Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: allein » 2017.02.07. 20:18

Sziasztok. Olvasom, hogy UPnp-n nem játszunk le. Hálózati forrásokon belül, UPnp résznél nem jelenik meg semmi. Samba alatt elérem az itthon Synology NAS eszközt. Egyszeri alkalommal beírva a felhasználót és a jelszót be tudok lépni a megosztott mappáimba és le tudom játszani a filmeket. Viszont több olyan H.265 anyagom van ahol a szaggat a lejátszás, vagy jó a kép és nincs hang, vagy szaggat a kép és a hang is. Semmilyen anyag nincs mellékelve a lejátszóhoz - Dune HD Solo Lite, ami segítségül lenne a beállításokban. Lejátszó közvetlenül a TV készülékre van rákötve, TV készülék 4K képes. Tanácsot, illetve segítséget szeretnék kérni tőletek, mit és hogyan kell beállítani. Ha van valami leírás akkor megköszönöm ha megosztjátok velem. Dune-nek nincs fix IP címe a routeren belül, adnom kell fix IP-t mindenképpen? Van egy másik lejátszóm, asztali BD - ennek az eszköznem sem adtam fix IP-t a routeren belül. Csak a NAS-nak van fix IP-je.

Esetleg HDMI kábel csere? Gyári kábelt használom vele, TV-n abba a HDMI portba kötöttem ami tudja az UHD felbontást. Hálózat szerintem rendben van, DIGI 200/100 csomag.
allein

HozzászólásSzerző: Kyle » 2017.02.03. 13:33

Topuka írta:...A hálózati böngészőn belül UPnp-n keresztül meg le tudom játszani, bár van olyan amit nem, nem tudom mi lehet az összefüggés

UPnP-n nem játszunk le egy Dune-nel, az a buta tévéknek való, nem is minden fájlformátum streamelhető és más korlátok is vannak.. NFS-en játszunk le. A Dune kézikönyvben (lásd pl. a Prime 3.0-hoz készült leírást) a 36. oldalon képernyőfotón egy Synology NAS video megosztásához való NFS-csatlakozást mutatunk be. E szerint csináltad meg a hálózati megosztást, ami most nem működik? A Synology-forum.hu oldalon ITT leírtuk, hogy a NAS-on mit kell beállítani az NFS-megosztáshoz. Aszerint csináltad a NAS beállításait? Ha mindkét kérdésre igen a válasz, akkor csak az lehet, hogy a NAS-odnak nem fix az IP-címe, amin mielőbb változtatni kellene.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: zygy » 2017.02.03. 11:45

Fixáltad a routerben az ip.címeket? Biztos, ami biztos, én az összes hálózati eszközöm címét fixálni szoktam, hogy biztos mindig ugyanazt az ip.címet kapja, csak így lehet biztonságosan ipcímre mappelni!.
zygy

HozzászólásSzerző: Topuka » 2017.02.02. 23:23

Üdv!
Vettem egy solo lite-ot egy synology nas-al. Eddig minden jól működött, de most valami oknál fogva ha rámegyek a Forrásokon belüli megosztott mappára azt írja hogy, a hálózati könyvtár nem elérhető.
A hálózati böngészőn belül UPnp-n keresztül meg le tudom játszani, bár van olyan amit nem, nem tudom mi lehet az összefüggés. Próbálkoztam újrindítással nasnál is, újra megadni a könyvtárat de semmi.
Topuka

HozzászólásSzerző: temp55 » 2016.02.01. 19:46

Kedves zygy,
Köszönöm szépen, segített a "volume1" átírás, meg főként az "ott ficereg alul hogy "Kapcsolódás elérési út:" na azt másoljad be a Dune-be!" mondat: ezzel a két USB-s drive-ot is sikerült elindítanom!

(Nem beszélve arról, hogy még egy új magyar szót is tanultam Tőled: "ficereg" (megkerestem: fickándozik, izeg-mozog, fészkelődik;)
Mindent összevetve: 3 in 1 :D
Üdv - temp55
temp55

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.02.01. 16:34

kezdjük előlről: a volume1 az nem a nas neve, hanem az első particiót jelöli, ezt aligha keresztelhetted át, (bár mindent én sem tudok :) ) Gondolom Nálad a Syno neve lett n1, ha win alatt így látod: \\n1; megjegyzem win alatt is címezheted \\192.168.0.20 formában, de ez most tök mindegy. Szóval maradjunk a /volume1/könyvtárnév címzésnél, hacsaknem valami synon csüngő usbés vackot akarsz elérni. Jelszó nincs, mert az NFS elérést ipcímmel engedélyezted a synón.

megjegyzem a synon a megosztott mappa szerkesztésénél az NFS engedélyek alatt, ahová beírtad a dune címét, végén *gal, ott ficereg alul hogy "Kapcsolódás elérési út:" na azt másoljad be a Dune-be!

Bocsi, már én is megkutyulódtam (már nem tudom minek a címe a 20 végű :) ), szóval a synóba a dune címe kell (esetleg az utoló szám helyett csillaggal), illetve a DUNE -be meg a syno ipcíme!!!
zygy

HozzászólásSzerző: temp55 » 2016.02.01. 16:08

Minden stimmel... NAS-on 20 helyett csillag volt az NFS engedélyezésnél.
Igen, átírtam a volume1 - et n1-re, az egyik megosztásnak pedig m1 nevet adtam (van még két megosztás USB-re tett diskekhez) . Számítógép simán rendel meghajtó betűjelet \n1\m1 - hez.... Kisbetű váltást megtaláltam. Amit nem értek, hogy NFS-nél hol kell majd beírni a jelszót a NAS-hoz?
Kösz - temp55
temp55

HozzászólásSzerző: zygy » 2016.02.01. 15:45

1.A syno-n tegyél a 20 helyett *-ot, kivéve, ha a routerben odaszögezted a címet, valamint soha többé nem lesz semmilyen más nfs eszközöd.
2. a Dune-n nem tudom mi a nyavalya az a \n1\m1, átkeresztelted a standard könyvtárnevet? És NEM \, hanem /!!! Ez nálam így néz ki: Akármi; NFS; 192.168.0.20; /volume1/video; TCP.
(A Dune távirányon a SELECT gomb váltja a ki/nagy betűt.)
Ha jól értem a wined látja \\n1\m1-nek, ami azt jelenti, hogy a NAS neve n1 és a könyvtár neve m1. Ha ez így van, akkor a helyes címzés NFS-en /volume1/m1, ha nem az első partición van, akkor meg /volumeakármennyi/m1 és tök mindegy mi a nasod keresztneve, mivel az ipcím hívja őt meg.
zygy

HozzászólásSzerző: temp55 » 2016.02.01. 14:56

Igen, elolvastam.
Az IP cím: 192.168.0.20 de próbáltam a 20 helyett csillagot is. A könyvtár \n1\m1 . Tipus NFS, Protokoll UDP de TCP-vel sem megy.....
Számítógép látja, másik médialejátszó minden beállítás nélkül felismeri és működik vele....
Jumbo framet megtaláltam, nincs bekapcsolva.

Ami még kérdésem: könyvtárnál kisbetű/nagybetű nem számít? Én a Dune távvezérlőn nem találtam nagybetűs lehetőséget, bár jelszónál (más esetben) jól jöhet...

NFS NAS-on beállítva, (ott mondjuk M1-nek látja m1-et) jogosultság csak olvasható, squash nincs, asszinkron nem, nem-prival elutasítva, kerezstcsat elutasítva.... ja és biztonság sys.

Kösz - temp55
temp55

HozzászólásSzerző: Kyle » 2016.02.01. 14:07

Elolvastad a Dune kézikönyvünkben, hogyan kell NFS hálózati megosztást létrehozni? Épp egy Synology-s beállítás van a kézikönyvben a képernyőfotón... A NAS-on ugye 192.168.valamai.* formátumban adtad meg az adott megosztáshoz a jogokat, ahogy a Synology-forum.hu leírása javasolja? Ugye nincs a NAS-on jumbo frame bekapcsolva?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról