Szerző: szadns » 2013.04.15. 11:38
Helló,
Mivel gyárilag nem találtam torrent kilenst a lejátszóban, telepítettem rá Transmission-t az itt található leírás alapján.
A gondom az, hogy a készüléken elég gyakran lefagy a hálózati kapcsolat, akár WIFI-n, akár kábelesen csatlakoztatom.
WIFI esetén azt tapasztalom, hogy teljesen eldobja a kapcsolatot, kiírja, hogy nincs is csatlakoztatva, kábeles csatlakozás esetén pedig azt, hogy bár a beállításokban azt látszik, hogy csatlakozott, de ez még sem így van. Ilyenkor nem is tud DHCP-zni az eszköz, csak ha teljesen kikapcsolom és vissza a főkapcsolóval, persze ilyenkor a Transmissiont is újra kell rajta indítani a beállítások visszaállításval, mert az is felülíródik. Tapasztaltatok ilyesmit, vagy van erre valami megoldás?
Más. Az eszközt belső vinyóval használom (Western Digital 3,5" Caviar Green 3TB) és az látszik, illetve hallatszik, hogy a hűtés elég hangosan zúg bekapcsolt állapotban és torrentkliens használata közben. Kicsit túlzottnak tűnik nekem a fordulatszám, amin a ventillátorni pörögni látszik, mert a készülék egyáltalán nem melegszik annyira (majdhogynem semennyire akkor, amikor a ventillátor teljes fordulaton megy). Van erre valami megoldás? Esetleg ha nem belső vinyót használok, hanem NAS-t, akkor nem lesz ennyire kényszeresen erős a hűtés?