Lejátszási promlémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Lejátszási promlémák

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.01.19. 18:22

Kyle írta:
TazLeacher írta:...még játszom vele egy kicsit, ha nem jön össze, visszaküldöm.

Amit Sabertooth159 mondott, azt érdemes követni.

Most nem teljesen értem...mit is kéne követnem, amit Sabertooth159 írt? Leírtam, hogy legújabb béta van fent, és megtörtént a gyári visszaállítás. Ezen kívül mit kéne még tennem?

Kyle írta:Kicsit több türelmet szentelnék a helyedben az eszközre, amíg megismered, illetve amíg pár újabb frissítés meg nem jelenik. Ha nincs, akkor viszont azt javaslom, ne vegyél Android alapú lejátszót, mert ott ilyenekkel sajnos lehet találkozni. Viszont nincs más lehetőség, mert HDR-es csak Android alapon van jelenleg. Így a türelmet ajánlom mégis.

Most ezt tényleg nem értem. Vettem egy lejátszót 80.000 Ft-ért, ami 5-ből 4 alkalommal nem játszik le. Erre az a válasz, hogy legyek türelemmel? Háta 1 év múlva majd le tudom játszani a filmeket a 80.000-es médialejátszóval? Mekkora az az összeg, amit rá kell költeni, hogy egy médialejátszó képes legyen média fájlokat lejátszani? Mert ezek szerint 80.000 Ft kevés összeg arra, hogy ezt az extra feladatot probléma nélkül ellássa.

Mire kell a türelem? Ha veszel egy telefont, és nem tudsz vele telefonálni, csak, ha minden telefonálás előtt újraindítod, akkor elfogadod, hogy "kis türelem, 3-4 frissítés és LEHET, hogy fogsz tudni vele telefonálni. De tényleg, mire várjak? Nem HW és nem SF probléma...akkor mi? Akkor mire várjak, hátha magától megjavul? Mit kellene megismernem az eszközön? Alap funkciót akarok használni alap beállítással. Mi után kellene utána néznem? A hálózati funkciókat kéne tanulmányoznom? Skineket kéne nézegetnem, vagy mit? Esetleg olvassam el a használati utasítást újra? (Ja...az nincs...)

Nem hiszem, hogy az a normál válasz, hogy akkor nekem nem való Androidos lejátszó. Vettem valamit, ami nem tudja azt teljesíteni, amit ígér, és ha ezt nem vagyok hajlandó elfogadni, akkor nekem nem való Androidos lejátszó? Nem telepítettem extra programot, nem akarok raja olyat csinálni, amit gyári verzióban nem tud. Bedugtam, és nem játssza le a fájlokat. Ráadásul nem egyedi, mert másnál is előjött a fenti hibaüzenet. Mindez egy olyan gyártó terméke, aki szereti magáról azt állítani, hogy prémium minőséget árul. Ez lenne az? Az ótvar kínai Med600-ammal semmi gond nem volt (pusztán eljárt felette az idő)...vagyis nem igaz, hogy semmi gond nem volt, de képes volt lejátszani egy filmet, ami azért nem nagy dolog egy médialejátszó esetében.

Legyek türelmes...azt hiszem eddig rohadt türelmes voltam. Kíváncsi vagyok, hogy mondjuk a fenti telefonos példa esetében ki lenne türelmes. Ki lenne az, aki azt mondaná, hogy 80.000 Ft-omba került, ráérek addig, nem gond, ha nem működik. Ne szórakozzunk már, ilyen csak a mesében van.
TazLeacher

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.19. 17:35

TazLeacher írta:...még játszom vele egy kicsit, ha nem jön össze, visszaküldöm.

Ez nem hardver hiba, és szerintem nem a béta firmware miatt van (mert hogy nálunk nincs és ahogy látod másnál se). Ahogy írtam, nálunk sosem volt, de az Androidnál ez nem meglepő azért. Amit Sabertooth159 mondott, azt érdemes követni.
Kicsit több türelmet szentelnék a helyedben az eszközre, amíg megismered, illetve amíg pár újabb frissítés meg nem jelenik. Ha nincs, akkor viszont azt javaslom, ne vegyél Android alapú lejátszót, mert ott ilyenekkel sajnos lehet találkozni. Viszont nincs más lehetőség, mert HDR-es csak Android alapon van jelenleg. Így a türelmet ajánlom mégis.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.01.19. 13:45

2 napja raktam fel a leújabb bétát. Előtte is ez volt, utána is. Gyári beállítás volt...még játszom vele egy kicsit, ha nem jön össze, visszaküldöm.
TazLeacher

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.01.19. 13:07

@TazLeacher

Ha a legújabb firmware van feltelepítve (181123_2042_r130 akkor próbáld meg egy régebbivel, ha pedig a stabil van feltelepítve (180902_0154_r13) akkor kapcsold be a beállításokban a béta verziók telepítését, majd frissítsd a legújabbra. Frissítés (vagy downgrade) után én nyomnék egy factory resetet, hogy tiszta lappal indulj.
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.01.19. 00:01

Most csináltam végig a folyamatot.
1. Gyári visszaállítás.
2. Bekapcsoláskor alap beállítások.
3. Jukebox-hoz mappa hozzáadas.
4. Film indítás -> Hibaüzenet.
5. Következtetés: ez egy szar.
TazLeacher

HozzászólásSzerző: kalimera » 2019.01.18. 23:19

@TazLeacher

Szintén nem telepítettem semmit sem, csak a Google Play Services lett engedélyezve.
Újraindítás után jöttek a

"Dune HD Shell alkalmazás nem válaszol"

üzenetek, és elment a kedvem tőle.
kalimera

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.01.18. 23:02

A gond az, hogy semmit nem telepítettem. De kipróbálom, aztán majd kiderül.
TazLeacher

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.01.18. 22:56

TazLeacher írta:...de úgy látszik, már ez is gond.

Nálam nem, sosem jött ilyen elő. És megy rajta számos más program is. Amiről írsz, szerintem nem törvényszerű, hogy megtörténik, valamilyen program okozhatta. Lehet, soha többet nem találkozol vele.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: TazLeacher » 2019.01.18. 22:13

Köszönöm, ez még vállalható kompromisszum, lehet nekem is ez volt, de nem rémlik, hogy rákattintottam volna. De ezen nem múljon, visszaállítom gyáriba.

Ettől függetlenül akkor is egy vicc...tényleg nem PUBG-zni akarok rajta, csak lejátszóként használni...de úgy látszik, már ez is gond.
TazLeacher

HozzászólásSzerző: kalimera » 2019.01.18. 21:58

@TazLeacher

Megpróbálok pontosabban fogalmazni:

Az említett probléma az után jött elő, hogy ráklikkeltem a "Google Play Store" ikonra.
Ott a figyelmeztetés:
A Google Play Services engedélyezve lesz.
Letiltásához a gyári beállítások visszaállítására lesz szükség.
Ki akartam próbálni néhány megszokott alkalmazást.
Utána viszont problémák adódtak.
A gyári állapotban is ott levő néhány andoidos alkalmazás rendben működik.
Nekem fontosabb, hogy lejátszóként megfelelően működjön.

Pontosabban fogalmazva:

Google Play Services ne legyen engedélyezve.
(Saját telepítésű android alkalmazások mellőzése.)

Lehet, később ezt kijavítják, és akkor nem lesz probléma a saját alkalmazások telepítése után.
kalimera

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések