Dune HD Smart

Itt még vásárlás előtt felteheted kérdéseidet a Dune HD termékekkel kapcsolatban. Ebbe a topikba minden regisztrált tag témát nyithat és írhat hozzászólást, a többi topik viszont csak vásárlók számára érhető el termékregisztráció után.
Fórum szabályok
Szabadon írható moderált topik, itt minden regisztrált fórumtag írhat hozzászólást.

Re: Dune HD Smart

HozzászólásSzerző: bopeti0622 » 2011.01.15. 19:25

Kyle írta:
bopeti0622 írta:Amin a kérdés lenne: a HD-hangokat (TrueHD ill. DTS HD) kiadja-e a készülék PCM-re (5.1/7.1) konvertálva (kibontva) HDMI-n?

Igen, ha a Dune-ön PCM kimenetet választunk, akkor ő dekódolja a hangformátumot, és HDMI-n PCM formátumban továbbítja az erősítőhöz. De biztos vagy benne, hogy az erősítőd 7.1-es hangot HDMI-n is fogad, nem csak a diszkrét 7.1-es bemenetén? Nem igen hallottam eddig ilyenről, hiszen HDMI1.3 kell a 7.1-hez, a HDMI1.3-as erősítők meg dekódolnak mindent, amit lehet ezen a szabványon továbbítani.

Helló!
Köszönöm az infót, nekem ennyi elég is!
Igen, a hdmi-n LPCM 7.1-et tud fogadni az erősítő (igaz firmware update kellett hozzá, mert csak 5.1-et tudott gyárilag).
Egyébként Denon AVR-3806-ról van szó, HDM 1.1-el (!), de a HD hangok miatt nem cseréltem volna le, majd még várok egy két új fícsört (kb.2-3 év).
Jelenleg is így használom, BR-lejátszóval, de azt le szeretném cserélni (mkv, fat32, stb.) kompatibilitási gondok miatt.
Vannak a Yamahának ill. Harmannak is ilyen, 4-5 éves, a tyűhádé-boom előtti utolsó szériás vasai, amik szintén LPCM-et tudnak HDMi-n (ver. 1.1 vagy 1.2).
A diszkrét 7.1 bemenet esetén, egy csomó processzálásról (nem DSP) le kellene mondani az erősítőnél, amit nem szeretnék.
Ez a HD smart ideális választásnak tűnik....
;)
bopeti0622

HozzászólásSzerző: fsandro » 2011.01.14. 22:22

Bevallom, nagyon szimpatikus volt a hozzászólásod.
Azt hiszem, ezt hívják korrekt üzleti viselkedésnek - nem a konkurenciát szidjuk, hanem a saját erényeinket emeljük ki és rábízzuk a szabad választást a vevőre.
Mivel jómagam is üzleti munkát folytatok - bár talán kissé másabb léptékekkel ;) - nekem is ez a filozófiám és az egyik legértékelhetőbb hozzáállás.

Egyébként, már belekukkantottam a nyelvi .txt fájlokba és láttam, hogy könnyedén bármire átírhatók az üzenetek.

( mellesleg jegyzem meg, hogy nemrég regisztráltam magam az egyik partnereteknél ... szóval, onnan fogok vásárolni )

Viszont, amit írtál, az felettébb érdekelne - mármint abból a pár darab Prime -ból egy darab, konkrétan.

Van valami javaslatod, hogyan lehetne megcsípni - van esetleg előrendelési lehetőség ?

S.
Üdv !
S.
fsandro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.14. 21:50

Lesz egyébként még pár darab Prime, szerintem úgy 2 héten belül. Az utolsó néhány. Megjegyzem, én is abból szeretnék elcsípni egyet, bár nekem azért könnyebb dolgom van ilyen téren :)
A mi hivatalos viszonteladóink a Forgalmazók oldalon találhatóak. Ha náluk vásárolsz, a készülék mellé kapott regisztrációs kártyával hozzáférsz ehhez a fórumhoz, és a terméktámogatás oldal most számodra még zárt cikkeihez is (melyek száma folyamatosan nő), azaz tőlünk kapod közvetlenül a segítséget, ha kérdésed lesz, nem az eladóhoz kell (bár természetesen lehet azt is) fordulnod. Létezik másik cég is (de ezt a gyártó oldalán is láthatod), aki Dune-t hoz be az országba, egy régebbi viszonteladónk, aki egyszer csak úgy érezte, ő is képes mennyiséget eladni, és elégedett vevőket szolgálni. Neki is van pár partnere, akik a rajta keresztül behozott termékeket árulják idehaza. Azok garanciális ügyeit, stb. ők intézik, mi nem ismerjük ennek menetét és minőségét. Természetesen a firmware-t mindenhol le lehet tölteni, alapvetően a gyártói oldalról is, mi is onnan tesszük át a mi szerverünkre, hátha onnan esetleg gyorsabb a magyar netezőknek leszedni. De a gyári oldal is elérhető gyakorlatilag mindig, nem szokott leállni. Ahogy írtam, mivel igéretet kaptam arra, hogy a fordításom már a bétákba is bekerül ezentúl, nem lesz több külön elérhető nyelvi fájl. De ettől még csinálhat bárki magának, akár egy vicceset is, ha akarja. Ha máshol hozzáférsz mindenféle hasznosnak tűnő infóhoz regisztrálás nélkül, akkor nem kérdés, hogy melyik forrásból kell vásárolnod, hogy mindkettőt használhasd.
Azért javaslom, nézz szét az általad említett oldalon, nézd meg a letölthető írások témáit, olvasgasd a fórumokat, és döntsd el, melyik a meggyőzőbb számodra, komoly segítségre vágysz-e, vagy vidám fecsegésre. Bár, ahogy írtam, a regisztrációs kártyánkkal nem kell választanod a kettő között. De bárhol is vásárolsz, használhatod majd az általunk karbantartott magyar nyelvű menüt, és remélhetőleg pár napon belül sikerül megoldanunk a firmware magyar adókkal kapcsolatos DVB-T hibáját is, és tévézhetsz majd a Dune-nel, bárhonnan is származik, hiszen mindez a gyári firmware része. A lényeg, hogy napjaink legjobb lejátszóját birtokolhatod, és jó esetben nem is lesz szükséged soha segítségre. Ha mégis, hozzánk fordulhatsz bátran, de nem csak Te, hanem ha egyszer eladod a lejátszót, akkor a következő tulaj is használhatja a regisztrációs kártyát (ne felejtsd el átadni neki), így azt gondolom, hogy a tőlünk származó Dune-ök használtan is értékesebbek.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fsandro » 2011.01.14. 19:31

Hát, úgy tűnik, a Prime 3.0 -ról tényleg "lecsúsztam" ... :-(
Úgyhogy, azt hiszem, ha ez mellett a gyártó mellett döntök, akkor Smart D1 + BE kombinációm lesz.

Viszont, nem teljesen világos, ki számít hivatalos viszonteladónak ??

Találtam egy másik oldalt, akik szintén hivatalos importörnek és forgalmazónak vallják magukat és nekik is van viszonteladói hálózatuk, viszont az abban szereplő cégek teljesen mások, mint Nálatok.
Ott is le lehet tölteni firmware-ket, magyar nyelvi csomagokat és egyéb kiegészítő programokat, telepítési útmutatókat, ... ráadásul minden különösebb termék regisztráció nélkül.

Szóval, akkor valójában "ki kicsoda a magyar popzenében" ?

Üdv !
S.
Üdv !
S.
fsandro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.13. 23:43

Igen, a Prime megszűnik. Másik hátránya, hogy arra még csak 1 év garancia van/volt, illetve ahhoz nem lesz külön alaplap, ha lesz újabb Sigma processzor. Nézd meg a frissítések oldalt! Pld. a Center 2 évvel ezelőtti modell, és ugyanaz a firmware (tavaly szeptemberi) a legújabb rá, mint a mostani modellekre. Minden frissítés egyidőben jelenik meg minden Dune modellre. Mindent tartalmaz a régieknél is, ami hardveresen lehetséges. Igen, a Prime-hoz letölthető a kijelzőt kezelő új tesztverzió, tehát a hivatalosban is benne lesz ez a funkció. De azt gondolom (úgy tudom) a mi hivatalos forgalmazóinknál már nincs Prime 3.0, így nem bíztatlak, hogy olyat keress/vegyél.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fsandro » 2011.01.13. 20:52

Értem - így már egyre jobban tetszik ez a készülék. ;)

Viszont, funkcionalitásban és árban a Prime 3.0 is igen vonzó - és külsőleg sem rossz, sőt ...
Úgy tűnik, ez a tipus kifutó modell - legalábbis, néhány forgalmazónál ( már ) nem igen kapható.
Ha így van, ez a HDI -nél a további firmware fejlesztéseket hogyan érinti - ha netán megszűnik a készülék gyártása, leállnak ehhez a szoftver frissítésekkel is ?
Ha folytatják, erősen gondolkodom ebben a tipusban ... kapuzárás előtt még hátha meg lehetne egyet csípni.

Apropó, a várva várt, kijelzőt megzabolázó firmware a Prime 3.0 -nál is fogja hozni azokat a pluszokat, amiket a D1 -nél ? ( TV nélkül kezelni ezt-azt )

S.
Üdv !
S.
fsandro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.13. 11:11

Éppen azt írtam a másik topikban, hogy igen, a böngészőben éppen kijelölt fájlnevek megjelennek a kijelzőn, ami hosszabb, az zépen scrollozódik rajta. Sőt, a SETUP menü elemeinek is látom a neveit, ahogy lépegetek közöttük, így természetesen a webrádiók is kezelhetőek tévé nélkül, pont ez volt a célja ennek a fejlesztésnek, hogy zenére lehessen tévé helyett a kijelzőt használni. Amit még tud: beállítható, hogy készenléti állapotba kikapcsolva a pontos időt mutassa a kijelző.
Minden Dune a legelső modelltől kezdve képes kopizni bizonyos formátumokat a távvezérlő segítségével, akár winchesterről winchesterre, vagy mondjuk optikai meghajtóról hálózati tárhelyre is. Tehát bárhová, amit tud írni. Természetesen adatlemezről másolható így minden fájl (MP3, MKV, FLAC, AVi, stb). Gyári, vagy írott DVD film is másolható ezen a módon, bár mivel a Blu-ray loader nem olyan gyors, mint egy számítógépes DVD-ROM és a processzor sem erre van kitalálva, elég lassú lesz a folyamat, 40–50 perc egy átlagos DVD ílymódon történő „rippelése”. Blu-ray nem másolható licenc problémák miatt, zene CD-t szintén nem tud jelenleg rippelni (bár ez csak szoftver kérdése lenne). A gyári DVD-t nem ISO-ba másolja, hanem ahogy az a lemezen is van, a VIDEO_TS mappát és az esetleges egyéb fájlokat kopizza.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.01.13. 11:06

fsandro írta:Viszont, még egyszer a kijelzőrő...

A lejátszó csak DVD-ket tud bemásolni a HDD-re, de ott is csak a könyvtárstruktúrát, és tartalmát (nem csinál iso-t).
BR lemezek semmilyen formában történő „archiválása” nem lehetséges.
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: fsandro » 2011.01.13. 08:46

Szia !

Köszönöm a válaszokak !
( a fórum "átnyálazása" csak azért maradt el, mert addigra már "rojtosra" olvastam a szemem egyéb helyeken - bár inkább itt kellett volna kezdenem :oops: )

Viszont, még egyszer a kijelzőről : ha a mostani állapotban is alkalmas annyi információ kiírására, amit egy asztali DVD készülék is tud, akkor az elvileg elegendő lehet pl. audio fájlok lejátszására monitor nélkül ( ? ). Egy DVD készüléknél látom a track-ek számát, tudok köztük lapozni, ki tudok választani, ... .
Azt lehet már tudni, hogy az új firmware a fájlkezelésen kívül a net rádiók lejátszását is segíteni fogja TV nélkül ? - illetve miket még...

Más : ha a D1 -es készüléket összekombinálom egy BE modullal és a D1-be rakok egy HDD-t, akkor lehetséges a BE-be helyezett diszkek rippelése ( bocsánat ! "biztonsági másolat készítése" :D )a belső merevlemezre, mondjuk ISO, vagy hasonló formátumban ? ( szerintem, ez is hasznos funkció lenne )
Ebben az esetben, nyilván nem ragaszkodnék kizárólag a készülék előlapi kijelzőjére való támaszkodásra ... :) )

A vásárlásról pedig annyit, hogy természetesen valamelyik hivatalos viszonteladóban gondolkodom - nem szeretnék "elesni" a támogatásoktól.

Üdv !
S.
Üdv !
S.
fsandro

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.01.12. 23:46

1. Ezek szerinte a fórumunk mág kimaradt a végignyálazásból :) Pedig a keresés funkciónál beírva pld. a „kijelzőn” szót... Eddig nem jelent meg több a kijelzőn, mint egy asztali Blu-ray/DVD lejátszónál. De most változik/változott a helyzet, lásd ITT, már beszéltünk róla.

2. Tervezett a DVB-C tuner (kártyaolvasóval), a HD Smart ME bővítő egységen keresztül lehet majd használni, ha lesz – ahogy írjuk is a termék adatlapján. Semmi infó a megjelenés dátumáról. Ha lesz tuner, biztosan lesz időzített felvételi lehetőség majd.

3. A magyar nyelv benne van, én csinálom a HDI-nek. Eddig a béta firmware-ekből kimaradt, ezért tőlünk le lehetett tölteni mindig egy nyelvi fájlt is a bétákhoz. De ígéretet kaptunk, hogy ezentúl még a béta megjelenése előtt megkapom a fordítani valókat, és a most várható új firmware-nél ez már így is volt. Abból tudtam, hogy a kijelzőn megjelenik majd a fájlnév, illetve hogy pld. a rendszermemória kezelése is a firmware része mostantól, nem kellenek a szervizfájlok hozzá. (Az orosz Kartina.TV IPTV-t nem említem, mint újdonságot, mert idehaza nem elérhető úgysem.)

Vásárlásnál kérlek, hogy majd a hivatalos forgalmazóink közül válassz, különben nem kapsz a zárt terméktámogatási oldalhoz és a fórumhoz kulcsként használható regisztrációs kártyát!
Kyle
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Vásárlás előtti kérdések