megértsem mit szeretnél írni. Így nem tudni hol az eleje és a vége bizonyos gondolataidnak!
Egyébként az lehet, hogy a PC mindent lejátszik (legalább is ami a szaggatásmentességet illeti, bár ebben sem vagyok biztos), de egy Dune képességű videókártya vajon mennyibe kerülne? És akkor a többiről nem is beszélek : HDR, REC.2020, esetleg Dolby Atmos, hogy csak pár fontos dolgot említsek. Egyszerű, felhasználóbarát felület, 30 wattos fogyasztás és lehetne még sorolni. Én ezzel úgy vagyok, hogy soha nem házimoziznék PC-ről, soha nem is tettem. Persze sokaknak elég ha van egy szaggatásmentes kép + valami hang hozzá és képesek monitoron megnézni egy Endgame-et, de én ezt sose értettem. Nekem is volt olyan videóm ami szaggatott, ezt meg is beszéltük itt Kylie-val. Azóta próbálom az általam legjobbnak gondoltakat leszedni mert megéri : soha egyetlen film sem akad vagy röcög. Kisebb videókba, teszfilmekbe beleakadok néha amikkel van valami gond a lejátszáskor (lehet, hogy a Dune miatt akár) de azokra nyomok egy DELETE-et és továbblépek. Viszont amit eddig mozizáshoz leszedtem azt mind hibátlanul játszotta egytől-egyig. Én nem akadnék fent azon, hogy egy filmet éppen akadozva játszik le, mikor másik húszat meg jól. Az már csak magánvélemény, hogy egy ilyen filmet, mint a Csaló csajok inkább el sem indítok. De ez már tényleg csak gonoszkodás :twisted:

Teljesen igazad van és sajnos mobilról írva nem is könnyű. Nos tesztnek volt a csaló csajok illetve elég jó felhozatal volt a wall street pillangóihoz. Nyilvén a film hagy kivetni valót de most a kritikába nem mennék bele. Elég komoly házimozi szettem van c865pls tv, denon erősítóm hdmi splitter, beltéri, duna lejátszó, audioquest csoki kábelek hada. ja és Klipsch hangfalak sorohatnám még full akciósan meg fekete pénteken ahogy sikerült úgy vásároltam össze mindent még igy is 2 millióba volt. Kicsit nonszesz iylen szettnél az akadás nekem :) lehet az is gond maximalista vagyok nem tagadom :) Akkor együtt élek ezekkel talán van rá esély a jövőben ezt szoftveresen tudják javítani. Azon még elgondolkodhatna a cég árulhatnák média marketben ahová be megyek a pendrive-al és le tesztelem mit veszek. Annó igy vásároltam dvd lejátszót is össze szedtem az iylen tipisuú filmeket és ha mind vitte már meg is vettem. na minden esetre köszi a segítséget. ja és az endgame is egyszer nézhető kategória ;)
MasterDj

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.09.27. 12:01

Tényleg csak javaslat, de legközelebb légy oly kedves és tagold a mondanivalódat vesszőkkel a megfelelő helyeken, mert kétszer el kellett olvasnom, hogy megértsem mit szeretnél írni. Így nem tudni hol az eleje és a vége bizonyos gondolataidnak!
Egyébként az lehet, hogy a PC mindent lejátszik (legalább is ami a szaggatásmentességet illeti, bár ebben sem vagyok biztos), de egy Dune képességű videókártya vajon mennyibe kerülne? És akkor a többiről nem is beszélek : HDR, REC.2020, esetleg Dolby Atmos, hogy csak pár fontos dolgot említsek. Egyszerű, felhasználóbarát felület, 30 wattos fogyasztás és lehetne még sorolni. Én ezzel úgy vagyok, hogy soha nem házimoziznék PC-ről, soha nem is tettem. Persze sokaknak elég ha van egy szaggatásmentes kép + valami hang hozzá és képesek monitoron megnézni egy Endgame-et, de én ezt sose értettem. Nekem is volt olyan videóm ami szaggatott, ezt meg is beszéltük itt Kylie-val. Azóta próbálom az általam legjobbnak gondoltakat leszedni mert megéri : soha egyetlen film sem akad vagy röcög. Kisebb videókba, teszfilmekbe beleakadok néha amikkel van valami gond a lejátszáskor (lehet, hogy a Dune miatt akár) de azokra nyomok egy DELETE-et és továbblépek. Viszont amit eddig mozizáshoz leszedtem azt mind hibátlanul játszotta egytől-egyig. Én nem akadnék fent azon, hogy egy filmet éppen akadozva játszik le, mikor másik húszat meg jól. Az már csak magánvélemény, hogy egy ilyen filmet, mint a Csaló csajok inkább el sem indítok. De ez már tényleg csak gonoszkodás :twisted:
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.09.27. 08:58

maxhim írta:
dormantjean írta:Mit jelent az hogy "rossz kódolású"?

Azt, hogy valamit elcsesztek, mert nekem a PC-n sem hibátlan ez az anyag.

Ez a lejátszó sosem lesz olyan mint egy PC sajnos. Gépen lényegében mindent maximálisan lejátszik. Windows alapú rendszerrel nincs filmes lejátszási hibák. Sajnos ez a készülék nem tökéletes. Szerintem minden lejátszó csinálja csak van akit ez nem zavar vagy észre sem veszik..
MasterDj

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2019.09.27. 08:56

Nos, itt vagyok csak közben új hibákat is felmerültek a cég a jövőben simán felkérhetne egy profi taszternek. Megint le írom, én a készülékem gyári beállításon használom a legaljább frissítések mellett. Ahogy írtam már én csak filmezni vettem nem használom semmi másra. A gond ép ez az ez lenne a fő funkciója és nem tudja 120 ezerért tökéletesen végre hajtani ezt felháborító. Tehát nem használok rajta se youtube, se semmilyen alkalmazást nem is talapitok rá semmit sem. Nos, akkor volt az adott filmem a csaló csajok mondjuk ki nem régiben megbírtam szerezni eredeti BD50-ben és érdekes azt is megnéztem teszt kedvéért és bizony abban nem volt ez a szaggatás. Tehát valami kódolást nem szeret a lejátszó ez már egészen bizonyos. Tovább megyek a columbot nézem pár napja eredeti dvd formában és ISO rendszerben. Minden fél óra után megáll a film és nem látja a külső merevlemezem: D mondom ez vicc… Ahogy írtam korábban Y tápkábelel üzemeltetem. De ez is megoldottam, mert az y kábel másik felét a tévébe dugom és tessék müködik szépen nem áll le a film 3 percenként. Ami még ebben érdekes csak a dvd formátumnál lehet ezt elő hozni vele illetve érdekes maga a készülék usb portja sem képes neki elegendő áramot szolgáltatni???????
Nem tudom azt sem mikor egy ilyen készüléket piacra dobnak, nincs, aki ezeket alaposan le tesztelje? Az árát azért mondom, mert előtte egy hi mediam 10 prom volt, amit erre cseréltem le, de már bánok. Az csak fele ennyibe kerül és tökéletesen teszi a dolgát max a menüt nem jeleníti meg.
Összegezve a dolgot a csaló csajoknál az lehet némelyik kódolással vannak gondjai a készüléknek sajnos. A tápellátást nem igen adja le nálam legalább is a készülék ha dvd iso filmeknél le áll konkrétan a forrásban bele megyek nincs ott a külső merevlemez,  akkor jön helyre, ha ki és be kapcsolom, illetve ha a tápot tévére dugom vicc…. Kellene a cégnek egy ember, aki piacra dobás előtt úgy elég komolyan le tesztelnél, ezeket a készülékeket nem mondom nem lehetnek köztük hibás darabok is de pont én fogom ki 
MasterDj

HozzászólásSzerző: maxhim » 2019.09.26. 09:59

dormantjean írta:Mit jelent az hogy "rossz kódolású"?

Azt, hogy valamit elcsesztek, mert nekem a PC-n sem hibátlan ez az anyag.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: dormantjean » 2019.09.26. 08:14

Számítógépen MPC-HC lejátszóval folyamatos a lejátszás.
Igen, kikapcsolt Motionflow esetén is akadásmentes volt a lejátszás a TV-n.
dormantjean

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.09.25. 20:32

dormantjean írta:A Smart D1 mindent lejátszott amivel megetettem, tehát számomra az az etalon hardveres lejátszó...

És számos fájlt az sem játszott le. Mert nagyon kevés a valóban szabványosnak mondható film, alapvetőn csak a Blu-ray formátum az. Így nem nehéz problémásat találni.
Megnézem a videót (más lejátszókon is), amit linkeltél, de Te is megnézheted mondjuk számítógépen. Amikor kikapcsoltad a 400 Hz-et (ezek szerint igazom volt, és működött eddig), akkor a TV belső lejátszója továbbra sem ilyen darabosan mutatta a lassú mozgást, az jó volt 60 Hz-en is?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések