3D lejátszási problémák

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: 3D lejátszási problémák

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.08. 11:17

Sabertooth159 írta:Szóval akkor a 3D BD ISO működik rendesen, csak a SBS vagy top bottom nem működik. Kapcsold ki az automatikus felbontást a beállítások, kép menüben. Mi a projektorod típusa? Van a lejátszó és projektor között egy erősítő? Ha igen, akkor annak mi a típusa?

OPTOMA HD144X projektor, ONKYO TX-SR608 házimozi erősítő. A DUNE az Onkyo bemenetére meg, az erősítő kimenetén pedig Oelbach Ultra HD HDMI splitter van, hogy TV-re is és projektorra is menjen a kép (mert sajnos csak 1 HDMI kimenete van az Onkyonak).
Igazából én sem értem, mi mikor hogy történik, mert pl. tegnap volt hogy bármit csináltam, villódzott a kép 3D ISO-nál, holott ugyanazzal a filmmel máskor nem. A HiMedia-val az mk3d (meg gyorstekerés, egyéb kényelmi fogyatékosságok) kivételével nem volt bajom. A DUNE-t még nem tudtam kitapasztalni kellőképpen, egyrészt időhiány, másrészt az előbb említett "hol ilyen-hol olyan" jelenség miatt.
Töröm a fejem, hogy lehetne direktbe kötni a projektort és a DUNE-t, de ha nem megy az erősítőbe a HDMI, akkor nem lesz HD hangom.
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.08. 11:16

hzoli írta:...A Játszott video egy ISO, és éppen 3D-ben (azaz térhatással) nézem a projektoron...

Akkor ne csodálkozz, hogy nincs itt az a menü, ami side-by-side vagy top-bottom filmeket összerakja packed frame-be, hiszen már eleve ilyen fájlt nézel. Ezen nincs mit összerakni...
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.05.08. 11:07

hzoli írta:A Játszott video egy ISO, és éppen 3D-ben (azaz térhatással) nézem a projektoron.

Szóval akkor a 3D BD ISO működik rendesen, csak a SBS vagy top bottom nem működik. Kapcsold ki az automatikus felbontást a beállítások, kép menüben. Mi a projektorod típusa? Van a lejátszó és projektor között egy erősítő? Ha igen, akkor annak mi a típusa?
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.08. 10:11

Kyle írta:
hzoli írta:...Hát nekem nem jelenik meg a "3D mód" menüpont...

Na, de az éppen játszott videón sem látom, hogy az side-by-side-os lenne... Illetve lehet, nem látja 3D-képesnek a tévédet, mert a HDMI-kézfogás során azt az infót kapta, hogy nem tudja ezt a tévé. Sima Blu-ray 3D az megy 3D-ben ezen a tévén? A videókimenet ugye nem autimatikusan maradt?

A Játszott video egy ISO, és éppen 3D-ben (azaz térhatással) nézem a projektoron. Ez esetben gondolom, a projektor rakta össze a képet. Váltott képes-re volt állítva.
hzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2019.05.08. 09:47

hzoli írta:...Hát nekem nem jelenik meg a "3D mód" menüpont...

Na, de az éppen játszott videón sem látom, hogy az side-by-side-os lenne... Illetve lehet, nem látja 3D-képesnek a tévédet, mert a HDMI-kézfogás során azt az infót kapta, hogy nem tudja ezt a tévé. Sima Blu-ray 3D az megy 3D-ben ezen a tévén? A videókimenet ugye nem autimatikusan maradt?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.05.08. 09:46

hzoli írta:akkor miért lenne baj a HDMI kábellel?

Akkor próbálj meg egy rendszer visszaállítást. Lehet, hogy csak valami átkapcsolódott, aminek nem kellett volna.
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.07. 21:51

Sabertooth159 írta:
hzoli írta:Hát nekem nem jelenik meg a "3D mód" menüpont.

Próbáld meg másik HDMI kábellel, vagy kösd egyenesen a TV-re a lejátszót. Más tippem sajnos nincs, mert minden megfelelően van beállítva. Esetleg egy gyári beállítások visszaállítása.

Nade ha a projektor (nálam az a 3D megjelenítő) tudja, hogy 3D, hiszem beáll 3D módra, és meg is jeleníti (az ISO-t mindenképpen), akkor miért lenne baj a HDMI kábellel? Megvan a handshake ezek szerint, nem?
hzoli

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.05.07. 21:46

hzoli írta:Hát nekem nem jelenik meg a "3D mód" menüpont.

Próbáld meg másik HDMI kábellel, vagy kösd egyenesen a TV-re a lejátszót. Más tippem sajnos nincs, mert minden megfelelően van beállítva. Esetleg egy gyári beállítások visszaállítása.
Sabertooth159

HozzászólásSzerző: hzoli » 2019.05.07. 21:41

Kyle írta:
hzoli írta:Amit még mindig nem értek, az az, hogy hogy kell beállítani, hogy ne a megjelenítő, hanem a DUNE rakja össze a 2 félképet...

Lejátszás közben POP UP MENU gomb (ha nem a fő menüjébe visz, akkor kétszer megnyomva), erre megjelenik a lejátszási list, hangsáv, feliratsáv, stb. menüpont, a végén a 3D mód. Ott mg tudod mondani, hogy side-by-side vagy top-bottom a film, és ennek megfelelően packed frame módban adja tovább. Előnye, hogy így a Dune OSD kijelzései is 3D-sek lesznek, míg a TV-vel kapcsolva 3D-re gyakorlatilag nem olvasható az info és egyéb felirat, amit a Dune tesz a képre.

Hát nekem nem jelenik meg a "3D mód" menüpont.
https://drive.google.com/file/d/1joqKqj ... sp=sharing
Pedig be van állítva a beéllításoknál a 3D engedélyezése.
https://drive.google.com/file/d/1T0G3_3 ... sp=sharing
hzoli

HozzászólásSzerző: Sabertooth159 » 2019.05.06. 18:09

Megoldódott a probléma, nem tudom mit befolyásol az automatikus felbontás a képi beállítások között, de kikapcsoltam és megjavult. Most már ugyan úgy van a kép mindkét lejátszón, amikor váltok a bemenetek között.
Visszatérve az előző hozzászólásra: a projektoron be van állítva a 106 colos képátló és automatikusan beállított egy eltolást ehhez a nagysághoz. Lehet manuálisan is korrigálni, de mi értelme lenne, hogy ha 3d bluray-t nézek, akkor visszaállítom? Na mindegy, megoldódott és ez a lényeg.
Miskolci CC-ben dolgoztam, ott nem volt imax :D A 3d termekben barco dp2k-15c-k voltak és ezekhez kellett valamilyen polarizációs modulátort használni.
Sabertooth159

ElőzőKövetkező

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések