Fagyások

Re: Fagyások

HozzászólásSzerző: szabiszi » 2013.04.13. 10:21

Kyle írta:Szerintem nem megoldható a lejátszó oldalán, ha a merevlemez hibás, és nem tudja átmappolni maga a hibás szektorait, akkor annyi. Örülök, hogy nem a lejátszó rossz.

Informatikusként programozás órán megtanultam hogyan lehetne az ilyeneket lekezelni, ezért mondom, hogy szoftveres bug. Egyszerűen lejátszás közben nem figyel arra, hogy tudja-e olvasni a filet.
Ami érdekes, hogy az avi-knál miért nincsen semmi gondom vele.
szabiszi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.12. 09:51

szabiszi írta:...Fejleszthetnének a hibakezelésen.

Szerintem nem megoldható a lejátszó oldalán, ha a merevlemez hibás, és nem tudja átmappolni maga a hibás szektorait, akkor annyi. Örülök, hogy nem a lejátszó rossz.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szabiszi » 2013.04.12. 06:34

Kyle írta:Nincs a gyári szoftverben ilyen hiba. Az, hogy egy adott helyen áll meg egy film, eddigi tudásom alapján kifejezetten lemezhiba. Erről a lemezről bármi más kiolvassa a fájlt gond nélkül? Vagy ha egy ilyen fájlon nyomsz egy olvasási tesztet, az végigmegy akadás nélkül? Ha igen, akkor add le a szervizben!

Volt egy kis időm foglalkozni vele, megnéztem a vinyót, hát egy filenál nem volt egészséges, de minden mást le tudtam menteni róla. Ami most van benne vinyó azzal 60Mb/s (ntfs) az olvasási sebesség, a réginél 40Mb/s (ext2/3) volt ugyanaz. De még le tesztelem a régi is ismételten.

Fejleszthetnének a hibakezelésen.
szabiszi

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.09. 18:10

szabiszi írta:...Ezt megteszi, akkor is ha frissen kapcsolom be és tekerek oda, ezért nem hinném, hogy túlmelegedne, így nem mindig egy helyen állna meg.
A diszk hibát is kizárnám, mivel miért csak az mkvnál áll meg, az összes divxet megeszi tökéletes minőségben. Diszk hibát az operációs rendszer le tudja kezelni anélkül, hogy belehalna az egész doboz, és merevre fagyna.
A filmek máshol működnek tökéletesen.

Szerintem valami gyári szoftveres baja lehet...

Nincs a gyári szoftverben ilyen hiba. Az, hogy egy adott helyen áll meg egy film, eddigi tudásom alapján kifejezetten lemezhiba. Erről a lemezről bármi más kiolvassa a fájlt gond nélkül? Vagy ha egy ilyen fájlon nyomsz egy olvasási tesztet, az végigmegy akadás nélkül? Ha igen, akkor add le a szervizben!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: szabiszi » 2013.04.08. 07:05

Timmy írta:És akkor több filmnél is megáll? Minden filmnél 1 adott jelenetnél?
Esetleg ki tudnád-e próbálni azt, hogy egy másik lemezről, vagy akár USB-n keresztül egy külső eszközről lejátszod azt a fájlt, amelyikkel gond van.

Igen, ha jól emlékszem minden filmnél (3d mkv 8-25gb file méretig, sima mkv-t még nem próbáltam) megállt legalább egyszer, de inkább többször. Ezt megteszi, akkor is ha frissen kapcsolom be és tekerek oda, ezért nem hinném, hogy túlmelegedne, így nem mindig egy helyen állna meg.
A diszk hibát is kizárnám, mivel miért csak az mkvnál áll meg, az összes divxet megeszi tökéletes minőségben. Diszk hibát az operációs rendszer le tudja kezelni anélkül, hogy belehalna az egész doboz, és merevre fagyna.
A filmek máshol működnek tökéletesen.

Szerintem valami gyári szoftveres baja lehet. Az összes általatok felvetett ötlet jó, de sajnos nem megoldása a problémának. Eddig a kritikus részt áttekertem (miután megtudtam hol van) de az utolsó esetben sajnos ez sem segített, megállt annál a képkockánál tekerés közben.

Kyle neked mi a bővebb elméleted a Hw hibára?

Javítok nagy io műveletnél is, ha mászkálni akarok a menüben megfagy (file másolás)
szabiszi

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.04.07. 20:10

szabiszi írta:Természetesen belső lemezről, 3d-s filmet, azt nem értem, hogy miért mindig ugyanott áll meg... Arra is gondoltam a bufferel éppen, de nem mert utána sehová sem megy.

Nekem a Smart H1 ugyan nem fagyott le, de megzakkant a hibás avik lejátszásánál, annyira, hogy utána már a makulátlanokkal sem boldogult. ilyenkor egy újraindítás segített.

Azonban, biztosan okay az a film? PC-n próbáltad?
ejelhar

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.04.07. 19:12

szabiszi írta:Lehet többet tudni erről a hardver hibáról, mit tesz vele a szerviz, nem hiszem, hogy van benne javítható alkatrész...

Én nem mondtam, hogy hardver hiba, illetve sosem láttunk még ilyet. Csak ha nincs más lehetőség, akkor marad a hardver. De ahogy Timmy írta, előbb próbáld ki más forrásból is, mivel korábban csak annyit írtál, amiből azt vettem ki, hogy MINDEN nagy bitsebességű filmmel ez történik (így pl. túlmelegedése lehetne). De most meg egy bizonyos 3D-s filmről írsz, ráadásul mindig ugyanazon a ponton történő fagyásról. Ez inkább lemezhiba már.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.04.07. 12:37

És akkor több filmnél is megáll? Minden filmnél 1 adott jelenetnél?
Esetleg ki tudnád-e próbálni azt, hogy egy másik lemezről, vagy akár USB-n keresztül egy külső eszközről lejátszod azt a fájlt, amelyikkel gond van.
Timmy

HozzászólásSzerző: szabiszi » 2013.04.07. 07:06

Timmy írta:A garancia jegyen rajta van, hogy hová kell leadnod a készüléket.

Egyébként miről játszol le amikor ezt a hibát tapasztalod? Belső lemez, USB-n keresztül csatlakoztatott valamilyen eszköz, vagy esetleg hálózatról?

Természetesen belső lemezről, 3d-s filmet, azt nem értem, hogy miért mindig ugyanott áll meg... Arra is gondoltam a bufferel éppen, de nem mert utána sehová sem megy.
szabiszi

HozzászólásSzerző: Timmy » 2013.04.07. 00:53

A garancia jegyen rajta van, hogy hová kell leadnod a készüléket.

Egyébként miről játszol le amikor ezt a hibát tapasztalod? Belső lemez, USB-n keresztül csatlakoztatott valamilyen eszköz, vagy esetleg hálózatról?
Timmy

Következő

Vissza: HD TV-303D specifikus kérdések