Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: MasterDj » 2020.02.17. 21:35

Sziasztok SYNOLOGY DiskStation NAS vásálása előtt állok. Egyszerüen nagyon sok féle fajta van. Azt mondjátok meg melyiket érdemes megvenni melyik az a tipus ami tökéletesen megfelel nekem a duna hd 4k pro plus készülékemhez tökéletes és gyors lejátszáshoz? Merevlemezt amit gondoltam bele az egy 10TB RED WD lenne. Lehet kétszer 10 is de nem hinném szükség lenne RAID-re hoszen zömébeneredeti 4k blu ray filmek lennének rajta aminek darjba 95GB. nem hinném szökség lenne ez esetben biztonsági mentésre hiszen minden ujra letölthető. Meg azért évente rá rá néznék hd sentinel-el... De bármire nyitott vagyok csak kérlek irjatok tapasztalatból nem szeretnék hülyeséget venni köszi... :)
MasterDj

HozzászólásSzerző: mrbrown1234 » 2018.08.25. 07:43

Kyle írta:
mrbrown1234 írta:Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a Moments-ben lévő képeket lássa a Dune HD Pro?...

Ez egy Synology-s kérdés, javaslom a márka fórumán kérdezd, nem a Dune-nel függ össze!

Jogos, köszönöm!
mrbrown1234

HozzászólásSzerző: vattila85 » 2018.08.02. 18:40

Koszi szepen, mar neztem is filmet igy, szuper!
vattila85

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.01. 20:49

vattila85 írta:...ezeket a mappakat majd manualisan kell frissitgetnem vagy idokozonkent a DUNE/Jukebox frissiti a metaadatokat?

Neked kell szkennelni, nem tudok róla, hogy lenne jelenleg automatikus opció, tekintve, hogy sokáig tarthat és komoly processzorigénnyel jár. De lehet, egyszer lesz ilyen.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vattila85 » 2018.08.01. 20:32

Szia!
Koszonom, az NFS-t mar beallitottam a NAS-on, mukodott is a DUNE/Forrasok-ban, csak a Jukebox-ban nem lattam a megosztott mappakat. Pont mielott irtal, azelott jottem ra, hogy kell hozzaadni, hogy a Jukeboxban is menjen, mar szkennelem a fileokat.
Koszonom a kezikonyv linket, atolvasgatom.
Annyit meg esetleg megmondanal, hogy ha ezeket a mappakat majd manualisan kell frissitgetnem vagy idokozonkent a DUNE/Jukebox frissiti a metaadatokat?
Koszi!
vattila85

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.01. 20:25

vattila85 írta:...azt irja ki, hogy nincsenek csatlakoztatott forrasok...

Hozzál létre egy hálózati megosztást (NFS)! Ez le van írva a kézikönyvben (ITT pl. a Prime 3.0 kezelési útmutató). Ha el van mentve egy megosztás, akkor már használhatod/kijelölheted a jukeboxban.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vattila85 » 2018.07.31. 14:14

Kozben rajottem, hogy a Jukebox szolgalna erre a celra.. viszont Mappa kezelesnel, ahol hozzaadnam a NAS video mappajat, azt irja ki, hogy nincsenek csatlakoztatott forrasok.. ezt nem ertem :)
Mit kellene tennem? Koszi!
vattila85

Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: vattila85 » 2018.07.31. 13:24

Sziasztok!
Új felhasznalo vagyok meg es segitseget kernek. Synology NAS-rol szeretnek lejatszani filmeket 4K Pro-val egy Philips teven, a Dune is LAN kapcsolattal csatlakozik a halozathoz.
Toltottem le Android reszere VLC-t, Plex-et, DS Videot >> mindegyik le is jatszik, de vannak olyan videok, melyek transzkodolasa a NAS-nak nehezebben megy es akadoznak ezekkel a programokkal. Van egy Samsung okos tv-m, arra letoltottem Plexet es akadasmentesen jatszik le wifin keresztul, mert a Samsung valszeg okosabb es nem kell hozza transzkodolnia a NAS-nak. Azt hittem ez a Dune sok mindent lejatszik es szinten nem kell majd a NAS-nak kodolnia.
Ha a Dune fomenujebol a Forrasokban keresem meg a NAS-on levo filmeket, onnan lejatsza, kvazi akadas mentesen..>> viszont ez egy puritan fajlkezelo felulet, ez nem tetszik benne.
Ha a Dune fomenujet bongeszem, ott van meg a Film >> viszont ez tele van olyan filmekkel ami nem az en NAS-omon van.
A Dune-nek van gyari lejatszo felulete, ami a NAS-on levo mappakat rendszerezve mutatja, filmekhez boritot tarsit stb..? (Hogy olyan Plex szeru modern cucc legyen..)
Beallitasok>>Lejatszas>>Beallitasok, itt melyik file player appot erdemes beallitani? (internal, system, SPMC, Android default)
Lehet sokmindent vegyitettem, koszonom elore is, ha vki segit!!
vattila85

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.07.30. 19:39

mrbrown1234 írta:Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a Moments-ben lévő képeket lássa a Dune HD Pro?...

Ez egy Synology-s kérdés, javaslom a márka fórumán kérdezd, nem a Dune-nel függ össze!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mrbrown1234 » 2018.07.29. 11:03

Sziasztok,

Azt meg lehet valahogy oldalni, hogy a Moments-ben lévő képeket lássa a Dune HD Pro? A Nas SD218play. A file stationban van egy photo mappa, amit lát a DUNE, de az oda feltöltött fotókat nem látja a Moments. A Moments mappa meg a Home/Drive-ban van, amit nem lát a DUNE.

Köszönet,
Barna
mrbrown1234

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról