Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével DUNE 3.0 Base-ról!

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével DUNE 3.0 Base-ró

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.22. 11:17

Köszi, hogy elmondtad az egyik moderátornak, hogy a saját fóruma, hogyan használható :)
De ahogy látom nem fogunk tudni segíteni a problémában, amely megoldása a Windows vagy a NAS oldalán keresendő és nem Dune kérdés.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.21. 20:02

Hát na! :roll: Látszólag fogalmad sincs egy fórum felépítéséről.Legfelül vannak a fórumtémák és a témákon belül lehetnek topic-ok.A lejátszás NAS-ról nem topic hanem téma,azon belül van egy Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével nevű topic.Miről volt szó?Másolásról nas-ra total commander segítségével,ennyi és pont a vége.Ezen kár is vitatkoznod.
Amikről amúgy szó van,egy human planet című BBC-s természefilm 3 része,a szabadság szerelem illetve a 4 szoba.Mind az 5 blu-ray,a 4 szoba szabványos blu-ray struktúra szerint tárolva,a többi iso-ban van.
tanzen

HozzászólásSzerző: Ike » 2011.06.21. 07:24

Ezt a kérdést szerintem rossz helyen teszed fel, ez a "Lejátszás NAS-ról" topic.
Ráadásul nem is Dune probléma, tehát még a fórumot is eltéveszetetted.
Ez egy logikai hiba lehet a HD-n, vagy a partíciós tábla, vagy a file-ok hibája. Valamilyen HD javító programot próbáltál már?
Mivel én többnyire Mac-et használok, így nem nagyon tudok PC-s programot, ami segíthet, de Mac-en vannak erre eszközök.
Vagy egy USB-s házba teszed, és úgy próbálod másolni a NAS-ra.
Milyen filmek? Hány film? Megszerezhetetlenek?
Talán vannak itt olyanok, akiknek van ezekről biztonsági másolata, és segítenek újra hozzájutni. :-)
Dunehd.hu adminisztrátor
Ike

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.20. 22:46

Őszintén?Hányszor olvastad el amit írtam?És még mindig nem tudod összerakni magadban a gondolatokat.Leírom még egyszer utoljára de most lassan.
1.Van egy azaz 1 darab merevlemez,korábban valóban a dűnében volt csak a dűne belső sata kábele elszakadt(ezt korábban le is írtam másik topikban,bár akkor azt sem hitted el,egyből jöttél hogy alaplaphiba :? hülyeséget mondtál)
2.ez a merevlemez akkor átkerült a pc-be és egy idő után tele is lett főleg blu-ray filmekkel.
3.Vettem nem rég egy 4 rekeszes nas-t,amiben jelenleg 2 darab merevlemez van és ezt,a pc-ben lévő merevlemezt szeretném áthelyezni a nas-ba.
4.Erről a merevlemezről(ami ntfs) áthelyeztem a filmeket a nasra(ami meg ext4) total commander segítségével.99.99%-ban ez sikerült is,de pár filmnél(ha gondolod le írom a címüket) elindul a másolás majd kb fél percnyi másolás után megszakad a művelet a kötet nem olvasható,szüntesse meg az írásvédelmet hibaüzenettel és nem "valami hibaüzenettel" <---ilyen nem olvashattál tőlem,ez e te fejedből pattanhatott ki.
5.Ekkor jött az hogy mindezt leírtam a legmegfelelőbb topikba,a Másolás NAS-ra Total Comm. segítségével nevezetűbe.Azzal kezdtem hogy nem base hanem D1-ről van szó(ezt talán elnézed,ezért a különbségért felesleges új témát nyitni)
6.A windowst mellőzve a dűne menüjében is megpróbáltam áthelyezni a filmeket,ugyanakkora sikerrel.
Ezek után nincs mit mondanom,majd beírom a google-be a problémát és lehet hogy előbb lesz értelmes válasz.
tanzen

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.20. 01:08

Őszintén: nem értettem, ehhez a topikhoz hogyan kapcsolódik, amit írsz, mi az, hogy a „kérdés adott”. Ebben a topikban ott tartott a beszélgetés, hogy „tökéletesen tudok másolni Dune-ről NAS-ra”, csak lassú volt a sebesség SZILARD-nak. Ezek után mintha hasonló esetről lenne szó, azt írod, hogy nem sikerül átmásolni valamiket valahová. Ezt nem értettem, hogy hová, milyen hibaüzenetet kapsz, főleg a „valami hibaüzenettel” kifejezést nem értem. Őszintén.
De akkor megpróbálom értelmezni: nem Dune-ről van szó, a merevlemez (ami korábban talán egy D1 Dune-ben volt?) már egy PC-ben van (belső SATA porton), és egy másik lemezre akarsz másolni. A lemez, amiről olvasol NTFS formátumú, és gondolom amire írnád, az is. És másolásnál hibaüzenetet kapsz. Ha most sikerült megértenem, akkor látszólag ez valami Windows jogosultsági probléma. Mi lenne ha nem programmal másolnád, csak drag-and-drop módon átdobnád az ikonokat? A jogokat át tudod állítani az összes fájlnál? Ebben nem tudok segíteni, mert Windowst nem használok.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.19. 20:36

Kyle írta:Nem értem, mire írtad ezt, és hogy mi a problémád.

Most őszintén,ezen mi nem volt érthető?Adott egy merevlemez,ez a pc-ben van de szeretném átrakni a nasba,csak ehhez ügyebár a rajta levő adatokat át kellene mentsem valahová mert te azt írtad hogy a nas nem kezeli az ntfs-re formázott vinyót.Éppen ezen ügyködtem amikor pár filmnél másolás közben azt írja a total commander hogy szüntessem meg az írásvédelmet.Érted,elindul a másolás majd ezzel a hibaüzenettel megszakad.Most ezt hogy írjam másképpen hogy megértsd?
tanzen

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.19. 20:01

Nem értem, mire írtad ezt, és hogy mi a problémád.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.18. 14:46

Nem base-ről van szó hanem D1-esről de a kérdés adott.Van még egy merevlemez amit majd áttennék a nasba.Szinte mindent átmásoltam már de van 4-5 Blu-Ray film aminél azt írja ki másolás során hogy szüntessem meg az írásvédelmet. :shock: Erős WTF érzésem lett mikor megláttam.Miféle írásvédelemről beszél nekem a tc?Ja ,próbáltam a dünén is elintézni a másolást pc-ről nasra de ennél a pár filmnél ott is valami hibaüzenettel kidob.
tanzen

HozzászólásSzerző: SZILARD » 2010.09.13. 09:13

Mindent kipróbáltam, amit írtál. Mivel nem volt bekapcsolva a tesztevrziós gigabit, megtettem, azóta javult egy kicsit az állapot.
Most már nem 2.8 Mbyte/sec-el másolok, hanem 3.4-el. Úgy gondolom ez még mindig nagyon kevés!
A munkahelyemen simán hozta a NAS 9-10 Mbyte/sec-et. :cry:
SZILARD

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.09.09. 13:54

Próbáld ki átkapcsolni az UDP/TCP beállítást. Tehát változtasd meg, az eddigihez képest, hátha segít a sebességben.
Kyle
Adminisztrátor

Következő

Vissza: Lejátszás NAS-ról