feliratok

Re: feliratok

HozzászólásSzerző: Fairlane » 2012.11.08. 06:56

Timmy írta:
És esetleg ha így megpróbálod?
Taken.2.avi
Taken.2.srt

Hello,

így is próbáltam köszi, más megoldás?
Ha számítógépen játszom le, pl. VLC-vel akkor se látja, csak ha beteszem neki a feliratfájlt manuálisan (menü/Felirat betöltése...).
GnomeSubtitle -vel már elmentettem több fajta feliratként, de semmi. Az .avi-t átkonvertáltam .mkv-ba akkor se. :?: :?: :?:
Fairlane

HozzászólásSzerző: Timmy » 2012.11.08. 01:02

Fairlane írta:Hello,

nekem is D1 van és sajnos az avi-k melletti, pontosan ugyan azon névvel futó .sub vagy .srt nem ismeri fel feliratként, így be se teszi.

Megoldás?

Taken.2.[2012].TS.XVID.AC3.HunSub.z71.avi
Taken.2.[2012].TS.XVID.AC3.HunSub.z71.srt

És esetleg ha így megpróbálod?
Taken.2.avi
Taken.2.srt
Timmy

HozzászólásSzerző: Fairlane » 2012.11.08. 00:21

Hello,

nekem is D1 van és sajnos az avi-k melletti, pontosan ugyan azon névvel futó .sub vagy .srt nem ismeri fel feliratként, így be se teszi.

Megoldás?

Taken.2.[2012].TS.XVID.AC3.HunSub.z71.avi
Taken.2.[2012].TS.XVID.AC3.HunSub.z71.srt
Fairlane

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.05.30. 11:07

Értem, de miért a Dune tehet arról, hogy ez a program olyan feliratokat csinál, amilyeneket? Egyébként a szöveges SRT és SUB esetén simán megoldható lenne, hogy bármely lejátszó side-by-side 3D esetén kétszer tegye ki a feliratot, egy vékony betűtípussal. Azt gondolom előbb-utóbb ezt minden jobb gyártó meg is fogja csinálni.
A .sup kiterjesztés az eredeti formátuma a BD lemezen lévő grafikus (PGS) feliratoknak, ezt lejátszók nem támogatják – tudtommal – jelenleg. A SUB/IDX ismert a Smart D1 számára is, a termék adatlapján is listázva van. Viszont ez a formátum a DVD lemezek feliratformátuma. Így a elbontása sem lehet HD-s, legalábbis a Sigma chip, vagy a firmware sincs felkészítve ilyesmire. PGS felirat viszont lehet fullHD is, hiszen az a BD lemezek felirata. A Windows-os BDSup2Sub programmal át lehet konvertálni az 1080p-s SUB/IDX-et is PGS-re, aminek már mennie kell. Mac-en nem nagy gond Winfost futtatni... De bízok benne, hogy hamarosan megoldják a lejátszókon a szöveges feliratok side-by-side megjelenítését is. Addig is én a top-bottom 3D-t javaslom gyűjteni. Ott menni fog a felirat, habár csak az egyik szem előtt lesz, ráadásul a szélesebb vásznú filmeknél kevesebb a minőségromlás (mivel 540 sor marad), mint a side-by-side-nál, ahol mindig lefeleződik az 1920 pixel 960-ra...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Bubu » 2012.05.29. 17:01

Lehet, hogy felreertheto voltam.
Az egesz problema ott kezdodott, hogy beszereztem egy 3D-s TV-t.
D1-el "sima" tehat 2D-s filmeknel semmi problema a feliratokkal - hacsak az nem, hogy jelenleg nalam csak egy feliratot kezel kulsoleg.

3D-s moziknal mas a helyzet. A fellelheto 3D-s mozik altalaban SBS-ben tolthetok le (side by side). Ugye ez annyit jelent, hogy 2D-s uzemben a kepernyon, jobb es bal oldalon kozepen elvalasztva jelenik meg a kep. Ezt "teszi" egybe a tv, amikor 3D-re kapcsol a juzer. Ha az ilyen filmeket is feliratozva szeretnem nezni, akkor a fentiekbol kovetkezik, egy sima srt vagy sub formatum nem segitseg, mert az a teljes kepernyon jelenik meg. 3D-s filmeknel tehat a feliratnak ugy kell latszodniuk, hogy mind a ket reszben (jobb es bal oldalon) ugyanaz a felirat sor lathato, ugyanazon a helyen, ami 3D-re kapcsolaskor ugyanugy, mint a kepet, a feliratot is 3D-ben jeleniti meg.

Ahogy az elso posztban mondtam, az altalam eddig fellelt egyetlen segedeszkoz a 3D subtitler nevezetu win (mac-em van, hogy ne legyen egyszeru az elet) program elkesziti a kivanalmaknak megfelelo feliratot. Ezt 2 formatumban teszi:
1. sub/idx illetve 2. sup formatumban. Mindket esetben a felirat kimenete valasztastol fuggoen 1080/720 felbontasban (1080 a .sup-nal, 720 a sub/idx-nel). Es itt a bibi. Ugyanis a D1 nem kezeli ezeket a feliratokat ilyen felbontasokkal. Le kell butitani DVD szintre 576-os felbontasra, mert egyebkent nem mukodik a dolog. (es bizony ez a lebutitas ha nem is nagyon zavaroan, de latszik a kepen)
Bubu

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.05.29. 12:46

Ez nem igaz, hogy a D1 nem kezeli A PGS feliratokat. Minden Blu-ray-ben ilyen van, de a legtöbb MKV-ban is mostanában, ami Blu-ray-ről készül. Küldj egy olyat, amit nem kezel!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Bubu » 2012.05.29. 06:56

Tobb napi probalkozas es neten valo kutakodas utan a kovetkezo eredmenyre jutottam feliratok ugyben (2d es 3d):

- mindket problemat a D1 okozza.
Erthetetlen szamomra, hogy egy "csucs" keszuleknek mondott eszkoz nem kezeli a a 720/1080-as feliratokat. (voibsub)

Azt gondolom 2012-ben elvarhato, hogy a HD-s tartalmaknak megfeleloen (a 3D-t meg se emlitsem) nem keszul/nem keszult tamogatas a D1-hez.
Bubu

HozzászólásSzerző: Bubu » 2012.05.25. 19:19

igen, kulsore van beallitva.
Bubu

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.05.25. 14:09

3D-ra ASS-t használnak szerintem, sosem hallottam a sup-ról, vagy miről. Keress rá a neten az SRT to 3D ASS programra, bár nem tudom, hogy a Dune jól kezeli-e, de pl. a Popcorn igen!
De akkor ezek szerint, ahogy írod, csak egyféle külső felirat lehet. Ha több van, azt bele kellene tenni egy konténerbe (AVI, MKV) a film és a hang mellé. A menüben az van beállítva, hogy alahelyzetben a külső feliratokat használja, úgy próbáltad a .hu.srt és .en.srt kiterjesztésekkel?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Bubu » 2012.05.25. 12:21

Bubu írta:Nem megy igy sem..:(

Sot! Van meg tovabb is..:)

Ahogy probalkozgattam a megoldassal, felmerult egy ujabb problema. A .sup file-kat nem kezeli a D1?
(azert is erdekes, mert az eddig egyetlen altalam fellelt felirat konvertalo program 3D-s filmekre .sup file-t keszit a 2D-s .srt feliratbol.)
Bubu

ElőzőKövetkező

Vissza: HD Smart D1 specifikus kérdések