hang tuning?

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: hang tuning?

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.10.16. 22:20

Igen, a földelés is be van kötve.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: attila60 » 2011.10.15. 18:02

Tápkábel cserén gondolkozom,hátha még egy kicsit lehet "finomitani" az összképet.Esetleg valaki probálkozott már hasonloval? Egy dilemmám van ugyan ,a Dune aljzaton ,nem tudom ,hogy be van e kötve a védöföld vagy csak simán a fázis meg a nulla müködik.
attila60

HozzászólásSzerző: sanko » 2010.06.07. 19:16

Köszi Black a tippet,csütörtökön már el is tudom hozni tesztelni a módosított Dune-t.Ha valakit érdekel a teszt eredménye privátban szívesen megírom neki.
Üdv.sanko
sanko

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.06.07. 16:14

Bármilyen autentikus forrást bátran linkeljetek, de ez éppen nem az...
Természetesen, jelentős eredményeket el lehet érni minden lejátszónál profi táp építésével, de ugye mindannyian érezzük, hogy ennek a költsége még akkor sem közelíti meg azt az összeget, amiről szó van, ha egyetlen darabot csinál Neked egy elektromérnök. De vehetsz 60 ezer forintért is HDMI-kábelt, amin „még digitálisabban” mennek át a bitek.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Black » 2010.06.07. 15:07

Ez a hang tuning valószínűleg a 190.000 Ft-ért beépíthető külön tápegység útján történik.
Ha erre gondoltál.

Ha belinkelhetem más oldalról, van itt egy leírás róla. Mindenki döntse el, hogy megér-e neki több mint 2 db Dune Base 3.0-at. ;)
http://dunebaseprime.hu/hasznos/140-hdi ... -tapegyseg
http://dunebaseprime.hu/forum/topic?id=43
Ez már high end audio, pszichoakusztika, ezotéria. :mrgreen:
Black

HozzászólásSzerző: sanko » 2010.06.07. 12:17

Kyle írta:
sanko írta:Azt szeretném kérdezni,hogy úgy hallottam, hogy foglalkoztak Dune hangminőségének javításával-valami tápegység tuning-jelenleg hogy áll ez a dolog?

Mi ilyet sosem csináltunk. Azt viszont biztosan állítom, hogy garantáltan a Dune-nek jobb a digitális hangkimenete, mint az A-100-nak, ezt több audiophile rendszert használó is megerősítette már. Nem tudom elképzelni, miért hallhatod pont fordítva. Az összes új Sigma processzoros készülék jobb a hang tekintetében is, mint az elődök.

Kösz a gyors választ.Mielőtt megvettem a Dune-t én is olvastam róla teszteket hanra és képre is dícsérték.Lehet hogy az én mozi és zeneízlésem egyedi,ez is benne lehet a dologban,ezt én vállalom is természetesen.
A rendszer amibe be vannak kötve a gépek,szerintem megüti az audiophil mércét-B&K Ref.21-es proci,Rotel végfok,Polkaudio hangfalak-én szeretem az amcsi hangot,lehet rajta tesztelgetni a forráskészülékeket.
Egyszerűen úgy tudám jellemezni a különbséget mintha egy Harman-Kardon után átkapcsolnánk egy Denonra,dehát kinek a pap kinek a papné.
Egy-két után már okosabb leszek,az új procival.
Minden jót,üdv.sanko
sanko

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.06.07. 10:37

sanko írta:Azt szeretném kérdezni,hogy úgy hallottam, hogy foglalkoztak Dune hangminőségének javításával-valami tápegység tuning-jelenleg hogy áll ez a dolog?

Mi ilyet sosem csináltunk. Azt viszont biztosan állítom, hogy garantáltan a Dune-nek jobb a digitális hangkimenete, mint az A-100-nak, ezt több audiophile rendszert használó is megerősítette már. Nem tudom elképzelni, miért hallhatod pont fordítva. Az összes új Sigma processzoros készülék jobb a hang tekintetében is, mint az elődök.
Kyle
Adminisztrátor

hang tuning?

HozzászólásSzerző: sanko » 2010.06.07. 05:28

Azt szeretném kérdezni,hogy úgy hallottam ,hogy foglalkoztak Dune hangminőségének javításával-valami tápegység tuning-jelenleg hogy áll ez a dolog?
Azért kérdezem ,mert egy igen komoly(proci+végfok) hangrendszerbe van bekötve az A-100-as és a Dune is és,hát mitagadás hangminőségben nálam veri a Popi a Dune-t.A képminőség természetesen jobb,de mintha a hangot háttérbe szorították volna a tervezők.
Én is meglepődtem rajta,de a fülem nem csal.Kipróbáltam több filmen is zenén is(1536 kbps DTS-sel) és mindig ugyan az lett a teszt vége.A Popcorn dinamikusabb,egyszerűen nagyobbat szól,sokkal jobban leválik a hanfalakról a hang,nagyobb a tér.Hozzáteszem még HD hangsávokkal nem volt szerencsém meghallgatni a Dune-t,mert nem tudja a procim,de rövid időn belül sor kerül rá.
Van valami tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban?
Üdv,sanko
sanko

Vissza: Hardveres módosítások, tuning