HDMI hiba?

A Pro 4K Android operációs rendszeréből, processzorából és egyedi csatlakozóiból következő kérdések és problémák topikja.

Re: HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.14. 17:16

maxhim írta:...Elindítottam egy 4K-t, a színei ugyan olyan csúnyák voltak, mint amit írtam...

A HDR-konverzió beállításait nézted, azok rendben vannak?
A fekete képernyő hanggal tipikusan akkor van, ha a tévé nem kezel egy adott videójelet rnedesen. ITT talán pont erről volt épp szó, utána írtam, mit érdemes kipróbálni.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.14. 16:54

Visszajött a kép. Mode+5-öt megnyomtam próbaképp és megjelent, de érdekes módon 4K-n állt (EDID). Elindítottam egy 4K-t, a színei ugyan olyan csúnyák voltak, mint amit írtam. Próbaképp átváltottam 480-ra majd vissza 4K-ra és most jó. Nem értem! De egyenlőre örülök, hogy csak ennyi volt, remélem nem lesz több ilyen.
Amit még nem értek, hogy egy csomószor eljátszotta már velem, hogy amikor elindítok egy 4K-s anyagot, akkor az első kijelző átvált számlálóra, majd 1-2 másodperen belül vissza is áll az órára és csak egy fekete képernyő marad (vagy jobb esetben visszavált az utolsó képernyőre). Ha megmarad fekete képernyő, akkor közben bele is tudok tekerni a "filmbe" és ezt mutatja is a fájlinfó, de se hang nincs ilyenkor se kép. Csak egy nagy feketeség. STOP gombbal meg tudom állítani, de innentől semmit nem játszik le az ég világon. Csak bejön a feketeség, majd vissza is lép belőle az utolsó képernyőre. Újraindítás, és a távirányítós ki-be kapcsolás sem segít a problémán, csak az áramtalanítás vagy a hátsó főkapcsolóval történő ki-be kapcsolás. Ezután mintha mi sem történt volna, minden fájlt elindít és le is játszik. Erre valami ötlet?
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.14. 15:38

maxhim írta:..Mert ha igen, azon szinte sz@r sincs...

Jogos, azt hittem, olyan, mint a linuxos modellek esetén, AZOKBAN benne van, hogyan kell videókimenetet váltani. De a távvezérlőn a MODE gomb, meg mondjuk az 5-ös szám a MODE után viszonylag hamar HDMI 1080i kimenetet kapcsol.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.14. 14:50

Az üzembe helyezési említésekor arra a kis papírra gondolsz, ami benne van a dobozban? Mert ha igen, azon szinte sz@r sincs :) Vagy van valahol egy letölthető hozzá, mert én égen földön nem találok ilyet.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.14. 12:33

Köszi, ez a nagy rémületben eszembe sem jutott. Ha hazaérek azonnal megnézem. Ha csak ennyi a hiba és bejön a kép, akkor még lehet, hogy keresni foglak a kép milyensége miatt. Ha nem, akkor is :)
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.08.14. 12:28

maxhim írta:...Azóta nem jön ki jel a HDMI-n...

A kompozit kimeneten van kép? A távvezérlővel tudsz videókimenetet váltani egyébként, vélhetően nem HDMI-n van most. Olvasd el az üzembe helyezésit, hogy kell! Ha nem segít, akkor van gond.
Kyle
Adminisztrátor

HDMI hiba?

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.08.14. 05:29

Sziasztok!

Tegnap este egy HDR10-es film indítása után arra lettem figyelmes, hogy az egész kép túlszaturált, sem a zöld, sem a narancssárga színek nem jók, mintha egy elcseszett kódolású anyagot néznék. Nem az, mert előtő nap már megnéztük, hibátlan volt. Akármit csináltam nem javult meg. Ezután lekacsoltam a DUNE-t majd áramtalanítottam, és újra próbáltam. Azóta nem jön ki jel a HDMI-n. Két kábellel is próbáltam, de semmi. Direkt TV-re dugva sem jó és erősítőn keresztül sem. Bekapcsol, látom az órát az elejln, sőt, a TV-m el is tud róla indítani filmeket (ugyan olyan sz@r minőségben mindent, mint ahogy már leírtam) de a HDMI halottnak tűnik. A hátulján lévő RESET gombot hiába nyomom, semmi reakciója nincs rá. Vagy valahogy máshogy kéne resetelnem? Esetleg egy gyári visszaállítás segítene? És ha igen, azt hogyan csináljam, így, hogy nincs kijövő képem?
Köszi előre is!
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
maxhim

Előző

Vissza: Pro 4K (Plus) specifikus kérdések