Bekapcsolás után megszakad a kapcsolat

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: Bekapcsolás után megszakad a kapcsolat

HozzászólásSzerző: Gorae » 2019.05.22. 23:13

Köszönöm! Jelen állás szerint így van beállítva. EDID nem volt soha. Reméltem a Hz közti mókolás segíteni fog.. de hát a hálószobai samsungon minden ok. Így marad a hdmi panel. Azt nem is említettem, hogy elég lazák lettek a valamikor fix hdmi csatlakozók a panelen.. innen fúj majd a szél szerintem. Érdekes, hogy ugyanazon a bemeneten a htpc és a ps is hibátlanul müxik.. Lehet, hogy veszek egy nagy levegőt és kipróbálom akkor bedugni a hdmi csatit amikor bebootolt a masina rendesen. Bár ez elég Orosz rulettnek néz ki. És ez már nem is ebbe a topicba tartozik talán.. ha csak nem olvassa véletlenül egy tv szervizes kolléga is a problémámat p :roll:
Gorae

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.22. 21:24

Gorae írta:...Mi az ajánlott manuális beállítása egy 1080p-s masinának?

Azt állítsd be kimenetnek, amit a tévéd tud! Ez az LG egy fullHD 3D-s tévé. Tehát 1080p/60 Hz-es kimenetet állíts fixen, ne EDID-et! Engedélyezd az összes képfrekvenciát, azaz 24/50/60 Hz-et, meg a 3D-t is. Ennyi a fontos, és a tévét kapcsold be mindig előbb, ne a lejátszót!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gorae » 2019.05.22. 20:51

Valóban nincs gond a masinával. Előkerűlt a másik tévénk is.. Ott minden rendben. Viszont akkor agyalhatok hol hibádzik a rendszer a TV oldalon. Csak hdmi panel problémára tudok gondolni.. esetleg freki váltásnál csúszhat el a dolog. Következő lépésben újra a 'kistévét' kötöm rá és próbálom az autómatikus felismerést átvariálni. Mi az ajánlott manuális beállítása egy 1080p-s masinának? (LG LB671V) Köszönöm előre is válaszod.
Gorae

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.19. 18:56

Gorae írta:Választás után piros visszajelzést kapok 1-5 ig bármelyiket választom...

Akkor viszont megértette a parancsot. HDMI-n a REC+4-gyel minden tévén kell lennie képnek – már amin van HDMI, persze.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Gorae » 2019.05.19. 15:04

Köszönöm szépen a gyors választ. Választás után piros visszajelzést kapok 1-5 ig bármelyiket választom. Tegnap költöztünk.. Utoljára minden rendben volt. Kábelek lettek így csak megmozgatva. Kompozithoz dobozban a csati, csak madzagot kell kerítenem a próbához. A TV autómatikusan kapcsol a bemenetre ha bekapcsolom a lejátszót, de ha más a sorrend akkor is ez a jelenség. AV kimeneten egy digit kábel van, volt bekötve, így hang kimenetre van állítva, remélem ez nem szab majd gátat a kompozitnál. Mindenképpen jelentkezem az eredménnyel, köszönöm!
Gorae

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.19. 11:37

Gorae írta:...Természetesen túl vagyok a REC 1,2,3,4,5 adta lehetőségen..

Pedig semmi más nem, lehet, mint nem arra a kimenetre váltott, amit a tévé meg tud jeleníteni. Esetleg rosszul nyomod le a számgombot a REC után, túl gyorsan, vagy túl lassan. Kösd rá a TV-re kompozit kábellel, és ha lesz kép, akkor állítsd be a videókimenetet fixre, mert szerintem most automatikusan (EDID) hagytad. Vagy rossz sorrendben kapcsolod be a TV-t, erősítőt, lejátszót, még ez is lehet.
Kyle
Adminisztrátor

Bekapcsolás után megszakad a kapcsolat

HozzászólásSzerző: Gorae » 2019.05.19. 00:53

Üdvözletem!

Bekapcsolás után a logó és loading... felirat után megszakad a jel, nincs kapcsolat a tv-vel.
Mi a teendő ez után??

Előre köszönöm ha van ötlet..

Természetesen túl vagyok a REC 1,2,3,4,5 adta lehetőségen..
Gorae

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések