Sziasztok. Olvasom, hogy UPnp-n nem játszunk le. Hálózati forrásokon belül, UPnp résznél nem jelenik meg semmi. Samba alatt elérem az itthon Synology NAS eszközt. Egyszeri alkalommal beírva a felhasználót és a jelszót be tudok lépni a megosztott mappáimba és le tudom játszani a filmeket. Viszont több olyan H.265 anyagom van ahol a szaggat a lejátszás, vagy jó a kép és nincs hang, vagy szaggat a kép és a hang is. Semmilyen anyag nincs mellékelve a lejátszóhoz - Dune HD Solo Lite, ami segítségül lenne a beállításokban. Lejátszó közvetlenül a TV készülékre van rákötve, TV készülék 4K képes. Tanácsot, illetve segítséget szeretnék kérni tőletek, mit és hogyan kell beállítani. Ha van valami leírás akkor megköszönöm ha megosztjátok velem. Dune-nek nincs fix IP címe a routeren belül, adnom kell fix IP-t mindenképpen? Van egy másik lejátszóm, asztali BD - ennek az eszköznem sem adtam fix IP-t a routeren belül. Csak a NAS-nak van fix IP-je.
Esetleg HDMI kábel csere? Gyári kábelt használom vele, TV-n abba a HDMI portba kötöttem ami tudja az UHD felbontást. Hálózat szerintem rendben van, DIGI 200/100 csomag.