Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.08.21. 19:46

Ez egy sorozat,azért is írtam oda hogy az első rész első percét nézd meg.Egy rész kb 14 GB,és Netflixes.De nem ez az egyetlen sajnos ami 4K és H264 es.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.08.21. 16:54

Fycko19 írta:...H264 es 4K-s anyagot...

Ja, hogy H.264-ben van, és 118 GB a film... És mennyi a bitsebesség lejátszás közben? És gigabites a hálózatod? Illetve a 4K Blu-ray szabvány max. 128 Mbitet enged, ezt várhatod el a Pro 4K-tól is. De H.264-ben szerintem sokkal nagyobb is lesz esetneként. Azt nem értem, hogy a 4K film hogy lett H.264-es, szerintem nem adnak ki 4K Blu-ray-t máshogy, mint H.265-ben. Ha meg valaki ezt átkonvertálta, akkor az már nem az eredeti minőség. Vagy lelopták p. Netflix-ről, akkor szoktak H.264-et barkácsolni, mert csak olyat tud a PC valós időben tömöríteni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.08.21. 16:22

NAS-ról nézem hálózaton keresztül,de most próbáltam a Dune USB 3-al és azzal is szaggat.A Dune saját lejátszóját használom.Az az érzésem,hogy mint a régebbi Dune 4K-sok nem igen szeretik a H264 es 4K-s anyagot.A Dark c sorozat amit írtam az is H264 es és 4K-s,és az is akadozik. Demo anyagoknál is ezt vettem észre,hogy ami H264 en akadozik az H265 on szépen megy.De ez csak egy gondolat,mert sok FHD anyag is szaggat,csak most éppen a 4K-sok voltak terítéken.
Kértél egy linket,az N-es kölcsönzőben van egy 118,12 GB-os változat az Our Planetből. Our Planet S01 2160p.Első rész első perce,ahogy forog a föld,az nálam akadozik.
Max telefonnal tudnék felvételt csinálni,de azt nem tudom hová töltsem fel Neked.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.08.21. 14:45

Fycko19 írta:...Tegnap néztem Our Planet 124 Gigás UHD verziót és egy perc után át kellett kapcsolnom a Himediára mert a Dune annyira szaggatta a képet...

Honnan játszol le, amikor akad? Hálózat, SATA, USB2, USB3? A Dune saját lejárszájával akad? Nem láttam olyan filmet ami akár hálózaton is akadozna. Adj egy linket az adott filmre, megnézem szívesen. Ha a Blu-ray-ben nincs több m2ts fájlra szétdarabolva a film, akkor menni kell a lejátszásnak azt a fájlt indítva, és a felirattal sem lehetne gond. Kellene egy mintafájl, ami a Dune-ön Nálad rossz, de másik lejátszón meg próbáltad, és ott hibátlan!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.08.21. 14:11

Köszi a segítséget Csecsu!
Szoktam használni TS Muxert,de éppen ezt akarnám megúszni hogy minden filmet át kelljen kergetni rajta,de még a bele rakott felirat is sokszor csúszik,igaz kb fél másodpercet,szóval kicsit macerás,de inkább minden filmnél belerakom ezt ha kell.Egyéb iránt a BluRay struktúrában lévő m2ts file mellé simán lehet srt feliratot tenni,eddig ez 99 %-ban működött és nem kellett átfuttatni a progin.
El is engedem ezt a felirat mizériámat,ezt megoldom,de a kép szaggatását azt nem tudom hogy tudnám megszüntetni.Tegnap néztem Our Planet 124 Gigás UHD verziót és egy perc után át kellett kapcsolnom a Himediára mert a Dune annyira szaggatta a képet.A másik miért nem?Mi van rosszul beállítva?Vagy mi az ami rossz?Nagyon szeretném tudni,de hát házhoz nem jön senki,maradnak a tanácsok,és közben nem javul a helyzet.A HDR-es dologra meg majd ír Kyle valamit,de ott legalább megoldja egy újra indítás.
Köszi még egyszer a segítőkész hozzászólást!Jó mozizást mindenkinek!
Fycko19

HozzászólásSzerző: Csecsu » 2019.08.20. 17:39

[quote="Fycko19"]Szia Kyle!
Írtad hogy küldjek felirat filet és hozzá a filmet is amin csúszkál a felirat.
Linket nem tennék be ide de az orosz oldalról van egy film Crossing Over 22,06 GB amiből kivettem az m2ts filmfilet és ahhoz tettem egy feliratot.Nem a felirattal van a hiba,hanem a filmet nem játssza rendesen,ennél van hogy ha már elindítottam és megállítom a filmet és legközelebb ugyanonnan folytatnám ahol abbahagytam,akkor képileg ugyanonnan folytatja,de a számláló 0 ról indul és ahhoz szinkronizálja sajnos a gép a feliratot,tehát a felirat a legelejétől indul és nem onnan ahol a kép éppen tart.Tudom orosz anyag az biztos szar,de az érdekes hogy akár laptopon,akár egy Himedia Q10 Pron nézve hibátlanul megy,csak a Dunenek van gondja vele.Viszont a nagyobb gond az a kép akadozása az előző hozzászólásomban említett anyagokkal,de nemcsak ezekkel,csak ezeket néztem legutóbb.

Szia!
TS Muxer-el tedd be a filmbe a feliratot, viszont a BD struktúra a sup fájlt szereti, előbb konvertáld át az srt formátumot. Egy BD-nél aminél csak a fő filmet szeretnéd megtartani, BD struktúrába kell ugyan úgy lementeni a normális lejátszáshoz, nem elég csak m2ts-t készíteni belőle. Említett oldalon van egy mkv remux is, azzal tutira menne az srt feliratod. ( De ott hiányzik a HD hangsáv :-( )
Remélem tudtam segíteni!
Üdv
Csecsu

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.08.20. 15:07

Szia Kyle!
Írtad hogy küldjek felirat filet és hozzá a filmet is amin csúszkál a felirat.
Linket nem tennék be ide de az orosz oldalról van egy film Crossing Over 22,06 GB amiből kivettem az m2ts filmfilet és ahhoz tettem egy feliratot.Nem a felirattal van a hiba,hanem a filmet nem játssza rendesen,ennél van hogy ha már elindítottam és megállítom a filmet és legközelebb ugyanonnan folytatnám ahol abbahagytam,akkor képileg ugyanonnan folytatja,de a számláló 0 ról indul és ahhoz szinkronizálja sajnos a gép a feliratot,tehát a felirat a legelejétől indul és nem onnan ahol a kép éppen tart.Tudom orosz anyag az biztos szar,de az érdekes hogy akár laptopon,akár egy Himedia Q10 Pron nézve hibátlanul megy,csak a Dunenek van gondja vele.Viszont a nagyobb gond az a kép akadozása az előző hozzászólásomban említett anyagokkal,de nemcsak ezekkel,csak ezeket néztem legutóbb.
Az meg hogy a HDR es filmeket nem HDR ben indítja el,ott nem filmfüggő.Ha gondol egyet valami miatt minden HDR es filmet SDR-ben játszik le és újraindítás után már HDR esnek látja és úgy is játssza le.
Képeket tudok küldeni amin ez látszik ugyanannál a filmnél és természetesen semmilyen beállítás nem lett megváltoztatva,csak egy újraindítás volt.
[img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/20/875IMG_2094_tn.jpg[/img][/img]
[img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/20/615IMG_2097_tn.jpg[/img][/img]
[img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/20/239IMG_2095_tn.jpg[/img][/img]
[img][img]http://www.kepfeltoltes.eu/images/2019/08/20/255IMG_2096_tn.jpg[/img][/img]
Elnézést ha a képek nem jól lettek feltöltve.
És köszi a segítséget,remélem érthetően írtam le mindent.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.08.06. 10:43

bisti írta:...Néha el sem indul bekapcsoláskor a készülék, csal a kijelzőn megjelenik a 'Load' üzenet és semmi sem történik...

Azt mondod, hogy a Loading... látszik örökre a képrnyőn? Vagy eltűnik, és fekete képernyő (nincs jel a TV szerint) marad? Mert utóbbi nem gond, előbbire meg a gyári állapot visszaállítása, firmware újratelepítése a megoldás.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: bisti » 2019.08.06. 09:12

Kyle írta:
bisti írta:...Egy Asustor NAS-ról szedi az anyagot...

Megkaptam a log fájlt, amit küldtél (bár nem nekem küldted valamiért), de azt nem tudom még, hogy NAS-hoz NFS-en csatlakozol-e vagy SMB-n? Ugye NFS-t használsz?

Bocsánat, elmaradtam... Az info(kukac)...-ra küldtem mert az van megadva a TErméktámogatásnál a leírásban. NFS-en csatlakozom.
Sajnos azóta csak több lett a gond. Néha el sem indul bekapcsoláskor a készülék, csal a kijelzőn megjelenik a 'Load' üzenet és semmi sem történik. Le kell kapcsolni és újra bekapcsolni. Néha meg (ritkán, talán 2x fordult elő) van egy zöld képernyő és szintén nem csinál semmit. Van vagy 10 log fájlom ami mind valamelyik hiba után készült. Küldjem el őket?
bisti

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2019.08.02. 11:14

Szia Kyle!
Kicsit sokára írok,mert kb 2 hete voltam a lejátszó.hu Budapesti üzletében a Pro 4k Plus gépemmel,amit Szabival együtt teszteltünk.Nekem voltak és vannak a felirat elcsúszási problémáim,amit Szabi is látott.Az egyik anyagnál amit vittem,teljesen rapszodikusan csúszkált a felirat,volt amikor több percet is.Amit tapasztaltam az az hogy ha megállítom a filmet,és újraindításnál azt választom hogy onnan folytassa ahol abba hagyta,akkor ugyan onnan indítja ahol abba hagytam,viszont a számláló 0 óra 0 perctől indul és a feliratokat aszerint jeleníti meg,tehát kezdi az elejétől,pedig a kép már nem ott van.Ezt is mutattam Szabinak.
Sokszor egy feliratváltás után is elcsúszik a felirat,mert sokszor másodpercekre megáll a számláló,és nagyon sokszor aritmikusan számlál.Van hogy megakad és aztán ugrik 2-3 másodpercet,és ha akkor lett volna felirat,azt meg se jeleníti.
Aztán van még nálam,hogy bizonyos filmek képe akadozik,pl Stranger Tings első évad UHD változat akadozik,a harmadik évad meg nem.Vagy a Dark c sorozat első évada UHD-ban akadozik a második FHD-ban meg teljesen jó volt.Vagy pl teljesen nézhetetlenül akadozik a Planet Earth első évad FHD-ban. A legnagyobb méretben megtalálható változatot néztem.Az akadozós részeket egy másik médialejátszóval hibátlanul meg tudtam nézni,tehát nem biztos hogy az anyag volt a rossz.Ezt az akadozást is tudtam szemléltetni Szabinak,bár nem volt olyan mértékű mint nálam ahol folyamatosan be van dugva a készülék,ugyanis azt tapasztaltam hogy ha kihúzom a készüléket néhány órára,akkor utána ha visszadugom vagy nem csinálja ezeket a szakadozásokat vagy csak nagyon minimálisan,aztán egy idő elteltével újra jön az ugri-bugri.
És a legújabb problémám amit csak nemrég fedeztem fel,hogy néha gondol egyet és a HDR-es filmeket SDR esnek érzékeli és úgy is játssza le.Az infónál is úgy jeleníti meg hogy pl 8bit 4:4:4 BT.709.Ha kikapcsolom és újra indítom akkor utána már rendesen jeleníti meg,és az info is helyesen írja hogy HDR.És semmi beállítást nem változtattam meg.Le is fotóztam mert éppen tegnap is ezt csinálta,ha akarod elküldöm a képeket.Köszi előre is a segítségedet.
Fycko19

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések