Tesztverziós Gigabit hálózat engedélyezése

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Tesztverziós Gigabit hálózat engedélyezése

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.21. 21:50

Nem tudom, mit értesz azon, hogy mostanában, de csak a legutóbbi bétával EZEK mind jöttek. Nagy hiányosságokat nem érzek, amíg a Dune a legokosabb lejátszó, addig nem is igen lehet ilyeneket találni szerintem, illetve nagy újdonságokat is nehéz hozzáadni. De ilyen lesz a fájlnevek kijelzése, a rendszermemória teljes körű kezelése és a magyar DVB-T adók működése hamarosan. Számos dolog meg a Sigma-n múlik, ha lesz új SDK-juk, akkor lehet azokat csak integrálni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mp_hu » 2011.01.19. 23:11

Ahogy írtam is, értem, hogy miért nem fejlesztik és igazából el is kell fogadnom, mert nem tömegigény. Én mondjuk butaság miatt majdnem elvesztettem pótolhatatlan fotókat, így az eset után fizikailag is két különböző eszközön tartom a fontos képeket, videókat. Tény, hogy egy lakáson belül, de ez sem marad mindig így. Szóval beletörődtem, hogy ezzel a lejátszóval ez nem fog változni, csak jó lett volna ha... Ettől eltekintve NAS-ról filmet nézni bőven elegendő a sebesség. :)

PS: Azért mostanában sok újdonság nem került a Prime firmware-ébe ezen kívül se :)
mp_hu

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.19. 17:26

mp_hu írta:Engem is zavar a dolog egy kicsit (nem értem miért nem lehet hardveresen beletenni a kütyükbe egy gbit chipet pár dollárért...

Ez a chip benne van. De mivel a processzor egy médiaprocesszor, és van benne 10/100-as ethernet támogatás, nem fog a kettő együtt sosem úgy működni, hogy valóban gigabites sebesség legyen. Majd az újabb Sigma-kban igen.
Amit írsz, az nem általános, ezért nem is fejlesztik szerintem már azt, hogy legalább 18-20 Mbyt-ot el lehessen érni, mint pld. a Popcornok esetén. Akinek NAS-a van, szerintem az onnan is játszik le filmeket. Ha fogy az értékes hely, akkor a NAS-ba teszek egy újabb lemezt, nem a lejátszóba. Elfogadom, hogy Te így szereted, de ettől még nem ez az általános, és ezért nem fejlesztik, hogy gyorsabb legyen a hálózati másolás. A Smart D1-ben van pld. USB-slave, így számítógéphez kapcsolható, hogy gyorsan rámásolhass. Az összes többi merevelemzes modellből kihúzható szerelés nélkül a lemez, így a géphez csatlakoztatható nagyon egyszerűen. Szerintem sem érdemes a hálózaton másolással foglalkoznia a fejlesztőknek. Ha egy új chip tudja majd, akkor éljen, de az sem lesz kihasználva a tulajok döntő többsége által.
Elhiszem, hogy van akinek fontos volna, de sosem fog sorra kerülni olyan igény, ami pár embernek érdekes, amíg van mit fejleszteni a többségnek. Jobban jársz, ha továbblépsz, és ha komolyan mozizol, akkor Te is egy többlemezes, bővíthető NAS-t használsz médiatárnak, és a lejátszót meg lejátszóként kezeled. Szerintem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: mp_hu » 2011.01.19. 16:53

Engem is zavar a dolog egy kicsit (nem értem miért nem lehet hardveresen beletenni a kütyükbe egy gbit chipet pár dollárért - illetve értem, csak nem fogadom el teljesen a magyarázatot). Lejátszáshoz valóban elegendő a 100Mbit, ami a valóságban ugye mindig kisebb, azonban ha már van diszk a lejátszóban oda szeretek kényelmesen adatot másolni. A NAS letölt, de mivel fogy az értékes hely, a nem sokáig megtartandó állományok (és azok is, amiket fizikailag két külön szeretnék tartani, mert fontosak, jellemzően a saját alkotásokat) átkerülnek a lejátszóra (is), szépen távirányítóval vezérelve. Csakhát a 6.3MB/s őrjítően lassú blu-ray anyagok, vagy nagyméretű mkv-k esetén. Szóval van, akinek fontos volna.
mp_hu

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.21. 18:09

Ha a gigabit a két géped között is lassú, akkor valami azért nincs rendben a hálózatodban. Nem tudom persze milyen erősek a gépeid, de azért 40–100 Mbyte/másodperc között illene azért lennie a másolási sebességnek.
A HDI-t látszólag nem érdekli a hálózati sebesség fejlesztése – és igaza is van –, minden formátum akadásmentes lejátszásához elég a 100 Mbit. Nevezheted ez alaján rosszabb támogatásnak, mint a Popcorn esetében, de itt meg ezer más dolog van ami ott nincs.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Limpi » 2010.11.20. 20:58

Bocs, hogy csak most válaszolok, beteg voltam...

Megvan az eredmény, ami sajnos várható volt:
A 'Tesztverziós Gigabit hálózat' engedélyezése egyáltalán nem hozott gyorsulást,
viszont legalább működött a hálózat vele! J-)
TP-Link gigabites hálókártyával és switch-el, valamint új CAT6 kábelekkel próbáltam.
(Egyébként nekem a két PC közötti másolási sebesség sem lett gyorsabb,
szóval nem egészen értem a gigabites ethernet akkor mire is jó...)

Ezek szerint a HDI rosszabb támogatást nyújt, mint a Popcorn Hour?
Ezt a következtetést abból sikerült levonnom, hogy azt írtad, a C-200-asnál
már megoldották a gigabit támogatást (pontosabban egy 18000 KB/sec
körüli másolási sebességet), míg a HDI már 1 éve tököl ezzel... :(
Én a 18000 KB/sec-el már vígan ellennék! :D

Persze az eSATA-s dokkoló még annál is gyorsabb picivel (kb. 22000 KB/sec nekem),
csak hát hálón keresztül mennyivel kényelmesebb... ;)
Limpi

HozzászólásSzerző: Limpi » 2010.11.09. 12:07

Köszi, akkor majd megírom a TP-Link eszközökkel elért eredményeimet, ha már majd meglesznek a CAT6 UTP-kábelek!
Nagy csodát én sem várok...

Értem én, hogy egy mozdulat a HDD-t kivenni, majd betenni a dokkolóba, rámásolni, majd visszatenni,
de mennyivel egyszerűbb hálózaton rámásolni, ha úgyis megy a forrás gép!
Épp most, hogy ezt a hozzászólást írom is új sorozat epizódokat másolok a Dune-ra, 4000 KB/sec körüli sebességgel... J-)
Limpi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.11.07. 20:35

Limpi írta:...Kyle, tudom, írtad, hogy nem érdemes még gigabites ethernet-re átállni a Dune miatt...

Állítólag bizonyos eszközökkel működik és gyorsabb is kicsit, de legtöbbször semmi változást nem hoz, ha bekapcsolod, van akinél meg nem működök olyankor a hálózat. Saját megérzésem szerint nem várható semmi fejlesztés ezen a téren, mert nincs rá igény. 10/100-on is megy minden Blu-ray lejátszása, másolgatni meg nem sokan szeretnének a merevlemezre, ami egy mozdulattal kivehető. De hátha tévedek...
Kyle
Adminisztrátor

Tesztverziós Gigabit hálózat engedélyezése

HozzászólásSzerző: Limpi » 2010.11.07. 17:04

Sziasztok!

A legújabb firmware-ben (100916_2027_beta) találtam egy "Tesztverziós Gigabit hálózat engedélyezése" menüpontot.
Ezt sikerült már valakinek beizzítania?

Én lecseréltem a PC-im hálókártyáját és a switch-emet gigabitesre
(2 x TP-Link TG-3269 10/100/1000 PCI Hálózati kártya, 1 x TP-Link TL-SG1008D 8Port Gigabit Switch),
de nem láttam változást!
Ez azért (is) lehet, mert az UTP kábeleket viszont még nem cseréltem le
(az egyik gépemet a switch már gigabitesnek látja, a másikat viszont még csak 10/100-asnak,
gondolom a rosszabb kábel miatt - mivel a hálókártyák típusa egyezik).
Jövő héten lecserélem az összes UTP kábelem új CAT6-osra és majd megírom, hogy ettől
elérhetővé vált-e gyorsabb sebesség!

(Kyle, tudom, írtad, hogy nem érdemes még gigabites ethernet-re átállni a Dune miatt,
mert még nincs kész ez a funkció, de abban reménykedem, hogy nemsokára kész lesz,
szóval ezért kezdtem el az átépítést ill. a tesztverziós hálózat engedélyezés próbálgatását...)

Én már annak is örülnék, ha a jelenlegi kb. 6000 KB/sec-es sebesség 12000 KB/sec-re nőne,
de persze a 18000 KB/sec lenne az igazi! Utóbbi esetben már fixen hálón keresztül tölteném
a cuccokat a Base HDD-jére.
Limpi

Vissza: Gigabites kapcsolat