SMB beállítás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: SMB beállítás

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2023.08.07. 11:26

Köszönöm! Valamikor megejtem a dolgot.
Csak a teljesség kedvéért: bevittem a szervízbe, és kb 3 hét múlva kaptam helyette egy új készüléket. Az már nem szakadozik.
Köszönöm
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.08.07. 09:30

hiritomi62 írta:...Mi kell ahhoz, hogy ezt bevigyem a szervizbe (vigyek pl. pendrive-on filmet), és hol van a szervíz?

A szervizeink címe, elérhetősége a jótállási jegyen van. Nem kellene fájlok, van tesztfájlunk természetesen. Gondolom nem arról van szó, hogy egyetlen bizonyos fájl akadozik, nem ezt írtad.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2023.08.06. 17:15

Köszönöm. Sok vizsgálódás és csere-bere után most mégis úgy néz ki, hogy az egyik (legújabban vásárolt) Dune Magic 4k Plus lejátszása a problémás. (Akár hálózatról, akár lokálisan.)
Mi kell ahhoz, hogy ezt bevigyem a szervizbe (vigyek pl. pendrive-on filmet), és hol van a szervíz?
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.07.25. 09:00

hiritomi62 írta:NFS esetén is akad :-(

Javasolnám kipróbálni egy másik hálózatban, másik switch-csel, vagy a switch másik portjával, hátha kiderül, mi a rossz. Ha nem derül ki semmi, add be bevizsgálásra hozzánk a szervizbe!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2023.07.25. 07:57

NFS esetén is akad :-(
hiritomi62

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2023.07.17. 15:21

Köszönöm.
USB--ről nem szakadozik. Tegnap 3 file esetén tettem egy próbát, és kiajánlottam Windowsból NFS-en. Nem akadt meg. Ezt a vonalat még folytatom, több file NFS kiajánlásával és tesztelésével.
(Az továbbra is igaz, hogy ugyanaz a film SMB esetén HD Max esetén sem akad.)
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.07.17. 11:54

hiritomi62 írta:Feltettem a legfrissebb verziót. Megmértem a sebességet: 120 MB/s (azaz teljesen 1G)...

(Átraktam ebbe a topikba a beszélgetésünket, mert nagyon nem jó helyen volt.)
Az tehát nem lehet, hogy lassú lenne a hálózat, ezért akadozna. Marad kb. az, hogy az adott fájllal van gondja, annak kódolásával. Meg kellene nézni, USB-ről lejátszva mi történik, azt gondolom, úgy is akadoznia kell. Illetve nincs a Beállítások menüben semmi opció az SMB-kezelés kapcsán? Egy ilyen problémás fájlt megnézhetnénk (megadod a pontos nevét, vagy adok egy feltöltési linket, és feltöltöd a szerverünkre)?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2023.07.16. 17:05

Feltettem a legfrissebb verziót. Megmértem a sebességet: 120 MB/s (azaz teljesen 1G). Továbbra is akadozik.
A 11 éves HD Max esetén is mértem sebességet: 9,6 MB/s (pedig be van kapcsolva a "teszt verziós Giga ethetrnet"). Mégsem akadozik. Igaz, jellemzően 1080 filmeket nézek. Annak ezek szerint az is elég. Annál érthetetlenebb, hogy ugyanaz a 1080 film miért akadozik Magic4k Plus esetén? (Ezért tippeltem arra, hogy az Androidos verziójú Dune nem kezeli olyan jól az SMB-t, mint a régi Dune.)
Még megpróbálom NFS-en kiajánlani, de ez nagyon nem triviális Windows file szerver esetén.
hiritomi62

HozzászólásSzerző: Kyle » 2023.07.05. 09:55

hiritomi62 írta:t...Dune-ről azért nem tudom objektíven mérni, mert csak a NAS-ról való lokális másolás sebességét tudom mérni, aminek messze legnagyobb korlátja a lokális tároló (belső memória vagy USB diszk) sebessége.

Természetesen nem az érdekel, hogy milyen gyorsan másol a Dune belső tárhelyére a PC-ről, csak hogy a fájlt kiválasztva az INFO gombbal elérhető olvasási sebesség mit mutat a Dune-ön, mikor engeded végigtesztelni neki az adott fájlt. Tehát nem csak pár pillanatig, de végig megvan-e a gigabiten elérhető 80+ MByte/s (aminek töredéke is elég a zökkenőmentes lejátszáshoz). Be van állítva a Dune menüjében a fejlesztett SMB-kezelés? Vagy azon a modellen nincs ilyen?

De mindenek előtt: TEDD FEL A LEGÚJABB FIRMWARE-T! Jól értem, hogy a 211225_0317_19 (az utolsó nem bétának hívott) verziót használod? De hát az 2021-es! Mint régi Dune tulajdonos, tudnod kell, hogy MINDIG a legutóbbit érdemes használni (ha béta, ha nem), hiszen sokszor akár hónapokig bétának hívják, majd átnevezik véglegesre. És sosem volt még komolyabb gond a bétnak mondott verziókkal, akik nem rakták fel azonnal, azok egyes hibákkal hónapokig kénytelenek voltak együtt élni, vagy nem élvezhették az újdonságokat. Ráadásul ugye bármikor vissza lehet tenni bármely firmware-t, így nincs okod nem a legújabbat használni.

Keress rá az SMB kifejezésre a Magic 4K Plus összes firmware-jét listázó oldalon ITT! 24(!!) találat lesz, számtalan fejlesztés történt a 2021. decemberi firmware óta....
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: hiritomi62 » 2023.07.04. 10:11

Kyle írta:
hiritomi62 írta:...Ez nekem Dune hálózati kezelési hibának tűnik...

Viszont ilyen nem létezik, így ezt ki is zárhatjuk. Milyen NAS-ról, milyen protokollon keresztül játszol le? Másik kábelt és a switch másik ethernet portját próbáltad már? Milyen olvasási sebességet mutat az olvasási teszt a Dune felületén amikor a NAS-on vagy a másik lejátszón lévő fájlt teszteled? Ugye EZ a firmware van telepítve? Volt már gyári állapot visszaállítása a frissítés óta (legyen, ha nem volt)?

4 Windows alapú számítógép és 3 Dune működik itthon, mind 1G vezetékes hálózaton van összekötve. Az egyik Windows működik NAS-ként (file szerverként), SMB-vel. Minden PC-ről mérve megvan az 1G. Dune-ről azért nem tudom objektíven mérni, mert csak a NAS-ról való lokális másolás sebességét tudom mérni, aminek messze legnagyobb korlátja a lokális tároló (belső memória vagy USB diszk) sebessége, esetleg maga a Dune processzor, ami nyilván nem file-átvitelre van optimalizálva. Mindenesetre a 2 db Dune Magic 4k Plus szakadozást mutat (fél évesek, eddig kísérleteztem mindenfélével), míg a PC-k és a 11 éves Dune HD Max nem. Természetesen Magic 4k Plus esetén volt gyári reset is, és a legújabb (nem béta) verzió van fenn.
hiritomi62

Következő

Vissza: Lejátszás Windows-os gépről