Kyle írta:Nézd meg alaposabban a TV beállításait (próbáld ki nem az erősítőn átvezetve, hanem közvetlenül a TV-re kötve a Solo-t!), mert nincs semmi gond a képaránnyal, számtalan projektoron és tévén sokan használjuk, sehol nem halhattál ezzel kapcsolatos gondról szerintem. Ahogy mondtam, nem csak a képarány torz a fotón, amit posztoltál, de a felbontással is gond van.
A többi gondodat kérjük, a megfelelő topikokban vesd fel, mindre van megoldás, mert nincsenek hasonló problémák sem a Solo Lite-tal. NFS-szerver nincs a Dune-ökben, cask NFS-kliens. SMB-szerver van.
Köszönöm az eddigi segítséget. Rácsatlakoztattam a tévéhez, így a kép már megjelenik rendesen. Beállítottam a 16:9-es képmódot a tévén és ezzel is jól működött. Utána visszacsatlakoztam HDMI-vel a házimozira és már ott is jó lett. Szóval nem értem mitől javult meg?
Egyébként az volt a baj, hogy az új készülék gyárilag 4K felbontásra volt beállítva, a REC gomb és az 5 billentyűvel be tudtam állítani, hogy felinstalláljam a gépet. Kb. 3 óra telt el ezzel, mert a neten sehol sem találtam használati útmutatót a beállításhoz. Miután beregisztráltam a terméktámogatásra, akkor fedeztem fel ezt a beállítási lehetőséget.
Újabb és újabb problémák jönnek elő.
A készülék bekapcsolás után nem kapcsolódik a házimozihoz HDMI-n keresztül. Bekapcsolási sorrend: Házimozi --> DUNE -->TV. Először hátulról ki kell kapcsolni a DUNE-t, majd 1 perc után újra bekapcsolva már csatlakozik a házimozihoz. Ezt már minden indításnál el kell végezni. 5.1 -s hangzás továbbra sincs és NFS sem állítható be. Megnéztem a topikokat. Sehol sem panaszkodnak hangbeállításra, készülék instabilitásra. Nyissak ezekre a problémákra egy -egy topikot? Egyre inkább készülékhibára gondolok.