110511_2007 beta

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Completely new graphical interface

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.08. 12:20

Limpi írta:...Szerintem senkinek sem volt baja a régi GUI-val... Vagy de? :o)

Nem feltétlenül a régi tulajdonosok miatt történik minden fejlesztés. Gondolj arra, hogy ha egy tesztben, bemutatóban olyan screensotok vannak, amelyek több embernek is tetszenek, akkor többen fognak ilyen lejátszót venni. A skinek szerintem egyértelműen arról szólnak, hogy minél többen találjanak nekik tetszőt a leendő vevők közül. De az is lehet, hogy azért változott és nincs régi felület, hogy meg lehessen különböztetni a kínai cuccokon megjelent lopott Dune firmware-től az aktuálisat, így – amíg a mostanit el nem lopják – nem tudják az ilyen-olyan gyártók (pld. Egreat) a Dune-nel megegyező felülettel győzködni a leendő vevőiket.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

Re: Completely new graphical interface

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.03. 18:47

Limpi írta:Nem rossz ez az új felület, csak még szokni kell. :)
Viszont szerintem tök jó volna, ha lenne egy Classic téma is, ami konkrétan pont a korábbi sötétkék témát tartalmazná
a korábbi ikonokkal, meg minden, szóval a korábbi GUI-t. Csak mert összességében nekem az azért barátságosabb és
szerintem az ikonjai is szebbek!
Gondolom ilyen Classic módot hiba várok... :(

(Inkább TTF támogatást vagy igazi gigabites ethernet-et fejlesztettek volna új GUI helyett.
Szerintem senkinek sem volt baja a régi GUI-val... Vagy de? :o)

Tedd fel a régebbi fw-t. ;) Amúgy meg be lehet állítani hogy úgy nézzen ki mint a korábbi verziók.
tanzen

Completely new graphical interface

HozzászólásSzerző: Limpi » 2011.06.03. 14:51

Nem rossz ez az új felület, csak még szokni kell. :)
Viszont szerintem tök jó volna, ha lenne egy Classic téma is, ami konkrétan pont a korábbi sötétkék témát tartalmazná
a korábbi ikonokkal, meg minden, szóval a korábbi GUI-t. Csak mert összességében nekem az azért barátságosabb és
szerintem az ikonjai is szebbek!
Gondolom ilyen Classic módot hiba várok... :(

(Inkább TTF támogatást vagy igazi gigabites ethernet-et fejlesztettek volna új GUI helyett.
Szerintem senkinek sem volt baja a régi GUI-val... Vagy de? :o)
Limpi

Improved text look. - na, ez sajna félresikerült! :(

HozzászólásSzerző: Limpi » 2011.06.03. 14:46

Changelog-ban szerepel ez:
- Improved text look.
- The space between characters and the width of whitespace character
optimized.

A whitespace character (már ha a szóköz karaktert értik ezalatt) méret csökkentése valóban üdvös,
a túl nagy space-ek engem a vásárlást követően egy ideig nagyon zavartak (de aztán megszoktam)!

Viszont a karakterek távolságát sikerült nagyon elrontaniuk! A két legkisebb betűméretnél (small, medium)
nincs gond, viszont a három nagyobbnál (large, x-large és xx-large) nagyon gáz lett! Az "i" betűk túl
vékonyak és egyes betűkről (pl. "b") levág egy pixeloszlopot jobbról! :( Ez tényleg nagyban zavarja az
olvashatóságot (én 40"-os fullHD TV-n az x-large-ot használom), olyannyira, hogy első alkalommal életemben
vissza kellett rakjam az egyel korábbi verziót.

Ezt a hibát hol lehet hivatalosan bejelenteni? Vagy Kyle, jeleznéd ezt nekik légyszi?

(Hihetetlen, hogy mennyit bénáznak a feliratok megjelenítésével, ahelyett hogy betennék, hogy mindenki
használhassa a kedvenc TTF-jét és kész! :) Én akkor beraknám a favorit Arial Bold-ot. Annál nem lenne gond
sem a szóköz méretével, sem a betűk távolságával (már ha sikerül a TTF-et szabványosan megjeleníteniük).
A régi Dvico TViX HD-7000-em Arial Bold-dal a mai napig sokkal szebb feliratot renderel, mint a Dune-ok...)
Limpi

Re: 110511_2007 beta

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.30. 21:23

sipikacsa írta:...Az új firmware-rel végigscanneli esetleg a hálózati meghajtókat valamilyen jelölés céljából?...

Nem, semmi ilyet nem csinál.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sipikacsa » 2011.05.30. 20:33

Korrekt. UPnP-röl, ugyanis nem engedett csatlakozni SMB-n. Eddig.
Most ugyanis nyomtam a régi storage-omra egy Hálózati könyvtár szerkesztését, hümmögtem 6 mp-et, hogy "de hát bameg minden jó", próbaképpen megint megpróbáltam belépni...és most beengedett és minden remek.
Innentől kezdve dunsztom nincs, hogy mi okozhatta ezt. Az új firmware-rel végigscanneli esetleg a hálózati meghajtókat valamilyen jelölés céljából? Mert akkor lehet, hogy 2 napot elvolt a 4T-val....

Nagyon köszönöm az ötleteket és hogy nem hajtottál el a fenébe a második kérdés után!
sipikacsa

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.30. 17:26

Szerintem Te UPnP-n csatlakozol a NAS-oshoz. Úgy persze, hogy nincs külső felirat, hiszen csak egy fájl streamelhető. Kapcsolódj NFS-en, vagy ha nincs más SMB-n!
Lásd a Dune kézikönyvünket, bár ha már korábban beállítottad SMB-n, akkor érted, miről beszélek. UPnP egy buta dolog, a buta lejátszóknak (mint zenelejátszók, tévék), nem illik azt használni a Dune-ön, sok korlátja van az NFS/SMB böngészéshez képest.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sipikacsa » 2011.05.30. 16:10

a filmek a NAS-on vannak, külön könyvtárban, filmenként, felirattal. Ha PC-n nézem a NAS-t, akkor egy könyvtárban 1 filmet +1 feliratot látok, ha a Dune-n, akkor 1 könyvtárban 1 filmet oszt sanyi. Az oké, hogy volt egy áramszünetem és új IP-t kapott a NAS (ergo a régi,felmappeltet nem látom), de ha hálózat - nem SMB( 4 betűs)- folders, akkor ott van minden - kivéve az srt file-ok.
Nem görcsölnék rá nagyon, ha pont pénteken nem lett volna vendégem, aki pont nem beszélt urduul....
Most meg csípi a csőrömet, hogy logikailag nem stimmel a dolog. Mert a local network műxik, authority ok és egy nyamvadt textfile-t nem látok.
Este elszarakszom vele - bár úgy emlékszem, már az összes lehetséges, logikus megoldást leteszteltem, de semmi.
Köszönöm az info-t!
sipikacsa

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.05.30. 15:48

sipikacsa írta:Túl nagy kérés, hogy egy Nálad beállítást (az erre vonatkozó részt) begépelj? pl Külső felirat bekapcs, belső kikapcs, felirat - középeurópai stb.
Le lennék kötelezve.

Szerintem máshová másolhattad a feliratokat, vagy nem támogatott karakter lehet a nevében, esetleg nem ugyanaz a két fájl neve a kiterjesztésig!

Itt hibátlanul ment a külső *.srt annak ellenére, hogy alapértelmezettként a belső felirat volt beállítva a beállítások menüben....

Itt a fájlböngészőben is látszik a felirat.
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: sipikacsa » 2011.05.30. 13:55

Az ellenőrzés tegnap történt, de semmi változás. - Mondjuk változtatás után csak készenlétibe tettem, nem power off/on volt.
Az a fura, hogy nem is látom a folderekben, csak és kizárólag az MKV, AVI stb file-okat....!

Túl nagy kérés, hogy egy Nálad beállítást (az erre vonatkozó részt) begépelj? pl Külső felirat bekapcs, belső kikapcs, felirat - középeurópai stb.
Le lennék kötelezve.
sipikacsa

ElőzőKövetkező

Vissza: Tapasztalatok a legújabb firmware-rel