Oh, értem!
Köszönöm, ez a video mode nem volt világos számomra. Javarészt 23.976-os filmeket nézek, akkor erre a pontra állítom (4k 2160p 23.976)
Erre is ellent kell mondanomA szeptember 20-i firmware-t használom (nincs újabb szerintem), ha mappán állva nyomsz egy POP UP MENU gombot, a menü második eleme a kedvencekhez adás (első az My Collection-höz adás, amely vélhetően kikerül majd, ha lejár a próbaidő, és valaki nem veszi meg a licenct a jukeboxhoz).
BoRRoNeo írta:Ez így elég teoretikus vita. Nézd meg és meglátod. Óriási a különbség ha egy 25p-s videót 25Hz-en vagy ha 50Hz-en játszol le...
BoRRoNeo írta:Nem véletlenül szerettem volna megoldani egyszerre a 1080@60hz-et és a 2160@30hz-et. De ha nem megy, akkor nem megy, max. kapcsolgatom ha szükséges.
BoRRoNeo írta:Volna egy offtopik kérdésem is: jól látom, hogy az új firmware-ben kikerült a Hozzáadás a kedvencekhez opció? Helyette van a Hozzáadás a Mymovies-hoz. Mert így nem tudom elindítani a Yadist a Dune indulásával.
Nem értek ezzel egyet. Nem azért játszák le a 30 fps sebességű képeket 60 Hz-en, mert attól bármi is jobb lenne. Mivel csak 30 különböző kép van, nem lesz semmivel sem folyamatosabb a mozgás. Ha egy tévé sokszorozza meg a frekvenciát (mondjuk 600 Hz-re), akkor az fiktív, kiszámolt képkockákat tesz be, ezért több különböző kép lesz, mint 30, így folyamatosabb lehet a mozgás (bár sokszor inkább zavaró amiket mesterségesen beletesznek). A médialejátszó azonban nem generál új képkockát, így semmi különbség a mozgásban.
BoRRoNeo írta:...Lehetne 30Hz-en is, de úgy sokkal akadózósabb, ezért frissítik a duplájára...
1080p-ben nincs 25 és 30 Hz (ahogy 720p-n sincs 24), ezért 50 vagy 60 Hz-es jel jelenik meg a kimenet (nem a Dune-ön, minden máson is), de ettől nem lesz jobb a kép, hiszen minden második képkockán van csak változás. 4K-nál már van gyakorlatilag minden ismert képfrekvencia. De a 60 Hz-nek csak akkor van értelme (akkor jobb a mozgás), ha a forrás is valóban másodpercenként 60 képkockát tartalmaz. Tehát még mindig semmi hibát nem látok a működésben.
BoRRoNeo írta:Nem hasból írtam. Ha 2160p-re van állítva a kimenet, akkor a 1080@29.97-es koncerteket 2160@29.97-en játsza, nem vált vissza 1080p-re, hogy tudja a 60Hz-et.
Vissza: Solo Lite specifikus kérdések
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég