DVD ISO-t nem tudok lejátszani

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: DVD ISO-t nem tudok lejátszani

HozzászólásSzerző: komzol1976 » 2017.09.12. 14:22

Abban egyetértek veled, hogy nem érdemes DVD minőséget nézni, ha van alternatíva és létezik nagyobb felbontás az adott filmből. Sajnos az esetemben ezek a DVD-k saját felvételek illetve nem kereskedelmi forgalomban kapható filmek. A DVD szabványnak megfelelnek mind menü mind egyéb paramétereikben. Nagyobb felbontás nem létezik belőlük.
Annak érdekében, hogy kizárjam a tévedés lehetőségét teszteltem gyári DVD-ről készített ISO-al is, ott sem jártam sikerrel. Tehát a hiba nem a rossz DVD-ISO-al van, ahogy Te is irtad a DUNE kezeli ezt rosszul.

Vásárlás előtt tájékozódtam a termék oldalán a paraméterek fülön a felsorolásban ott szerepel a paraméterek közt: ISO fájlba lementett DVD-video lemez. Így szerintem a gyártó erre kellene hogy gondoljon, hiszen a DVD formátum nem egy őskövület, amennyiben hivatalosan nem támogatja, akkor meg nem kellene feltüntetni. Bár szerintem egy lejátszó akkor jó, ha minél több formátumot támogat és jól kezel.....

Összességében ha jól értem akkor fogadjam el, hogy ez így működik. :(
komzol1976

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.09.12. 12:20

komzol1976 írta:A megjelenő menüben nem tudok lépkedni, kiválasztani a nyelvet, feliratot, fejezetet...

Van pár rossz DVD ISO-d, ezek szerint. Vagy a Dune kezeli rosszul őket. A Sigma már nem támogatja a DVD-lejátszást, így a Dune HD saját rutinjai csinálják, ami nem hivatalos megoldás ugye, lehet problémája néhány lemezzel. Én eddig csak házilag készített DVD-menüknél láttam olyat egyébként, hogy rosszul működik. Akár hogy is, szerezd meg más kiadásban, és lehetőleg nagyobb felbontásban. 2017-ben nem érdemes DVD-ket nézni már.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Timmy » 2017.09.12. 10:41

Megnéztem egy DVD iso-t, és nálam minden működik rendesen. Ha mondasz egy Nálad problémás fájlnevet szívesen megnézem itt mit produkál.
Timmy

HozzászólásSzerző: komzol1976 » 2017.09.12. 07:45

Sziasztok!

Tegnap érkezett meg az új lejátszóm, Dune HD Solo 4K gyorsan ki is próbáltam. Feltettem rá a legfrissebb firmwaret.

DVD ISO fájloknál sehogyan sem sikerül hangot, feliratot illetve fejezetet választani. Az ISO fájl elindul, betölt a menü. A megjelenő menüben nem tudok lépkedni, kiválasztani a nyelvet, feliratot, fejezetet. A távirányító középső gomb lenyomásával elindul a film, van hang és kép is de se az audio se a subtitle gombra kattintva továbbra sem tudok választani a lemezen található hang és feliratok közül.

Gondolom, hogy valamilyen beállítás hiánya okozza a problémát. Segítségetek előre is köszönöm.
komzol1976

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.02.11. 12:22

Ha azt mondod, hogy olyan ISO, ami eddig ment, most nem indul el (illetve fekete a kép), akkor nyomnék egy resetet a lejátszón. De átnézném azért a videóbeállításokat is (pl. 8-bites színmélység van kiválasztva?)! Hang sincs közben egyik kimeneten sem?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

DVD ISO-t nem tudok lejátszani

HozzászólásSzerző: tusue » 2013.02.10. 21:25

Sziasztok,

van egy DUNE HD 101-es gépem (kb. 1 éves), rajta a legújabb (121018_0846) firmaware-el. Eddig gond nélkül működött, de kb. 2 hete nem hajlandó az ISO fájlokat lejátszani (NAS-t használok). Meg se mozdul, ha rányomok egy ISO-ra, a TV fekete, csak azt írja, hogy HDMI 2 (ezen a csatornán van a DUNE) és ez addig így marad, míg a "stop" dombot meg nem nyomom (másra nem is reagál). Elindításnál a bal felső sarokban a szokásos óra motívum meg sem jelenik.
Ez minden nálam megtalálható ISO-val ugyan így történik. Van közte saját gyártású (by DAEMON tools) és netről letöltött is. Eddig mindegyiket vitte.

Az alábbiakat próbáltam:
- firmware újratöltés
- előző firmware (120815_2151)
- új ISO konvertálás
- NAS helyett USB

Semmi nem segített. Ráadásul minden más tökéletesen megy.
Előre is köszi.
tusue
tusue

Előző

Vissza: SD filmek (pld. avi) lejátszása