Emplexer – Plex kliens

Re: Emplexer – Plex kliens

HozzászólásSzerző: astrago » 2015.08.11. 18:11

Comporellon írta:Szia!

Én most raktam fel Synology NAS-ra, NFS-en.
A szülő könyvtáron kell NFS-ben a kliens IP-jét megadnod a megfelelő jogokkal.

Üdv

Elöször is köszönöm a választ.Sinology-n működik arról már olvastam.Elfelejtettem írní hogy PC-re kéne a kapcsolat de ahogy utána olvastam sajnos ez halott ügy.A fejlesztő is elakdt már jó régen.
Még egyszer köszi a választ!
astrago

HozzászólásSzerző: Comporellon » 2015.08.11. 13:36

Szia!

Én most raktam fel Synology NAS-ra, NFS-en.
A szülő könyvtáron kell NFS-ben a kliens IP-jét megadnod a megfelelő jogokkal.

Üdv
Comporellon

HozzászólásSzerző: astrago » 2015.06.08. 12:05

S.O.S!
Valaki használja az emplexert smb vagy nfs megosztáson? Nekem az istennek sem sikerül,pedig nagyon meg kéne csinálnom teszteléshez.Esetleg ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném!
astrago

HozzászólásSzerző: astrago » 2014.11.14. 12:09

Kyle írta:Köszönjük! Egy kiegészítés: természetesen nem csak számítógépre, de pl. a Synology NAS-okra is telepíthető a Plex médiaszerver alkalmazás, így a NAS is legenerálja a jukeboxot a lejátszó számára.

Igen,folyamatosan szerkesztem az 1 hszt.Neked is köszönöm!
Sajnos NAS híján nem fogok tudni infókat megosztani esetleg csak linkeket,de remélem hogy segítetek egymásnak.
astrago

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.11.14. 11:59

Köszönjük! Egy kiegészítés: természetesen nem csak számítógépre, de pl. a Synology NAS-okra is telepíthető a Plex médiaszerver alkalmazás, így a NAS is legenerálja a jukeboxot a lejátszó számára.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Re: Hamarosan....

HozzászólásSzerző: astrago » 2014.11.14. 11:47

tigerone írta:Köszönjük :)

Köszönöm a köszönömöt. :D Tessék lássék kész a plugin.Remélem hasznos lesz.
astrago

Re: Hamarosan....

HozzászólásSzerző: tigerone » 2014.11.05. 18:33

Köszönjük :)
tigerone

Emplexer – Plex kliens

HozzászólásSzerző: astrago » 2014.11.04. 17:28

Emplexer rplugin

Aki használ katalogizáló szoftvert az talán értékelni fogja sőt lehet ismeri is az Emplexert mely a Plex media szerverével van összehangolva.
A plugin használatához állandó pc kapcsolat szükségeltetik.NAS-sal is kommunikál.( Ez nem az én asztalom-várok minden segítséget ezzel kapcsolatban).
A Plex Media Server (továbbiakban PMS) telepítése és beállítása:
1.Töltsd le a PMS-t a pc-re. https://plex.tv/downloads
2.Nyisd meg a PMS-t ,regisztrálj majd lépj be.A WEB menüpontban csináld meg a beállításokat.
3.Lépj a Szerver menüpontra.Az Általános menüpont alatt a PC-d automatikusan észlelésre kerül.
4.A Csatlakozás menüpontban lépj be és csináld meg a beállításokat hogy elérd a szervert bárhonnan.
5.Az Agents(Ügynök) alatt kiválaszthatod a média keresőket( borító,filminfó stb).
6.Fusd át a többi menüpontot és a preferenciáidnak megfelelően állítsd be őket.
7.Lépj ki a beállításokból és menj a Home-ra.Itt a "+" ikonra kattintva a könyvtár beállításokba lépsz.Itt kell kiválasztani hogy melyik könyvtárból( mappa)legyen elérhető az adatbázisod.A legcélszerűbb létrehozni a PC-n egy Filmek,Zenék,Képek stb mappákat és azt kijelölni e célra.Kész is a PMS beállítása.

Az Emplexer plugin telepítése és beállítása valamint használata:
1.Töltsd le a plugint és futtasd le a dune-ön.
2.Ne indítsd el a plugint mikor felkínálja hanem lépj ki és menj a Beállítások menübe és a Programok( modelltől függően!)menüpontba.Itt az emplexerbe belépve add meg a Plex IP számát.Ezt a Windows -Sajátgép-Hálózat-Plex Media Server:felhasználó fül részen jobb egérgomb tulajdonságok résznél az utolsó sorban ott lesz a PMS IP címe.Ezt bepötyögöd a dune-ön.A PlexPort automatikusan generálódik azt nem kell beállítani.
3.Ajánlott beállítások:
-Válaszd ki hogy milyen kapcsolatot szeretnél (HTTP ez az alap,NFS,SMB)
-Válaszd ki a "Nem látott" és "Látott elemek" színét.Ez majd megjelenik a pluginban listázáskor.
-Főképernyőn megjelenít:igen (Ekkor a források menüpontban látható lesz az ikon így gyorsan be lehet lépni a pluginba nem kell barangolni a programok között).
-Cache használat:igen
-Playback Type: Vod Playback Ennél működik a könyvjelző(Videólejátszás folytatása) rendesen.
-Videólejátszás folytatása:ahogy érzed.
-Szűrők beállítása:Ezt nem kell piszkálni maradhat minden alapon.Azért érdemes átnézni a gyengébb angolosoknak mert itt fordítva van a szűrés angol megfelelője ami a pluginban csak angolul jelenik meg a pop up menü gomb megnyomására.
-Mentés. Fontos!Ezt ne feljtsd el mert kezdheted elölről az egészet ha mentés nélkül kilépsz.
Kész is vagy.Mehetsz a pluginba.
A főképernyőn megjelennek a könyvtárak-ha be vannak állítva pc-n.

Navigálás a távirányítóval:
Enter: Belépés a kiválasztott(Movies,Music, Photos stb) mappába.
Info: A filmfájl kiválasztásakor megjeleníti a film leírást.A vol + és vol- gombokkal lehet görgetni.
Természetesen a play, pause,stop,audio,subtitle stb gombok is élnek.
Mode: az aktuális videó adatokat adja meg.

Biztos vagyok benne hogy nem tökéletes a plugin,nem játszik le minden formátumot de talán lesz aki örül neki.
Üdv
astrago

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Letöltés: link...
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára astrago 2014.11.14. 12:12-kor.
astrago

Vissza: Utólag telepíthető pluginok és alkalmazások-magyar nyelven