Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: gageszka » 2014.11.06. 17:29

Újjabb fejlemények:
Vissza kötöttem a régi Thome Cisco router modemem, s azon keresztül néztem meg az NFS-t.
Három filmet néztem végig NFS kapcsolattal, hibátlanul lementek.

A tettes tehát az új TP Link TL-WDR4900 routerem. Régebbi és új firmware-val is gond volt NFS terén.
Ugyan lecserélni nem fogom az új routert, de legaláb biztosra tudom, hogy nem a Lejátszóval van a baj.
Így hát marad a jó öreg SMB.
gageszka

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.11.04. 15:13

A Dune-ön az SMB sem lassabb, mint az NFS, illetve azon is lejátszható minden. Ha van ilyen a lejátszóban, hogy tesztverziós gigait, azt kapcsold ki. Ha tudsz kölcsönkérni egy switch-et, akkor érdemes lenne megnézni úgy, hogy a lejátszó és a Synology a switch-be csatlakoznak, nem a routerben lévőbe.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gageszka » 2014.11.04. 13:29

Próbáltam a tcp-t és udp-t cserélgetni, semmi változás.
Kábeleket megnéztem.
Gyári állapot is volt már, több féle fw-vel.

Volt egy fw frissítés a routerben is, hogy hátha az volt a ludas, de semmi változás
Egy Dune hd Base 3D volt a prime 3.0 előtt, ugyan azokkal a beállításokkal. A Base 3D ment, de a Prime 3.0 nem megy.
Egyébként hibás nfs beállítás esetén, amikor csatlakoznék képes megállni a lejászó a korábban leírtak szerint.

SMB viszont működik, legalábbis eddig nem volt akadás, viszont kicsit lassabb az elérés...
Bluray video sem akadt eddig, nem mintha akadt volna, de gondoltam hátha megemlítem, ugyani elég nagy bitrátával dolgozik amit éppen éztem átlag 40mbits
gageszka

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.11.02. 23:17

Mivel semmi gond NFS-en se a lejátszással, így valami hálózati vagy beállítási hibád lehet. Amit megnéznék:
– Nincs-e bekapcsolva a NAS-on a jumbo frame?
– Váltanám az NFS protokollt a lejátszón, ha eddig TCP volt, akkor most UDP-vel próbálnám és fordítva.
Ha egyik sem segít, akkor egy gyári állapot visszaállítását próbálnék még, illetve kicserélném a hálózati kábeleket, majd a swith-et, vagy a használt portot azon.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gageszka » 2014.11.02. 18:57

Van egy prime 3.0 modellem.

A Synolgy NAS-hoz NFS kapcsolattal csatlakozik a lejátszóm.
Zene és videó lejátszáskor a következőt tapasztaltam.

Lejátszáskor tetszőleges időpontban megáll a lejátszás zenénél a lejátszó nem reagál, és nincs hang.
Videó lejátszásnál pedig a videó képe megáll (ha a felirat is ha be van kapcsolva akkor a is), hang megy tovább egy ideig majd az is megáll, a lejátszó nem reagál vagy pedig a videó és a hang egszerre áll meg.

A jelenségnél a távkapcs power gomb hosszan nyomására reagál, ki kapcsolja lejátszót.
Hang és videó kimerevedés után (maximum egy perc) megy tovább... mintha misem történ volna.

Próbáltam régebbi fw-vel, gyári beállításokkal, de semmi.

Ötlete valakinek?
gageszka

HozzászólásSzerző: zygy » 2014.04.29. 10:25

gyono írta:.. azt írja ki, hogy nem elérhető...

1. nyiss egy megosztott könyvtárat a NAS gyökérben (pld: "cucc")
2. adj neki NFS jogosultságot a Te alhálózatodnak megfelelően, pld, ha a routered címe 192.168.0.1, akkor 192.168.0.* ügyfeleknek. Ez esetben a NASod címe is 192.168.0.valami kell legyen
3. így mappeljed be (hálózati hely hozzáadás) a DUNE-en: NAS ipcím és /volume1/cucc (vagy /volume2/cucc ha a második hdd-én nyitottad) NFS-TCPvel.
zygy

HozzászólásSzerző: Kyle » 2014.04.27. 21:58

A Dune kézikönyvünkben még Synology-s képpel is illusztráltuk a beállításokat. A Synology oldaláról EZT kell tenned az NFS-kapcsolathoz. Ha ezt a két leírást követed, nem lehet gond. Kép linket lehet ide csak beszúrni, tehát a képnek egy szerveren fent kell lennie. Pl. a Te NAS-odon...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gyono » 2014.04.26. 15:14

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy most szereztem be egy 2 lemezes NASt. A HDD-k nincsenek raidben, a számítógépről látom mind a két merevlemezt, és a rájuk másolt cuccokat, de a DUNE HD MAx médialejátszón nem tudom beállítani, hogy lássam a NAS-t. Ha elkezdem a hálózati böngészővel keresni, eljutok odáig, hogy megtalálom, de amikor belemegyek, azt mutatja, hogy üres. Ha úgy csinálom, hogy hálózati hely hozzáadása, beírok minden adatot, amit kér (IP cím, könyvtár elérése, de sem SMB, sem NFS-ben nem érem el, mert mindig azt írja ki, hogy nem elérhető.
Ide hogy lehet képeket beszúrni, mert akkor beszúrnám, hogy miket állítottam be.
gyono

HozzászólásSzerző: lakatos » 2014.03.23. 17:54

Kyle, Ejelhar! Köszi szépen a javaslatokat, ki fogom próbálni a variációkat (a jelenlegi NFS-UDP).
lakatos

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2014.03.21. 23:24

lakatos írta:Szia Kyle!

..... Egyes 17GB-os full HD mkv filmeknél ha a pillanatnyi bitrát 30 Mbit/s fölé megy, először el kezd csúszni a kép, utána a hangot sem tudja szinkronban tartani....

A Dune-t egy DS410-es Synology szerver szolgálja ki azonos gigabites hálón. Feltételezem, hogy a 30 Mbit nem a háló szűk keresztmetszete, hanem esetleg a Dune miatt lehet.

Nekem ugyan Smart H1 van, de a soft nagyrészt ugyanaz, ezért talán nem érdektelen:
- HD filmekhez olyan 65 Mbit kéne elméletileg, de én még nem mértem nagyobbat 60 Mbitnél.
- A Dune SMB-n nálam 72 Mbitet tud (egy kicsivel felette), NFS-en is pont ennyit teljesít, ha TCP-n építettem be.
- UDP NFS-en azonban 50 Mbit alatt volt a sebesség, ez full HD-hoz kevés.
ejelhar

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról