Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével DUNE 3.0 Base-ról!

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével DUNE 3.0 Base-ró

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2010.09.09. 12:45

Persze, onnan tudtam, hogy NFS-re állítsam.
SZILARD

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.09. 12:13

SZILARD írta:...A switch-et kössem össze a router-el, és a switch-be csatlakoztassam a NAS-t? Erre gondoltál?

Igen, illetve a lejátszót is a switchbe dugd. Ugye olvastad a Dune kézikönyvében, hogy Synology-nál NFS/UDP legyen kiválasztva?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2010.09.09. 09:59

Bocsi, nagyon félreértettem vmit. Az SMB egy prtokoll, ugye?
NFS-en keresztűl csatlakozom a NAS-ra. Synology DS410j.
Tudom, hogy a NAS hálózati eszköz, :-), csak arra gondoltam, hogy még egy USB kébellel is összekötöm a Dune-nel, de midőn már elküdtem jutott az eszembe, hogy mekkora hülyeségelet írtam le neked. :-)

Gigabit nincs bekapcsolva, a 10/100 igen.
A switch-et kössem össze a router-el, és a switch-be csatlakoztassam a NAS-t? Erre gondoltál?
SZILARD

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.09. 08:58

Nem tudom, milyen „SMB alkalmazásra” gondolsz. Ezt a kifejezést még nem hallottam. Ha Samba-n csatlakoztál a lejátszóhoz a számítógéppel, akkor bármilyen programmal (pld. Total COmmander) másolgathatsz, vagy csak az egérrel átdobod a fájlokat. Olyan 6–8 Mbyte/másodperc sebességgel menni kellene. Ha nem megy így, akkor valamilyen hálózati gond van. Kapcsold át a Dune menüjében a Kisérleti gigabit opciót, ha be volt kapcsolva, kapcsold ki, ha ki volt eddig, akkor most kapcsold be. Utána a kábeleket nézném végig a hálózaton.
A képhiba lehet a lassú hálózat miatt (csinálj egy ilyen fájlnál olvasási tesztet a Dune-ön, a sebesség normális esetben 9-10 Mbyte/másodperc. Az is lehet azonban, hogy hardverhiba, főleg ha USB-ről, vagy a belső merevlemezről is előfordul.
USB-n nem lehet egy NAS-t semmihez sem csatlakoztatni. A NAS hálózati eszköz. Ha minden kábel a routerbe csatlakozik, akkor érdemes lenne egy külön switch-en keresztül megnézni, javul-e a sebesség. SMB-n, vagy NFS-en játszol le a NAS-ról? Milyen NAS?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2010.09.09. 07:23

Tudsz esetleg valamilyen SMB alkalmazást ajánlani, ami XP megbízhatóan működik?

Tegnap este kipróbáltam, amit írtál, és tökéletesen tudok másolni Dune-ről NAS-ra. Igaz lassan, átlagosan 3 MB/s sebeséggel, azt hitte gyorsabb lesz. Egy filmet 19 perc alatt másolok át a lejátszóról.

Ami a nagyobbik gond (és ebben kérném szépen a tanácsodat), hogy ha NAS-ról játszok le filmet, eleve sokáig tart mire a film elindul (vagy 10 másodperc), de nem is mindig "tiszta" a kép. Néha pár perc után lila háttér mögött eltorzult arcok és feliratok látszódanak a lejátszásban. Ezt váltakozva csinálja. Ez biztosan nem normális működés. Miután néztem vagy 30 perce, stabilizálódott, de többször is előfordult ez a "képzajosság".
Arra gondoltam, hogy nem megfelelő az átviteli sebességem, és emiatt vannak ilyen problémáim? A NAS hálózatba van kötve a Dine-el, és a notimal. A router-em egy Linksys WRT320N, és a kábelek kat5e-k. Arra gondoltam, hogy talán segíthet, ha USB porton keresztűl összekötöm a Dune-t a NAS-al...? Vagy a router-em nem megfelelő teljesítményű? Firmware csere esetleg az útválasztón? Mi a fene baj lehet?
SZILARD

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.08. 14:44

SZILARD írta:A windows (Total Commander) csak a kényekem miatt kellett volna. A NAS-on engedélyeztem már az NFS-t...

Semmig gond a Total Commander-rel sem, úgy is lehet, nem kellene átviteli problémádnak lennie. De ne FTP-n próbáld akkor, hanem mondjuk SMB-n (a TC nem valami „jó” FTP-ben, állítólag). Úgy biztosan menni fog.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2010.09.08. 09:18

Értem, megpróbálom így.
A windows (Total Commander) csak a kényekem miatt kellett volna.

A NAS-on engedélyeztem már az NFS-t, így a NAS-on létrehozott mappákat "látom" a Dune-ről. Tehát ha már ott lennének a cuccaim, témánként tudnám tallózni.

Köszönöm az ötletet!

Üdv.: Szilárd
SZILARD

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.07. 23:05

SZILARD írta:Mi lehet a probléma?...

Fogalmam sincs, nem használok Windows-t. De azt tudom, ha másolni akarnék, akkor természetesen NFS-en tenném, és a Dune távvezérlőjével, semmi értelme a számítógépet is belekeverni ebbe. Csakengedélyezném NFS-en az írást a NAS-ra, és a Dune-ön csinálnék mindent.
Kyle
Adminisztrátor

Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével DUNE 3.0 Base-ról!

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2010.09.07. 20:16

Kedves Kyle!

A segítségedet kérném szépen!

Synolgy NAS-ra (410j) szeretnék a Dune 3.0 Base-ról másolni adatokat. A Dune-ben van egy 1.5 Tbyte-os merevlemez, erről mozgatnék át mindent a NAS-ra. A Total Commander FTP-vel be tudok jelentkezni a NAS-ra is és természetesen a Dune-re is.

DE másolni már nem tudok!

Az FTP beállításainál anonymous-t adtam meg (Dune esetében), a NAS-nál meg admin-t (megfelelő jogosultságokkal, írás/olvasás engedélyezése). Be tudok jelentkezni mindkét perifériába, de midőn másolnám át a Dune-ről a könyvtár tartalmát, felugrik a szokásos cél/forrás könyvtár meghatározások ablak , de semmi nem történik, a könyvtár ugyan "létrehozódik" a NAS-on, de üres marad. A kapcsolat megszakad átviteli hibára hivatkozva.

Mi lehet a probléma?

Üdv.: Szilárd
SZILARD

Előző

Vissza: Lejátszás NAS-ról