Film lejátszása közben akad a kép és a hang

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Film lejátszása közben akad a kép és a hang

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.19. 12:43

Habokos78 írta:Maxban rakott HDD vel még nem próbáltam.

Akkor mivel próbáltad, amire az előző posztban azt írtad, hogy ugyanaz a jelenség? USB pendrive vagy HDD? Leírnád, mik az aktuális hangbeállításaid? A Max hátulján a DAC-hoz tartozó RCA-król jön a hang (teháta két XLR kimenet közötti RCA-k)?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Habokos78 » 2021.07.18. 15:55

Maxban rakott HDD vel még nem próbáltam.
Megnézem
Habokos78

HozzászólásSzerző: Habokos78 » 2021.07.18. 15:53

Ugyan ez a jelenség.
Már kipróbáltam külső eszközkkel is.
Habokos78

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.14. 10:40

Habokos78 írta:...Minden ötlet jól jöhet :)

Első lépés a hálózati probléma kiszűrése. Ugyanaz a fájl USB-ről vagy a Max-ba rakott HDD-ről mit csinál?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Habokos78 » 2021.07.11. 12:23

Üdvözlöm az Urakat!
Segitséget szertnék kérni!
Az alany egy Max Vision 4K
Összekötése stereo Rca kábel ami egyből egy Cambridge Audio 851W végfokba.
Hálózaton keresztül jut el a lejátszóhoz a film.
A hang dinamkája vamami csoda,egy a bökkenö hogy akad a hang.
Inkább kihagyásnak nevezném,eddig azt gondoltam nagy felbontású filmeknél csak.
De már minden filmen.Nem tül kellemes hallgatni. Ez már a 3.készülék megjelenés óta,mind három ugyen ezzel a problémával.
A Lejátszo.hu jóvoltából (köszönet mindenért!)volt nálam egy Ultra HD lejátszó is.
Akadás mentesen lejátszotta,sőt a HD Max 4k is.
A HD Max coax kimenete volt használva.
Szerettem volna hangfelvételt késziteni,majd visszatekertem a filmet ahol a probléma volt.
Ugyan ott nem akad meg.
A stereo kialakitás miatt láptem,és választottam ezt a készülékrt.
Hdni csak a tv ben.
Minden ötlet jól jöhet :)
Habokos78

HozzászólásSzerző: csoszogó » 2021.05.28. 18:06

Pontosan úgy van ahogy írtad. Csak egy új tv lett az eriősítőre kötve, ugyan oda ahol az előző volt. Azóta akadnak a filmek. Még egy próbát csinálok holnap, hogy visszakötöm a régi tv-t. Az infóban láttam az olvasási sebességet, de nem is foglalkoztam vele, holnap lecsekkolom azt is. Köszi az infót.
csoszogó

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.28. 14:51

csoszogó írta:...Van hogy a 4k atmos jól fut, de egy sima avi akad...

Jól értem, hogy azt mondod, semmi nem változott, csak az, hogy az erősítődre (tehát nem közvetlenül a lejátszódra) most egy másik TV van kötve, mint eddig? És UGYANAZ a fájl, ami eddig jól szólt az erősítőn, most akadozik? Én nem tudom elképzelni, hogy összefügg a kettő. És ha lejátszás közben kihúzod a HDMI-kábelt a TV és erősítő között, akkor megszűnik a hang akadozása? Inkább arról lehet szó, hogy belassult a háttértár, ahonnan lejátszól. Milyen olvasási sebességet mutat a Dune olvasási tesztje egy akadozó fájlnál?
Az AVI fájloknak ezer problémája lehet, olyat nem kellene már hallgatni, szerintem nem is foglalkoznának a problémával, hiába mutatnánk meg.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csoszogó » 2021.05.28. 10:46

Sziasztok. Nekem is az a problémám hogy akad a hang. Eddig flottul ment a lejátszás hdd-ről, mióta megvettem az lg oled tv-t, azóta bármit állítok, vagy a kép, vagy a hang szaggat. Van hogy a 4k atmos jól fut, de egy sima avi akad. Onkyo rz 710 re van kötve a dune. Nem értem a tv mit befolyásolhat. Köszönöm ha tudtok segíteni.
csoszogó

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.28. 10:08

András89 írta:Attól, hogy nem találkoztatok hasonló hibával nem hinném, hogy ez az én hibám lenne...

Attól, hogy nem találkoztunk ilyen hibával, még akár létezhet is. Csak mivel sok oka lehet, nem az a legvalószínűbb, hogy hardveres. Ezért akartam segíteni kideríteni, hogy nálad vagy a készülékben van-e a gond. Bevizsgálási díjat akkor kérün, ha nem hibás. Azért, mert itt a fórumon minden segítséget megadunk ahhoz, hogy kiderüljön, érdemes-e szervizbe vinni, vagy sem. Tehát ha itt azt mondjuk, hogy vidd szervizbe, akkor bizonyosan nem fogunk bevizsgálási díjat felszámolni. Ez nem egy porszívó, ami vagy szív vagy nem, hanem egy számítógép, aminek ráadásul külső eszközökről való lejátszáskor van Nálad problémája. Ebből sajnos még nem derül ki, hol a gond, ezért javasoltam, hogy hálózatról meg kellene nézni, és természetesen több forrásból származó fájlokkal is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: András89 » 2021.04.28. 07:43

Attól, hogy nem találkoztatok hasonló hibával nem hinném, hogy ez az én hibám lenne. Meg vettem egy 120 ezres terméket, ami már elejétől kezdve produkál egy hibát, ha kell le is videózom mielőtt beadom. Ez nem kérdés, hogy ezzel ne legyen probléma. Hálózatot azért nem próbáltam ki, mivel én mindig így használom, ezért ennek nálam így kell tökéletesen működni-e. Volt már, hogy valamelyik megvásárolt műszaki cikkünk garanciára szorult, de ilyenről még sosem hallottam, hogy garanciális termékre bevizsgálási díj kérjenek. Ilyennel sem találkoztam még.
Köszönöm az eddigi segítséget, küldöm lejátszót!
András89

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása