Hálózatról lejátszott video pixelesedése, kimerevedése

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: Hálózatról lejátszott video pixelesedése, kimerevedése

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.03. 22:39

Kyle írta:
imre56 írta:...Viszonyításként a számítógépemben a winchesterek között a másolási sebesség általában. 70 Mb/sec...

Na de hát a képen, amit beraktál azt látom, hogy 38 MByte/másodpercél is gyorsabban másolsz! Ennél ne akarj többet USB-ről ethernetre másolva szerintem. Nem egy több GHz-es CPU van a Pro 4K-ban. Dugd rá a merevlemezt a PC-re, másolj rá, majd dugd rá a Dune-re, ez lesz a leggyorsabb! Egyébként hogy tudsz NFS-en másolni Windows alatt?
A lényeg azonban, hogy elég gyors a hálózat, ha másolni 39 MByte-tal tudsz, akkor nem akadhat semmi. Ha mégis, azt a Windows rovására írnám. De próbáld ki, hogy az akadozós fájl mit csinál USB-ről lejátszva!

Köszi az infót. De mint ahogy írtam pont az a bajom, hogy már csak a gép USB dokkolójára tudok tenni winchestert, máshova nem. Amiről meg másolni szeretnék, az nem a számítógépben van, hanem a Dune-hez csatlakoztatott HDD dokkolóban. Ezért csak hálózati kapcsolattal tudok másolni.

Előbb fejeztem be ismét egy sorozat epizód megnézést. Ugyanaz a probléma továbbra is fent áll.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.03. 22:08

imre56 írta:...Viszonyításként a számítógépemben a winchesterek között a másolási sebesség általában. 70 Mb/sec...

Na de hát a képen, amit beraktál azt látom, hogy 38 MByte/másodpercél is gyorsabban másolsz! Ennél ne akarj többet USB-ről ethernetre másolva szerintem. Nem egy több GHz-es CPU van a Pro 4K-ban. Dugd rá a merevlemezt a PC-re, másolj rá, majd dugd rá a Dune-re, ez lesz a leggyorsabb! Egyébként hogy tudsz NFS-en másolni Windows alatt?
A lényeg azonban, hogy elég gyors a hálózat, ha másolni 39 MByte-tal tudsz, akkor nem akadhat semmi. Ha mégis, azt a Windows rovására írnám. De próbáld ki, hogy az akadozós fájl mit csinál USB-ről lejátszva!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.03. 20:19

Átnéztem a beállításokat, de nem találtam a "gyors SMB-kezelés"-t a menüben.

Melyik menüben van ez? Átnéztem az összes beállítást a Dune-ben a hálózati megosztásoknál, smb-nél, de nem találtam ilyen lehetőséget.
Hol keressem?
imre56

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.03. 19:49

Kyle írta:4K-s filmmel sem találkoztam olyannal, ami akadna NFS-en, de SMB-n sem kellene, ha be van kapcsolva a gyors SMB-kezelés a menüben. Milyen forrásból játszol le, ami SMB-t és NFS-t is tud? Értem, hogy CAT5e a kábel, de a switch is gigabites kapcsolatot jelez? Ugyanez a fájl USB-ről jól működik?

Hálózatról a saját számítógépemben lévő SATA-s winchesterekről történik a lejátszás. Igen, a switch is gigabites. Az USB-nél is hasonló lassú a másolás sebessége, - erről előbb írtam egy másik topicban.

Viszonyításként a számítógépemben a winchesterek között a másolási sebesség általában. 70 Mb/sec.

A probléma abban mutatkozik, hogy ilyen kis sebességgel egy nap alatt sem tudok 3TB adatot átmásolni/áthelyezni egy új 4TB-s vinyóra. (kevés már a hely a 3TB-s vinyón).
A számítógépemben már minden SATA hely foglalt, ezért a gép egyik USB3 portjára kötött külső dokkolóban lesz a 4TB-s vinyó, amire az adatokat szeretném áttárolni a médialejátszó USB3 portjára kötött 3TB-s winchesterről és mindezt vezetékes hálózaton keresztül.

Kép
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.03. 17:38

4K-s filmmel sem találkoztam olyannal, ami akadna NFS-en, de SMB-n sem kellene, ha be van kapcsolva a gyors SMB-kezelés a menüben. Milyen forrásból játszol le, ami SMB-t és NFS-t is tud? Értem, hogy CAT5e a kábel, de a switch is gigabites kapcsolatot jelez? Ugyanez a fájl USB-ről jól működik?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Hálózatról lejátszott video pixelesedése, kimerevedése

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.12.03. 17:00

Sziasztok.

Vezetékes CAT5E kábeles hálózatról SMB-n lejátszott nagy bitrátájú, 25-30 Mbites filmek lejátszáskor probléma merül fel.

A kép először pixelesedik, majd kimerevedik, de a hang folyamatosan megy, nem csúszik, nincs pattogás.
Ez a folyamat 5-6 másodpercenként ismétlődik és rendkívül zavaró.

Ez a probléma csak a nagy bitrátájú FULL HD-s filmeknél fordul elő, elsősorban MKV-s filmek esetén.
A probléma ugyanúgy jelentkezik akkor is, ha NFS-en keresztül nézem a filmet.

Lehet, hogy ez egy másik topicban jelzett problémával (alacsony adatsebesség) függ össze?
Mit lehet tenni?

Köszönöm.
imre56

Előző

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések