Nincs 5.1 hang

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: Nincs 5.1 hang

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.19. 15:20

Kyle írta:Tehát egy Solo Lite-ról van szó, ami valamilyen (milyen?) 5.1-es erősítőhöz csatlakozik, amely HDMI-n is képes 5.1-et fogadni, mivel korábban más készülékkel ez már működött. Viszont – más posztjaid alapján – nem képes 4K-s képet átküldeni. Így az alábbiakat gondolom:
A helyes beállítás természetesen a digitális hang feldolgozásánál a továbbküldés, hiszen különben sztereóra lekeverve, PCM formátumban küldi át a hangot minden digitális kimenetén. Mivel HDMI-kézfogás gondod van – másik posztod alapján –, és a HDMI-hang engedélyezve van, szerintem azt az infót kapja a Dune, hogy csak sztereó hangot fogad a HDMI-port. De a 4K-kompatibilitás hiánya miatt az erősítő oldalán, én mindenképpen közvetlenül a TV-re dugnám a Dune HDMI-kábelét, és koax-on vinném az erősítőre a hangot. Ekkor lenne 4K, és lenne 5.1 is. A mostani megoldásoddal egyik sincs, ha jól gondolom. Szerintem valami minden-egyben erősítőd lehet, mondjuk egy Blu-ray lejátszóval egybe építve, azaz nem egy valódi házimozi-erősítő, ezért írd meg kélek a típusát!

Igen, valóban egy Blu-ray lejátszóval egybeépített készülékem van:

http://www.lg.com/hu/hazimozi-rendszer/lg-BH7540T-hazimozi-rendszer

Ez pedig a tévékészülék:

http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55UB820V-ultra-hd-tv

Itt van még a házimozi HDMI csatlakoztatásáról infó:

Kép

Itt ha jól értelmezem, akkor a HEVC Codec 4K 30P (csak USB és Internet Streaming) esetén érhető el, tehát médialejátszón keresztül nem.

Az adatait elolvashatod. Egyébként a 4K felskálázást tudja. Meg vagyok elégedve vele, szépen szól. Sok koncertfelvételem van aminél a hangcsatorna DTS HD vagy a Dolby TrueHD. Ezek tudomásom szerint nem fognak szólni S/PDIF TOSLINk kábeles hangátvitelnél. Úgyhogy nem tudom mi legyen.
imre56

Re: Nincs 5.1 hang

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.19. 14:43

Tehát egy Solo Lite-ról van szó, ami valamilyen (milyen?) 5.1-es erősítőhöz csatlakozik, amely HDMI-n is képes 5.1-et fogadni, mivel korábban más készülékkel ez már működött. Viszont – más posztjaid alapján – nem képes 4K-s képet átküldeni. Így az alábbiakat gondolom:
A helyes beállítás természetesen a digitális hang feldolgozásánál a továbbküldés, hiszen különben sztereóra lekeverve, PCM formátumban küldi át a hangot minden digitális kimenetén. Mivel HDMI-kézfogás gondod van – másik posztod alapján –, és a HDMI-hang engedélyezve van, szerintem azt az infót kapja a Dune, hogy csak sztereó hangot fogad a HDMI-port. De a 4K-kompatibilitás hiánya miatt az erősítő oldalán, én mindenképpen közvetlenül a TV-re dugnám a Dune HDMI-kábelét, és koax-on vinném az erősítőre a hangot. Ekkor lenne 4K, és lenne 5.1 is. A mostani megoldásoddal egyik sincs, ha jól gondolom. Szerintem valami minden-egyben erősítőd lehet, mondjuk egy Blu-ray lejátszóval egybe építve, azaz nem egy valódi házimozi-erősítő, ezért írd meg kélek a típusát!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Nincs 5.1 hang

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.19. 11:33

Sziasztok!

Az új készülékemnél megpróbáltam beállítani a hangot a házimozihoz. Csatlakozás HDMI kábellel történik.
A házimozi erősítő tudja az 5.1-t, mindenféle hangformátumot képes lejátszani. Pár órával előtte a MED800X3D gond nélkül üzemelt minden hangcsatornán.
A tévéadásoknál a tévécsatornákon a DOLBY 5.1 hangok megfelelően szólnak a házimozin. A televízió is a házimozira van kötve.

A hangbeállításnál a következők szerint jártam el:

Hangtovábbítás: HDMI engedélyezése
Digitális hang feldolgozása: Bitstream (továbbküldés)
Csatorna: 5.1
HDMI hang: Be
Bitráta: 48Khz

A fenti beállításokkal csak a sztereo 2.0 hang szól, a DOLBY 5.1, DTS, DTS HD MA, TrueHD hangcsatornák némák.
Próbálkoztam más beállítással is:

Hangtovábbítás: HDMI engedélyezése
Digitális hang feldolgozása: PCM dekódolás
Csatorna: 5.1
HDMI hang: Be
Bitráta: 48Khz

Mindegyik csatorna szól, a sztereó és az 5.1 is, de csak sztereóban, a hátsó hangfalak és a center sugárzó nem szol.

Hogy kell beállítani, hogy a megfelelő hangcsatorna szóljon a házimozin keresztül?
A válaszokat előre is köszönöm.
imre56

Előző

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések