Nincs kapcsolat HDMI-n keresztül a házimozival

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: Nincs kapcsolat HDMI-n keresztül a házimozival

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.19. 14:47

imre56 írta:...Viszont ha a HDMI kábelt a tévéhez csatlakoztatom, akkor hogy lesz a házimozinál 5.1 hang...

Ahogy a másik posztodra is írtam: koaxon. Már ha van ilyen bemenet az erősítődön. Mert már bizonyos vagyok benne, hogy ez nem egy valódi házimozi-erősítő. Folytassuk a hanggal kapcsolatos kérdésednél a másik topikban!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.19. 14:42

Kyle írta:
imre56 írta:...A tévém UHD-s, ha jól emlékszem csak automatikus felbontást lehet beállítani, de este megnézem pontosan. A DUNE-on 1080p, 50 Hz van beállítva...

Nem a tévén kell állítani, hanem a Dune-ön. Ha 4K-s a tévé, akkor állítsd a Dune videókimenetét 4K/24 Hz-re (miért van most 1080p-n?), a képfrekvencia-váltást pedig úgy, hogy inden lehetséges frekvenciát engedélyezel! Ha – másik posztod alapján – a házimozihoz használt erősítőd nem támogatja a 4K-t, akkor ne azon keresztül menjen a HDMI-jel a tévére, hanem közvetlenül! Azt gondolom, a korábbi képarány-beállítási gondod is abból fakad, no meg az, hogy nem volt kép, amíg 4K-ra volt kapcsolva a lejátszó. Szerintem az erősítő nem tud 4K-t HDMI-n átengedni.

Köszi az infót. Valóban, az erősítő nem tud 4K-t HDMI-n átengedni. Viszont ha a HDMI kábelt a tévéhez csatlakoztatom, akkor hogy lesz a házimozinál 5.1 hang?
A tévé most úgy van beállítva, hogy a hang külső hangeszköz. A tévéhez csak egy HDMI kábel megy az erősítő kimenete a TV HDCP bemenetére. A tévétől nem jön másik HDMI kábel az erősítőre.
Az erősítő 2+1 HDMI csatlakozós. HDMI1 egy Vu+ settopboxhoz, és a HDMI2 a DUNE-hez csatlakozik. A házimozi HDMI KI a tévé HDMI bemenetére. Akkor venni kell még egy HDMI kábelt a TV-től az erősítő HDMI2 bemenetéhez? Most kb. 1 m-es kábellel van összekötve a DUNE a házimozival (közvetlenül mellette van). A tévétől kb. 3 m-s vezeték kell majd. (a tévé túlsó oldalán vannak a csatlakozók kivezetve.
Érdekes, hogy a MED800X3 jól működött.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára imre56 2018.02.19. 14:51-kor.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.19. 14:06

imre56 írta:...A tévém UHD-s, ha jól emlékszem csak automatikus felbontást lehet beállítani, de este megnézem pontosan. A DUNE-on 1080p, 50 Hz van beállítva...

Nem a tévén kell állítani, hanem a Dune-ön. Ha 4K-s a tévé, akkor állítsd a Dune videókimenetét 4K/24 Hz-re (miért van most 1080p-n?), a képfrekvencia-váltást pedig úgy, hogy inden lehetséges frekvenciát engedélyezel! Ha – másik posztod alapján – a házimozihoz használt erősítőd nem támogatja a 4K-t, akkor ne azon keresztül menjen a HDMI-jel a tévére, hanem közvetlenül! Azt gondolom, a korábbi képarány-beállítási gondod is abból fakad, no meg az, hogy nem volt kép, amíg 4K-ra volt kapcsolva a lejátszó. Szerintem az erősítő nem tud 4K-t HDMI-n átengedni.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.19. 11:53

Kyle írta:
imre56 írta:...Házimozi --> 2. DUNE -->3.TV...

Milyen videókimenet van a Dune-ön beállítva (felbontás, Hz, illetve képfrekvencia-váltás)? Ugye nem automatikus a videókiement, hanem a legjobb (mondjuk 4K/valami), amit a tévéd tud?

Köszönöm, ezt a hasznos infót. ezt eddig nem is tudtam. Szuper, ha megoldja a problémát! Este ki fogom próbálni.
A tévém UHD-s, ha jól emlékszem csak automatikus felbontást lehet beállítani, de este megnézem pontosan. A DUNE-on 1080p, 50 Hz van beállítva, a videokimenetet megnézem, nem emlékszem.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.19. 11:46

imre56 írta:...Házimozi --> 2. DUNE -->3.TV...

Ez nem jó. Még akkor sem, ha korábban működött más eszközzel. Egy HDMI-s eszköz (nem kijelző) bekapcsolásakor a HDMI-n keresztül kommunikációt kezdeményez a kijelzővel, megkérdezve tőle, milyen felbontásokat, milyen képfrekvenciákat támogat, tud-e 3D-t fogadni stb. Ezért MINDIG a TV-t/vetítőt kell először bekapcsolni, mert különben nincs információja az eszköznek a lehetséges videókimenet beállításához. Léteznek készülékek, amelyek nem törődnek ezen infóval, és a beállított videókimenetet használják akkor is, ha nincs, vagy annak ellentmondó a visszajelzés a HDMI-kézfogás során. De a legtöbb új eszköz nem ilyen. Tehát TV, HDMI-s erősítő, majd lejátszó az egyetlen szabályos sorrend. Persze, hogy működik, ha a Dune-t akkor kapcsolod be, amikor már a tévé is elérhető a láncban.
Milyen videókimenet van a Dune-ön beállítva (felbontás, Hz, illetve képfrekvencia-váltás)? Ugye nem automatikus a videókiement, hanem a legjobb (mondjuk 4K/valami), amit a tévéd tud?
Kyle
Adminisztrátor

Nincs kapcsolat HDMI-n keresztül a házimozival

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.19. 11:13

Sziasztok!
A készülék bekapcsolás után nem kapcsolódik a házimozihoz HDMI-kábelen keresztül.
A beüzemelés előtt kb. egy órával a HDMI kábel még egy MED800X3D készülékkel működött a házimozival - évek óta, problémamentesen. Tehát a kábel jó.
Bekapcsolási sorrend:
1. Házimozi --> 2. DUNE -->3.TV. A MED800X3D-t is így kellett csatlakoztatni.

Beüzemeléskor még jól működött, de tegnap este vacsora után ismét bekapcsoltam, hogy próbálgassam a többi beállítást, de akkor már nem működött. Csak úgy tudtam ismét működésre bírni, hogy hátulról kikapcsoltam a DUNE-t, majd kb. 1 perc után újra bekapcsolva már csatlakozott a házimozihoz. Után többször próbáltam ki-be kapcsolni, de csak a hátoldali kikapcsolás majd bekapcsolás után működött megfelelően.
Mi állítódott el és hogy kell a hibát orvosolni?
imre56

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések