Készülék képarány beállítási hiba

Olyan problémák helye, amelyek a hardver vagy a szoftver miatt nem minden Dune HD lejátszót, csak – feltehetően – a Solo Lite-ot érintik

Re: Készülék képarány beállítási hiba

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.19. 11:11

imre56 írta:...Kb. 3 óra telt el ezzel, mert a neten sehol sem találtam használati útmutatót a beállításhoz...

Hát, pedig azért kaptad a készülék mellé a regkártyát, hogy választ találj itt mindenre. Örülök, hogy így is lett :)
A többi kérdést a megfelelő topikokba posztold kérlek, ha nem találsz olyat, nyithatsz újat. Semmi eddig leírt problémád nem lehet hardverhiba miatt, jelen tudásom szerint. A HDMI-nél pl. bizonyosan a tévét illik bekapcsolni előbb, majd az erősítőt, végül a lejátszót a HDMI-kézfogás miatt. De beszéljünk róla kérlek egy megfelelő topikban, egy topikban csak egy kérdésről!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.19. 09:25

Kyle írta:Nézd meg alaposabban a TV beállításait (próbáld ki nem az erősítőn átvezetve, hanem közvetlenül a TV-re kötve a Solo-t!), mert nincs semmi gond a képaránnyal, számtalan projektoron és tévén sokan használjuk, sehol nem halhattál ezzel kapcsolatos gondról szerintem. Ahogy mondtam, nem csak a képarány torz a fotón, amit posztoltál, de a felbontással is gond van.
A többi gondodat kérjük, a megfelelő topikokban vesd fel, mindre van megoldás, mert nincsenek hasonló problémák sem a Solo Lite-tal. NFS-szerver nincs a Dune-ökben, cask NFS-kliens. SMB-szerver van.

Köszönöm az eddigi segítséget. Rácsatlakoztattam a tévéhez, így a kép már megjelenik rendesen. Beállítottam a 16:9-es képmódot a tévén és ezzel is jól működött. Utána visszacsatlakoztam HDMI-vel a házimozira és már ott is jó lett. Szóval nem értem mitől javult meg?
Egyébként az volt a baj, hogy az új készülék gyárilag 4K felbontásra volt beállítva, a REC gomb és az 5 billentyűvel be tudtam állítani, hogy felinstalláljam a gépet. Kb. 3 óra telt el ezzel, mert a neten sehol sem találtam használati útmutatót a beállításhoz. Miután beregisztráltam a terméktámogatásra, akkor fedeztem fel ezt a beállítási lehetőséget.

Újabb és újabb problémák jönnek elő.
A készülék bekapcsolás után nem kapcsolódik a házimozihoz HDMI-n keresztül. Bekapcsolási sorrend: Házimozi --> DUNE -->TV. Először hátulról ki kell kapcsolni a DUNE-t, majd 1 perc után újra bekapcsolva már csatlakozik a házimozihoz. Ezt már minden indításnál el kell végezni. 5.1 -s hangzás továbbra sincs és NFS sem állítható be. Megnéztem a topikokat. Sehol sem panaszkodnak hangbeállításra, készülék instabilitásra. Nyissak ezekre a problémákra egy -egy topikot? Egyre inkább készülékhibára gondolok.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.18. 21:26

Nézd meg alaposabban a TV beállításait (próbáld ki nem az erősítőn átvezetve, hanem közvetlenül a TV-re kötve a Solo-t!), mert nincs semmi gond a képaránnyal, számtalan projektoron és tévén sokan használjuk, sehol nem halhattál ezzel kapcsolatos gondról szerintem. Ahogy mondtam, nem csak a képarány torz a fotón, amit posztoltál, de a felbontással is gond van.
A többi gondodat kérjük, a megfelelő topikokban vesd fel, mindre van megoldás, mert nincsenek hasonló problémák sem a Solo Lite-tal. NFS-szerver nincs a Dune-ökben, cask NFS-kliens. SMB-szerver van.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.18. 18:12

Kyle írta:
imre56 írta:...A készülékkel lehet gond?..

Bizonyosan mondom, hogy a TV-den (vagy a mindent egyben erősítődön) van elállítva a képarány. Közvetlenül a TV-re kötve mit látsz? Ellenőrizted a tévén és az erősítőn a képarány beállítását? De amit látok, az nem is HDMI-minőségű kép, valami sokkal kisebb, mint 1080p felbontást látok a menüben.

Szia!
A tévé és a házimozi beállításokal is átnéztem. A tévé eddig "Eredeti " felbontással dolgozott 1080p 50 Hz-en és ezzel működött a Mede8er-rel is. Most kipróbáltam, hogy átkapcsolom "Mozi" üzemmódra. Így már jó lett, de a tévéműsoroknál a túl nagy képméret miatt a képernyő szélén nem látszanak a szövegek ill a logók. Tehát, ha tévét nézek vissza kell állítani "Eredeti" felbontásba.

Egyéb gondom is akad:
Nem működik az NFS szerver, nem lehet beállítani a HD Master DTS- 5.1-s és a Dolby 5.1 hangzást sem, A Hangbeállításoknál csak sztereóban szól mindkettő. az 5.1 beállítva süket az összes hangfal.
imre56

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.02.18. 14:55

imre56 írta:...A készülékkel lehet gond?..

Bizonyosan mondom, hogy a TV-den (vagy a mindent egyben erősítődön) van elállítva a képarány. Közvetlenül a TV-re kötve mit látsz? Ellenőrizted a tévén és az erősítőn a képarány beállítását? De amit látok, az nem is HDMI-minőségű kép, valami sokkal kisebb, mint 1080p felbontást látok a menüben.
Kyle
Adminisztrátor

Készülék képarány beállítási hiba

HozzászólásSzerző: imre56 » 2018.02.17. 15:48

Sziasztok!

Most vásároltam egy új készüléket. Bekapcsolás után mindenféle beállítással próbálkoztam már a képarány teljes képernyős megjelenítéséhez - HDMI Kábel, 1080p 50 Hz, - de csak 4:3 arányban látszik a képernyő és a Full HD-s filmeket is ebben a képarányban összenyomott, torz képpel játssza le. Már csináltam resetet, újratelepítettem, az sem segített. A legújabb szoftver van rajta.
A készülék egy BH7540T LG házimozi rendszerhez csatlakozik, ami egy szintén LG típusú 55UB820V UHD tévéhez csatlakozik. A házimozi csak felkonvertálni tud UHD-re, a legnagyobb felbontása 1080i/p.
Még megpróbálom egy korábbi firmware-val, hátha azzal helyesen jeleníti meg a képet. Korábban egy MEDE8ER MED800x3D készülékem volt ,azzal gond nélkül tudtam nézni a filmeket. Elképzelhető, hogy a médialejátszó gyári hibás lenne? A készülékkel lehet gond?
Kép

A csatolt kép egy mappából lejátszott 1080p felbontású BluRay filmből let fotózva:

Kép

Üdv:
imre56

Előző

Vissza: Solo Lite specifikus kérdések