Kyle írta:bopeti0622 írta:Amin a kérdés lenne: a HD-hangokat (TrueHD ill. DTS HD) kiadja-e a készülék PCM-re (5.1/7.1) konvertálva (kibontva) HDMI-n?
Igen, ha a Dune-ön PCM kimenetet választunk, akkor ő dekódolja a hangformátumot, és HDMI-n PCM formátumban továbbítja az erősítőhöz. De biztos vagy benne, hogy az erősítőd 7.1-es hangot HDMI-n is fogad, nem csak a diszkrét 7.1-es bemenetén? Nem igen hallottam eddig ilyenről, hiszen HDMI1.3 kell a 7.1-hez, a HDMI1.3-as erősítők meg dekódolnak mindent, amit lehet ezen a szabványon továbbítani.
Helló!
Köszönöm az infót, nekem ennyi elég is!
Igen, a hdmi-n LPCM 7.1-et tud fogadni az erősítő (igaz firmware update kellett hozzá, mert csak 5.1-et tudott gyárilag).
Egyébként Denon AVR-3806-ról van szó, HDM 1.1-el (!), de a HD hangok miatt nem cseréltem volna le, majd még várok egy két új fícsört (kb.2-3 év).
Jelenleg is így használom, BR-lejátszóval, de azt le szeretném cserélni (mkv, fat32, stb.) kompatibilitási gondok miatt.
Vannak a Yamahának ill. Harmannak is ilyen, 4-5 éves, a tyűhádé-boom előtti utolsó szériás vasai, amik szintén LPCM-et tudnak HDMi-n (ver. 1.1 vagy 1.2).
A diszkrét 7.1 bemenet esetén, egy csomó processzálásról (nem DSP) le kellene mondani az erősítőnél, amit nem szeretnék.
Ez a HD smart ideális választásnak tűnik....