Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.04. 13:01

anda1 írta:Ahogy javasoltad a menüben átállítottam a kódolást 444- ről amit lehetett 420- ra, amit lehetett 422- re és két hétig teszteltem filmekkel. Az AVI lejátszásban nem történt változás...

Olvasd el, amit ITT írtam, és ha tudod a kérdéseimre a válaszokat, akkor nagyon érdekelnek!
Az AVI lejátszás szerintem nem fog változni, nem foglalkozik ezzel már a Dune, és licenc is kell hozzá. Nem véletlenül került be a menübe, hogy kijelölhetsz külső lejátszót AVI fájlokhoz. Használd azt, ami szerinted jól kezeli ezeket a régi fájlokat!
Ha 5-ször 6-szor ugrik állítólag egy film alatt, akkor talán kijelenthetjük, hogy nem arról van szó, hogy a nem kompatibilis képfrekvencia miatt a tévé nem tudja pont ezt a frekvenciát megjeleníteni. Ami – ahogy a fentebb linkelt posztomban is látható – egyébként is lehetetlenség lenne, hogy csak azokkal van baja a tévének, amiket valakik a Dune-nél mértek.
Nem 24 Hz-es a Blu-ray és 4K Blu-ray lemezek 99%, hanem 23,976. Nem értem ezt a mondatot: „de ezeknél nem is 23,976 a Hz hanem 24”. Lehetnek akadások – bár nem szoktam ilyet látni –, ezt nem kétlem, de bizonyosan nem a Pro 4K által kiadott képfrekvencia matt, hanem mert valamit csinál valamilyen háttérfolyamat pl. Ezt írtam a másik topikban is, és kb. minden lejátszónál megtörténhet, ha nincs vagy nem lehet rendesen letiltani az Android rendszert lejátszáskor.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: anda1 » 2019.04.04. 09:26

Ahogy javasoltad a menüben átállítottam a kódolást 444- ről amit lehetett 420- ra, amit lehetett 422- re és két hétig teszteltem filmekkel. Az AVI lejátszásban nem történt változás, ugyan olyan darabos mint amilyen volt. Egyébként ezt JrCsG is írta egy másik topikban és más helyen is írták tehát nem csak nálam van így.
A 4K lejátszásban annyi változás történt, hogy jóval kevesebb az ugrás de kb ötször-hatszor észre vehető egy film alatt de ez függ a tartalomtól is. Utána olvastam több helyen is és van aki ugyan úgy észre veszi ahogy én is és van akinek ez probléma és van akinek nem. Bár az AVI-nál nem lehet nem látni a hibás lejátszást.
Az új firmware topikjában írod, hogy Blu ray és 4K Blu raynél nem lehet 444 a színkódolás, de ezeknél nem is 23,976 a Hz hanem 24. Én 4K hdr mkv filmeknél tapasztalt mikró akadásról beszéltem.
A táblázatról annyit, hogy először nem raktam be mert nem emiatt írtam hanem mert ezt tapasztaltam. A Dune előtt egy Q10 Prom volt aminél hibátlan volt a lejátszás a 3D kivételével, ott
akadásokat lehetett észrevenni. A táblázatban a Q10 Proról ugyanezt lehet látni. Tehát róla igaz amit írtak. Egy hasonló Himedia lejátszó majdnem feleannyiba kerül mint egy Pro 4K.
Egyébként szerintem nem az a lényeg, hogy a többi lejátszóról leírtak igazak vagy nem - mert akkor el beszélünk egymás mellett – mert ha nem igaz akkor mástól van az amit én és rajtam kívül többen is írtak a 4K HDR Mkv filmeknél. Engem nem nyugtat meg, hogy a Dune mit szól a táblázatról mert nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy ahhoz mit szól a Dune amit már többen jeleztünk.
Ha Dune nem tud róla vagy nem tartja ezeket hibának akkor javítva sem lesznek hiszen a mostani új firmwareben sem javították, és lehet, hogy a Dune sokat fejleszt és javít a firmwarekben de nekem ez nem sokat számít ha az AVI és a 4k HDR Mkv lejátszáson nem javít.
Ha ez hardware probléma és ezért nem javítható akkor azt kell mondani és akkor ezt tudomásul véve dönti el mindenki, hogy mit tesz.
anda1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.04.02. 11:14

Sabertooth159 írta:...A neten semmi infó nincs róla, még changelog sincs az oldalon.

Most került fel a leírásunk IDE. Kötelező frissítés mindenkinek, nem látunk benne komolyabb hibát. És végre megérkezett a mobilos távvezérlés, igaz még csak androidon próbálható ki!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.04.01. 18:24

A legújabb firmware-el működik rendesen? (190330_0254_r13). A neten semmi infó nincs róla, még changelog sincs az oldalon.
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: anda1 » 2019.03.19. 14:59

Ok, beállítom a 4:2:0-t a dune menüjében és utána kipróbálom, remélem így az AVI lejátszása is jó lesz. Egyébként itt a menüben a 4:4.4- t az ebben a magyar tesztben http://www.gamer365.hu/blog_post.php?id=31705 javasolták, és mivel ehhez nem nagyon értek hallgattam a tesztíróra, de ezek szerint rosszul tettem.
anda1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.03.19. 11:51

anda1 írta:...Ha jól értem amit utolsó bekezdésben írtál akkor a 4:2:0-val nem lehet ez a probléma...

Én a problémához még nem tudok sokat hozzászólni, de az általad mutatott táblázat szerint 4:2:0-nál nincs bajuk, illetve miért állítanál 4:4:4-et, ha nincs ilyen „színfelbontás” magában a 4K Blu-ray-ben sem. Az jelenleg nem mérvadó feltétlenül, hogy a Dune mit ír kis az infóban (van hogy hülyeséget), a lényeg, hogy 4:2:§ legyen a Beállításoknál (nem kell a fejlesztői beállításokhoz menned, a sima Dune-féle menüben is ott van). A TV vagy a vetítő által érzékelt adat érdekelne, de ilyet csak a legprofibb kijelzők írnak ki. Illetve nem is minden HDMI támogat még egy 4K-s tévén sem minden esetben 4:4:4-et, vagy a menüben be kell kapcsolni a TV-n.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: anda1 » 2019.03.18. 19:44

A TV eddig így volt beállítva és az előző média lejátszóval semmilyen filmmel nem volt ez probléma, nem akadt nem volt darabos semmi. Attól még lehet, hogy a legjobb kikapcsolni, majd kipróbálom de nem is ez a lényeg, abban egyetértek, hogy semmiképpen nem a maximumon kell legyen. Ha jól értem amit utolsó bekezdésben írtál akkor a 4:2:0-val nem lehet ez a probléma. OK, megnéztem az info gombbal különböző filmeket és nekem felbontástól, frekvenciától és bit számtól függetlenül mindenre 4:4:4-t ír jelenlegi videó módnak. Lehet, hogy nálam van valami rosszul beállítva, de nem tudom, hogy kell beállítani, hogy 4:2:0-t ne 4:4:4-ben küldjek ki. Biztos, hogy nem direkt így állítottam be. Én örülnék neki ha csak egy rossz beállítás okozza amit írtam. Megnéztem még a beállítások/rendszer/fejlesztői beállítások/videó mód - nál 4:2:0 van tehát emiatt nem lehet, hogy minden 4:4:4. Az extra képi beállításoknál a Maximális HDMI szinmélység: automatikus, a Preferált HDMI színmélység: tartalom szerint. Kérlek írd meg, hogy mit és hol állítsak be, hogy 4:2:0-t küldjek ki.
anda1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.03.18. 15:37

anda1 írta:Ezen a linken olvastam először [https://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/3000774-new-zidoo-z9s-z10-rtd1296-soc-21.html#post57486830][/url]...

Uhh, hagy nézzek ennek után,a ki és mi alapján állította össze ezt a táblázatot, meg pontosan mi is következik az ott látottakból! Azt sme értem, hogy nem a valódi 23,976 Hz-ne működik egyetlen lejátszó sem, és hogy lehet a szerző szerint, hogy nincs ismételt kocka több ettől különböző mértékben eltérő frekvencián.
Amit biztosan mondhatok azonban:
– nem szokás a tévén beállítani a plusz képkockák hozzáadását (minimumon sem), ha az eredeti, a rendező általi élményre, és hibátlan (nem algoritmus által generált, gyakran teljesen hibás) képkockákra vágysz. Hány Hz-re konvertál fel a tévéd ekkor?
– Mivel a 4K Blu-ray lemezeken is csak 4:2:0 a színkódolás, nem értem, mi értelme van arról beszélni, hogy mi történik 4K 4:4:4 kimeneten. Szerintem nem lehet olyan filmed, ami így tárolja a színeket, annak meg semmi értelme, hogy a 4:2:0-t 4:4:4-ben küld ki.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: anda1 » 2019.03.18. 12:45

Ezen a linken olvastam először [https://www.avsforum.com/forum/39-networking-media-servers-content-streaming/3000774-new-zidoo-z9s-z10-rtd1296-soc-21.html#post57486830][/url] - remélem jól adtam meg - és másik magyar fórumon is volt aki tapasztalta. Ennek ellenére 4K Prot vettem mert bízok benne, hogy javítva lesz mert szoftveresen javíthatónak tűnik. Nem ez alapján írtam hanem a saját szememnek hiszek de kiderült, hogy tényleg így van, 4K HDR10 nél néha akad, 4K 8 bit sávos. Az avi lejátszás saját tapasztalat. A 4K HDR10 akadást lehet, hogy nem nagyon venni észre ha a tv mozgás kompenzációja a maximumon van, nálam minimumon van és van, hogy negyedóra alatt ötször tapasztalom, van, hogy kétszer, függ a tartalom gyorsaságán is, mindenesetre egy film alatt annyiszor, hogy az zavar.
Maximumra nem akarom a tv mozgás kompenzációját állítani mert túl szappanoperás a kép.
Van még egy-két kérdésem de azokat az odavaló topikban teszem fel.
anda1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.03.18. 10:40

anda1 írta:...kb. nem egész két percenként micro ugrás látható a képen...

Ez nem lehetséges, így bizonyosan nem. Melyik frekvencián játszik le szerinted melyik helyett, hogy 2 percenkként van a korrekció? Ha a 23,976 helyett 24 Hz-en játszol le pl., akkor kb. 45 másodpercenként van. Adnál egy linket, ahol erről olvastál?
4K 10 biten a 4K HDR10-et érted? Semmilyen gondról nem tudunk, szerintem a tévék/vetítők is 23,976 Hz-et írnak ki. Profi házimozi vetítőn sem láttunk még mást. Mi az a sávozódás? Ha arra gondolsz, hogy egy színátmenet sávosabb, az törvényszerű, ha nincs elég szín hozzá, „csak” mondjuk 16,7 millió. AVI-t még nem próbáltam, de más nem jelezte, hogy gond lenne, megnézzük.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések