Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.08.09. 14:54

butoruzlet írta:...Látható a NAS-om és a Filmek mappa is, de üresnek látja ("Nincs megjeleníthető elem")...

Ahogy az előző hozzászólásomban leírtam, úgy mennie kell, ment is annak, aki kérdezte előtted. Nézd át még egyszer egyesével a beállításokat! A hálózati tárhelyeknél az NFS-böngészőben ki kell tudnod tallózni, és látni is kell a megosztás tartalmát, nem kell manuálisan felvenni (begépelni az elérési utat meg IP-9-címet), ha kitallóztad, elmentheted. Azt nem értem, milyen portot állítottál be (és ez mit jelent) a switch-en a Dune-nek, egy otthoni switchen nem igen van mit állítani, és nem is kell. Még annyit érdemes kipróbálni, hogy a NAS-on ki- és bekapcsolod az NFS szolgáltatást. Illetve próbálj másik megosztást (nem csak a Filmeket) kitallózni, ott sem lát tartalmat?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: butoruzlet » 2021.08.09. 12:06

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Synology DS416Play NAS-om. Hálózatról szeretnék lejátszani filmeket. Egy Popcorn A500-as lejátszóval működik, viszont most vettem egy Dune HD Real Vision 4K lejátszót, és valamiért nem sikerül az NFS beállítás.
A hálózati böngészőn belül is van egy olyan menüpont, hogy NFS-szerverek. Látható a NAS-om és a Filmek mappa is, de üresnek látja ("Nincs megjeleníthető elem").
Az alábbi beállításokat alkalmaztam, amit egy régebbi hozzászólásban is megtaláltam:

NAS-on:
1. Fájlszolgáltatások > SMB/AFP/NFS > NFS > Nfs engedélyezése = pipa; NFSv4 támogatás eng.= üres, Speciális beállítások: olvasási csomag mérete: 32 kb.
2. Megosztott mappa > Filmek> szerkesztés > NFS engedélyek > létrehozás:
192.168.1.*/255.255.255.0;
Jogosultság: csak olvasható;
Squash: „valamennyi felhasználó hozzárendelése adminhoz”
Biztonság: „sys”
Aszinkron...: pipa
Nem privilegizált...: pipa
Keresztcsatolás...: elutasítva

Routerben:
Helyi hálózat > DHCP manuális hozzárendelés > itt kiválasztod a Dune MAC és IPcímét > Alkalmaz

Dune-n:
források > popup távirányítógomb > új hálózati könyvtár > Név: Filmek; tipus: NFS; szerver: 192.168.1.101; könyvtár: /volume3/Filmek; protokoll: TCP > OK

A switch-en is beállítottam a 2. portot a Dune-nek, ahogy az A500-nak volt.

Van esetleg valami ötlet, hogy még mi lehet a hiba?
butoruzlet

HozzászólásSzerző: wzoli » 2021.07.29. 14:25

Így már működik. Nagyon köszönöm!
wzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.29. 13:43

wzoli írta:...NFSv4 támogatás eng.= pipa...

Ezt bizonyosan nem engedélyezném. Az NFS speciális beállításai alatt ellenőrizném, hogy 32KB legyen az írási és az olvasási csomag mérete is, és az alapértelmezett UNIX engedélyeken kívül más ne legyen bepipálva. A megosztott mappánál az NFS engedély így nézzen ki (ha 192.168.1.valami az IP-címtartomány Nálad):
IP: 192.168.1.*/255.255.255.0
Jogosultság: ahogy szeretnéd
Squash: „valamennyi felhasználó hozzárendelése adminhoz”
Biztonság: „sys”
Aszinkron...: pipa
Nem privilegizált...: pipa
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: wzoli » 2021.07.28. 21:34

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy Synology DS220+ NAS-om. Hálózatról szeretnék lejátszani filmeket. Egy Dune HD Base 3.0 lejátszóval működik, viszont most vettem egy Max Vision 4K lejátszót és valamiért nem sikerül az NFS beállítás. UPnP-vel működik, de nyilván nem úgy szeretnék lejátszani a korlátok miatt.
A hálózati böngészőn belül is van egy olyan menüpont, hogy NFS-szerverek. Látható a NAS-om, de csak egy üres mappa található ott ("Nincs megjeleníthető elem"). A forrásoknál próbáltam létrehozni az új hálózati könyvtárat, ahogy a HD Base lejátszónál már működött. Ott is csak annyit ír ki, hogy "Nincs megjeleníthető elem".
Az alábbi beállításokat alkalmaztam, amit egy régebbi hozzászólásban is megtaláltam:

Synón:
1. Fájlszolgáltatások > SMB/AFP/NFS > NFS > Nfs engedélyezése = pipa; NFSv4 támogatás eng.= pipa
2. Megosztott mappa > video > szerkesztés > NFS engedélyek > létrehozás:
192.168.1(0).*; csak olvasható; nincs hozzárendelés; igen; elutasítva; elutasítva
3. információs központ > hálózat > Mac cím: kiolvasod; IP-cím: kiolvasod; kiszolgáló név: kiolvasod

Routerben:
Helyi hálózat > DHCP foglalás > hozzáadás > itt beírod a synón a 3. lépésben kiolvasott MACcímet, IPcímet, és kiszolgáló nevet > mentés

DUNEn:
források > popup távirányítógomb > új hálózati könyvtár > Név: akármi; tipus: NFS; szerver: az az ipcím, amit a NASodra lefoglaltál a routerben; könyvtár: /volume1/video; protokoll: TCP > OK

Van kettő switch-em a házban és már próbáltam cserélgetni a hálózati kábeleket, de az sem segített.
Van esetleg valami ötlet, hogy még mi lehet a hiba?
wzoli

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.16. 11:30

Rasket787 írta:...A NAS-on lévő filmeket szeretném nézni a Dune lejátszómon...

Hálózaton keresztül (ahogy a magyar kézikönyvekben is leírtuk) DLNA-n, SMB-n és NFS-en lehet lejátszani. Ezek közül az SMB kiengedhető az internetre (portot nyitva a routerben), bár nem javaslom, főleg biztonsági okok miatt. Legegyszerűbb a Synology DS video alkalmazásának telepítése a Dune-re. Igaz, nem minden fog menni rajta keresztül, de ha tud transzkódolni a NAS-od, akkor legalább nem akadozik a lejátszás a net lassúsága miatt.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rasket787 » 2021.07.15. 15:45

Kyle írta:
kozolt67 írta:...Arra gondolok hogy a Dune lejátszóprogramjában lehet a hiba...

Pedig nem, semmi gond az NFS-sel. Olvasd el EZT, hátha segít! Ha nem, akkor kérlek fejtsd ki, mit jelent a „nem boldogul”, mert ez nem hibaleírás!

Sziasztok,

Elnézést ha nagyon amatőr a kérdésem, de hiába olvasgattam a fórumot, és nézelődtem a neten nem találtam meg a megoldást. A probléma, van egy Dune HD media lejátszóm A helyen és B helyen egy másik hálózaton egy synology NAS-om. A NAS-on lévő filmeket szeretném nézni a Dune lejátszómon. Mit javasoltok, működhet a koncepció? Dinamikus DNS-sel “haza tudnék találni” a NAS-hoz erre képes a Dune lejátszó? Synology APPok így hazatalálnak.

Segítsetek plíz!

Üdv,
Ákos
Rasket787

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.02.28. 17:59

kozolt67 írta:...Arra gondolok hogy a Dune lejátszóprogramjában lehet a hiba...

Pedig nem, semmi gond az NFS-sel. Olvasd el EZT, hátha segít! Ha nem, akkor kérlek fejtsd ki, mit jelent a „nem boldogul”, mert ez nem hibaleírás!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: kozolt67 » 2021.02.18. 12:56

Egy synology ds418play NAS-t használok. Eddig HIMEDIA Q10 PRO és Minix U22-XJ médialátszókat használtam. Mindegyiken a KODI lejátszóval néztem a filmeket. Hibátlanul látta a NAS-t és működött az NFS elérés. Most ugyanezekkel a beállításokkal a Dune HD RealBox 4K beépített lejátszója nem boldogul. Érdekes, hogy letöltöttem a KODIT és ha azt használnám akkor látja ugyanúgy a NAS-t mind az előző médialejátszóknál. Arra gondolok hogy a Dune lejátszóprogramjában lehet a hiba, hogy az NFS felületen nem lehet csatlakozni. Megjegyzem SMB-n keresztül működik a dolog. Tudtok segíteni?
kozolt67

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.01.22. 09:40

Zsolesz74 írta:..."Squash: a root leképezése adminnak" kellett nekem és a "nem privilegizált portok lehetővé tétele"...

ITT a képernyőfotón pedig látszik a „Root...” beállítás.
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról