Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: methos80 » 2012.12.21. 19:34

Sziasztok
Úgy látom, én írtam ide utoljára... No de mindegy hagytam magam,szóval synology mellet döntöttem. Szép és gyors, csak per pillanat nem tudom nfs-en összehozni a hd max-al. Mindent úgy csináltam ahogyan a dune kézikönyvben le van írva,de valamiért nem mükszik. Upnp működik de nfs-en nem. Nem vagyok hálozati szaki., úgyhogy ha tudtok egy szájbarágósabb leírást azt megköszönném.
Válaszotokat előre is köszönöm
methos80

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.05. 15:52

Valóban, sőt a D-linknél is van olcsóbb. Ha csak fájlszerverről van szó, lehet, ezek is elegendőek lennének (talán már a D-link is tud NFS-t, mint a Synology 2007 óta). Viszont egy NAS sokkal több annál, mint hogy elérem a fájlokat róla, ezer más dolgot is rábízunk. Pl. tudnál DVB-T adást fogni/rögzíteni, és a Dune felé streamelni a Synology-val, csak hogy egy igen extrém példát mondjak. De bizonyosan szeretnél torrentezni is a NAS-sal, meg akár mobil eszközökön is lejátszani a rajta tárolt zenét, filmet, képet, stb. Azt mondom, nézz szét alaposan, mielőtt NAS-t veszel, a Synology oldalon olvasd el az operációs rendszerről szóló leírásokat, ha lehetőséged van próbálj ki valahol egy Synology-t (pl. a jövő hétvégi PhotoExpo-n), no meg persze egy olcsót is! Utána nem fogod feltenni ezt a kérdést újra :)
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: methos80 » 2012.10.05. 15:21

Köszönöm a gyors válasz. Még egy kérdésem ha lehetne:) Nem vagyok járatos a Nas "kiszolgálók" terén. Ezért teszem fel a a buta kérdésem: Miért pont synology Nast vegyek a Dune médialéjátszómhoz, mikor 10-25e hufal olcsóban is tudok venni Nas-t.( Pl. D-Link DNS-320L--28000huf..)
Válaszotokat előre is köszönöm.
methos80

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.10.04. 09:54

Nem függ a lejátszás kérdése a NAS-tól, ha wifiről van szó. USB-s wifi adapter esetén már a nagyobb bitsebességű 720p-s filmek is akadozni fognak. A Dune-ön meg nincs másfél wifi (pl. PCIe kártya), mint az USB-s. Ha veszel egy Access Pointot a Dune mellé, és tökéletes a térerő a használat helyén, akkor az képes lehet akár 10 Mbyte-ot is wifiről ethernetre fordítani másodpercenként, és így már mehet mindenféle film gond nélkül. De ez is csak akkor, ha tényleg maximális a térerő és így a wifi hálózat sebessége az adott helyen. Én a kábeles kiépítésen gondolkoznék, nagyon ritka az, ahol nem lehet legalább egy szegőlécben, vagy a fali antennakábel mellett elhozni az ethernetet a lejátszóig.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: methos80 » 2012.10.04. 00:10

Sziasztok, tervezem a fent nevezet nas-t vásárolni hd-max mml-hoz. Némi infót szeretnék arról kapni hogy van-e esélyem wifin keresztül bd-fhd filmeket lejátszani, és ha igen milyen router ill. usb. adaptert kell beszereznem?
válaszotokat előre is köszönöm.
methos80

HozzászólásSzerző: csilig » 2012.03.22. 15:05

Kyle írta:Próbáld ki a Zappiti programot (letölthető a temréktámogatás oldalunkról is), akkor látni fogod, hogy az milyen linket generál. A Zappiti által generált link működik NFS-en, azt tudom, a My Movies-t nem ismerem.

Szia Kyle!

Köszi a javaslatot. Végül megtaláltam a probléma okát. A My Movies szabadon engedi definiálni az NFS elérési utat, de a Dune csak úgy találta meg, ha a server azonosítás után egy ":" áll. Végül is a My Moviesban ezt kellett megadnom:
'nfs://192.168.1.103:/volume1/video'. Elment vele egy kis idő míg rájöttem, de most már frankó.

Még egyszer köszi a javaslatot.
Üdv
Csilig
csilig

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.03.21. 11:36

Próbáld ki a Zappiti programot (letölthető a terméktámogatás oldalunkról is), akkor látni fogod, hogy az milyen linket generál. A Zappiti által generált link működik NFS-en, azt tudom, a My Movies-t nem ismerem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csilig » 2012.03.20. 22:49

Kedves Fórumtársak!

Nemrég vettem egy HDI TV-101-et és egy Synology NAS DS212+ szervert. Sikerült megoldani az összekapcsolást és lehet filmeket nézni zenét hallgatni stb. Elkezdtem rendszerbe szedni a filmjeimet. Ehhez a My Movies Collection Manager-t használom. Frankón feltöltöttem a filmeket a NAS-ra is, a standard share: /volume1/video könyvtárba. A Dune-n látom is a könyvtárat és le is tudom játszani a filmeket, de a My Movies amikor az indexet legenerálja (ami szintén a NAS-on egy külön share-ben van) akkor egy olyan linket állít be a filmhez, amely elvileg jónak tűnik (nfs://volume1/video/..........), de amikor az indexben navigálva (ami egyébként frankón műkszik) el akarom indítani a filmet akkor kiírja, hogy az URL nem megnyitható. Csak a rend kedvéért: ha a Dune-ről navigálva keresem meg a filmet akkor rendben le tudom játszani, tehát a probléma a My Movies által legenerált index hivatkozásban van, de arra nem találtam eddig sehol infot, hogy miként kell ennek kinézni.

Meg tudnátok mondani, hogy a Dune milyen szintakszissal várja el a film hivatkozást, ha az egy NAS-on van NFS eléréssel?

Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Csilig
csilig

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.01. 23:54

tanzen írta:...Most minden ok,bár elsőre nem lett jó,lehet ez a béta fw miatt?Beraktam a csillagot,nem változott semmi,újraindítottam a dűnét,semmi,de miután a benyomtam hátul a főkapcsolót majd vissza egyből jó lett minden...

Örülök, hogy működik már! Nem a firmware hibája, csak egy kis idő kell hozzá.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.01. 20:19

Kyle írta:Nem, Te nem olvastad el figyelmesen a leírást. Beállítottad, hogy NFS-en keresztül a 105-re végződő eszköz, azaz a Synology tudjon csatlakozni a Synology-hoz... Nem véletlenül van a képen egy csillag az IP cím utolsó helyén, ami azt jelenti, hogy bármi lehet ott. Azaz a Dune bármilyen IP-t is kap a hálózaton, az tud majd csatlakozni. De ez leírtuk a Synology oldalon az általad linkelt cikkben a két kép között.

Ok,akkor úgy tűnik csak azt az egy mondatod nem olvastam el becsülettel.Valamiért arra asszociáltam a kép láttán hogy azért van csillag mert ügye akármennyi is lehet az utolsó szám,felhasználótól függően.Most minden ok,bár elsőre nem lett jó,lehet ez a béta fw miatt?Beraktam a csillagot,nem változott semmi,újraindítottam a dűnét,semmi,de miután a benyomtam hátul a főkapcsolót majd vissza egyből jó lett minden.
Bár még akad egy probléma de az inkább zappitival kapcsolatos így inkább beírom oda nehogy offnak tekintsd. ;)
tanzen

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról