VXP probléma

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: VXP probléma

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.03.24. 15:44

tigerteam írta:Van ennek a VPX-nek gyorsgombja amit film közben lehet állitani, vagy csak menüből működik?

Van gyors gombja. Piros talán...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tigerteam » 2018.03.24. 13:15

Van ennek a VPX-nek gyorsgombja amit film közben lehet állitani, vagy csak menüből működik?
tigerteam

HozzászólásSzerző: Geriomo » 2018.01.04. 15:37

A VXP probléma nálam is jelentkezett , az enyhe villogás minden filmlejátszásnál látszik és csak akkor szűnik meg ha a VXP ki van kapcsolva!
Geriomo

HozzászólásSzerző: ZsoRacing » 2017.11.27. 17:31

Ugyanazt tapasztalom kisebb értéknél is (már 10 alatt járok), mint a kolléga.
Bizonyos jeleneteknél nagyon bevillog, de általánosságban nem látszik.
Már majdnem azt gondoltam, hogy csak a 4K felkonvertálásnál csinálja, tegnap kipróbáltam automatikus felbontással is, az 1080p film 1080 felbontással mintha nem villogott volna. Aztán de. :/ igen, a kép sötét részein látszik, a világosabb részeken nem tudom, bizonyosan sosem fogom látni.

Azért bosszantó ez...
ZsoRacing

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.11.21. 09:51

ZsoRacing írta:...Tudtok valamit arról, hogy milyen stádiumban áll ennek a kijavítása?

Mi nem tudunk. De megkérdezzük, az talán kiderül, hogy egyáltalán a Dune-ön múlik-e vagy a Sigma-n. Illetve elég csak KISEBB értéket beállítani a kontrasztkiemelésnél, nem arról van szó, hogy ha be van kapcsolva a VXP, akkor rossz lenne. Van jelenet, amikor villogást okoz (amit én láttam ott csak mindig a sötét) kontrasztkiemelés.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ZsoRacing » 2017.11.21. 09:30

A VXP villogásával a tegnapi napon sikerült találkoznom - először azt gondoltam, hogy a film hibás, de mivel a második filmnél is jelentkezett a villogás, így kikapcsoltam a VXP-t, és megszűnt.
Tudtok valamit arról, hogy milyen stádiumban áll ennek a kijavítása?
ZsoRacing

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2017.03.30. 17:12

Köszi a választ és elnézést hogy csak most reagálok.Nem mondhatom hogy nem javul a helyzet ha kisebbre állítom az értékeket a VXP-nél,de van hogy még 5 nél is csinálja,és csak akkor szűnik meg ha 0-ra állítom,de az már a kikapcsolt állapot.Kísérletezek folyamatosan,sajnos már nagyon rááll a szemem a dologra,van aki észre se veszi.
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.03.18. 16:30

Fycko19 írta:...én se találtam más megoldást csak hogy kikapcsolom a VXP-t de akkor mi értelme ennek a csoda áramkörnek....

Ezt nem egészen így van azért...
– Egyrészt olyan dologról beszélünk, amit Te, én, a Dune HD és a Sigma is hibának tart. Tehát valamit tesznek ellene.
– Másrészt amit én láttam, ott nem kellett teljesen kikapcsolni, csak a maximális 20-as értékről 15-re levenni a SÖTÉT részek kiemelését. A világos kontraszt javítása miatt én még nem láttam hibát.
– A VXP nem mindig segít, és nem véletlen, hogy 20 fokozatban, külön a világos és külön a sötét részekhez állítható. Ettől a hibától eltekintve is van olyan film és olyan beállítás, ami többet árt, mint használ. Tehát ha hibátlanul is működik, TE magad elronthatod a látványt. Viszont a legtöbb film legtöbb jeleneténél kiválóan működik, és csodát tesz – szerintem. Ha nincs kedved jól belőni egy-egy filmhez, akkor ne használd, de szerintem egy középérték mellett általában sokkal jobb ha működik, mint ha nem tenné!
– Nem tudom elhinni, hogy a melegedéssel összefüggne ez a hiba, ez egyértelműen az algoritmusban van, nem analóg dolog.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Fycko19 » 2017.03.18. 09:29

Köszi a válaszokat!
Solo 4K-t csak korlátozott ideig teszteltem,lehet hogy ott is hasonló a helyzet,én se találtam más megoldást csak hogy kikapcsolom a VXP-t de akkor mi értelme ennek a csoda áramkörnek.És hiába veszem vissza a kiemelést,javul ugyan a helyzet,de nem szűnik meg.
Rengeteg filmnél csinálja,valószínű,már a szemem is jobban rááll a hibára.
A beállításokat megnéztük a Lejatszosoknál,felbontás 1080p 59.94 Hz,képfreki:mind.
Majd gyűjtök filmeket amiken látom,mert az eddigiek nagy részét kidobtam már,de az biztos hogy a Lights Out c film elején volt,ezt a részt eltettem demónak,meg egy régebbi sorozat a Heroes S04E16 720p részében kb 26-k perctől,ahol egy sötét szobában beszélgetnek.
Most néztem meg ezeket és 15 ösön nem csinálja,viszont néhány órás lejátszás után már szinte akárhova állíthatom a kiemelés értékeit,nem szűnik meg a villogás.
A melegedéssel ezek szerint jobban kijön a probléma.
Köszi
Fycko19

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.03.17. 14:36

Fycko19 írta:Ha más is tapasztal ilyet akkor jelezze a forgalmazó felé vagy nem tudom még milyen módja van hogy eljusson a gyártóig.Biztos ki tudnák javítani.

Én egyetlen egy film (4K-s MKV) kb. 10 másodpercig tartó részleténél fedeztem fel ilyen gondot. A fényerő gyorsan változik az egész képernyőn.
A Sigma is tud a dologról, de még nem sikerült beazonosítani, ezért érdekelne, milyen fájlnál, milyen felbontásnál és milyen képfrekvenciánál történik Nálad. Nálunk 15-re lehúzva a sötét részek kiemelését, már nem látszik a gond, csak a maximális 20-as értéknél. Ugyanez a fájl a Popcornokon pont ezeknél a jeleneteknél szintén rossz, de ott másképpen, és hosszabb időn keresztül.
Egyébként nem érdemes maximális (20-as) értéken hagyni a VXP-t, kevés film van, aminek az jót tesz még.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések