MKV file lejátszása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: MKV file lejátszása

HozzászólásSzerző: Rasket787 » 2021.07.15. 00:21

Kyle írta:
folzol írta:...de az idő számolása nulláról indul.

Ez ismert hiba régebb óta .ts fájloknál. Már jelentettük, szóval javítva lesz bizonyosan.

Sziasztok,

A napokba vettem meg az elso Dune lejtaszomat egy Real Vision 4K-t, amellyel eddig nagyon elegdett vagyok. Pont a dolby vision-ert es az atmos/dts-x bitstreamert valtottam Apple Tv + infuse komborol.

Az elso igazi porbatetel pont egy .ts kiterjesztesu dolby visionos feliratos film lett volna, de sehogy se tudtam osszeugyeskedni a feliratot a filmmel. A menut megtalaltam csak pont a beletekeres miatt nem jott ossze.

Kerlek segitsetek mi a tapasztalat egy ilyen hibara kb mikor varhatunk javitast?

Elore is koszi!

Udv,
Ákos
Rasket787

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.07.14. 10:32

butcher68 írta:Remélem nem írok rossz helyre, mármint a problémát illetően?

Nyitottam volna a helyedben egy MKVToolnix nevű topikot, azt könnyebben megtalálná az, aki ért a programhoz. Én nem értek, de bizonyos vagyok benne, hogy nem lehet ilyen egyszerűen 24–25 Hz-es konverziót elvégezni, normális minőségben ezt komoly szoftver és hardver csinálja. Az MKV-ban szerintem csak infó van azzal kapcsolatban, mit kell „elnyújtani”, egy médiaprocesszor ezzel semmit nem tud kezdeni, max. egy több GHz-es PC-n futó szoftver. Konvertáld át valami profi programmal az fps-t, és úgy tedd bele az MKV-ba!
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: butcher68 » 2021.06.24. 16:49

Sziasztok!

Remélem nem írok rossz helyre, mármint a problémát illetően?

A következő a szitu, MKVToolnix-el össze lett rakva egy film, a magyar szinkronos film 25fps, a BD-film 23,976fps.
Az MKVToolnixbe beledobtam az anyagot, majd a Delay és Strench by lehetőségekkel belőttem a nyújtást és a csúszást.
A végeredmény tökéletes, de csak a PC-n, a Dune HD Duo Base 4k készülékemen viszont szaggat a hang és a kép is bevibrál valószinüleg korrigálni akar.
A Dune társai, Samsung UE60J6200AWXXH TV, Yamaha RX-V359 erősítő.
A kérdésem az, hogy van e valami beállítás, amivel ez kiküszöbölhető?
Egyébként több ilyen filmmel is találkoztam már és úgy tűnik mindegyik ilyen nyújtási beálítással készült, de azokat nem én készítettem.

A választ előre is köszönöm:))
butcher68

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.28. 14:47

folzol írta:...de az idő számolása nulláról indul.

Ez ismert hiba régebb óta .ts fájloknál. Már jelentettük, szóval javítva lesz bizonyosan.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: folzol » 2021.05.27. 18:13

Kyle írta:
rederik írta:...a külső feliratot nem folytatva játssza le, hanem 0-ról kezdi el.

Nem lehet beállítani, azt is természetesen folytatnia kellene. De már csak az .srt fájlban lévő időbélyegző alapján is szinkronban kellene lennie, nem jelzett még más ilyen hibát. Milyen szövegfájllal van ilyen gond? Tudsz küldeni egyet? Milyen formátumú a videó? Beágyazott felirat? Ugye a legújabb firmware-t használod?

Nem az mkv fájloknál jelentkezik a hiba, legalábbis nálam. Én Dolby Vision .ts fájloknál tapasztalom csak. Leállítás után, a lejátszás folytatásánál jó helyen folytatja, de az idő számolása nulláról indul. Ez a jobb/bal nyílas előre/hátra ugrásnál is látszik. Ezért kezdődik elölről a felirat is, szerintem.
folzol

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.27. 10:55

rederik írta:...a külső feliratot nem folytatva játssza le, hanem 0-ról kezdi el.

Nem lehet beállítani, azt is természetesen folytatnia kellene. De már csak az .srt fájlban lévő időbélyegző alapján is szinkronban kellene lennie, nem jelzett még más ilyen hibát. Milyen szövegfájllal van ilyen gond? Tudsz küldeni egyet? Milyen formátumú a videó? Beágyazott felirat? Ugye a legújabb firmware-t használod?
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: rederik » 2021.05.24. 13:04

Sziasztok,

Nem biztos, hogy ide passzol a kérdés, de segítségre lenne szükségem. Amikor lejátszok egy videófile-t, s úgy indítom el, hogy folytatás utoljára abbahagyott pozícióból, a külső feliratot nem folytatva játssza le, hanem 0-ról kezdi el, nem tudom hol lehetne ezt beállítani, hogy azt is normálisan kezelje.

Dune Vision pro 4k Solo

Köszönöm!
rederik

HozzászólásSzerző: folzol » 2021.05.18. 16:35

Kyle írta:
folzol írta:Van olyan beállítás a Pro Vision 4K Solo-n, hogy a 720p/23,976-os film tényleg 720p/23,976-ban jelenjen meg

Tudtommal a 720p felbontás nem ismeri a 24 Hz-et. Mármint a tévék nem tudnak ilyen felbontás mellett 24 Hz-et.

Köszi.
folzol

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.05.18. 11:32

folzol írta:Van olyan beállítás a Pro Vision 4K Solo-n, hogy a 720p/23,976-os film tényleg 720p/23,976-ban jelenjen meg

Tudtommal a 720p felbontás nem ismeri a 24 Hz-et. Mármint a tévék nem tudnak ilyen felbontás mellett 24 Hz-et.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: folzol » 2021.05.14. 15:52

Sziasztok!

Van olyan beállítás a Pro Vision 4K Solo-n, hogy a 720p/23,976-os film tényleg 720p/23,976-ban jelenjen meg?

Köszi,
Zoli
folzol

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása