1440 hiba

Ebben a topikban a Netflix androidos alkalmazás használhatóságával kapcsolatos kérdések, problémák találhatóak

Re: 1440 hiba

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.04.05. 13:04

Megoldották a srácok, újra működik a Netflix! Először törölni kell az alkalmazást a Pop-up menüvel, utána pedig visszaállítani. És működik!
bodnapet

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.04.05. 13:03

Megnéznétek, mi van, ha törlitek a Netflix appot, majd újratelepítitek (nem a Play Store-ból természetesen, hanem a rendszerben lévő ikonról)?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Cypress » 2021.04.01. 01:29

Kyle írta:
Cypress írta:...Ez az idézett a kommented alapján tehát nettó hazugság, hiszen nem rendelkezik, mint látjuk...

Ez az idézet tökéletesen igaz. Rendelkezik azzal, ami kell a YouTube és a Netflix számára. De teljesen más kérdés, hogy a Netflix ettől függetlenül korlátozza pár napja az Apple és a Google lejátszóin kívüli elérést. Ami biztonsági követelmény részükről, az eddig is megvolt, és most is megvan. Én nem látok olyat, hogy a Netflix oldalán valamikor is szerepelt volna bármilyen médialejátszó gyártó eszköze, mint hivatalosan támogatott készülék. Javaslom a Netflix, de akár a Google perelését.

Köszönöm a válaszod, de mivel alapvető értelmezésbeli különbség van köztünk, nem érzem úgy, hogy reagálnom kellene bármire is az állításaid közül. Egy nyilvánvalóan voluntarista emberrel egyébként sem szoktam vitatkozni az ugyanis lehetetlen. A többit bízzuk az ügyvédeinkre.
Cypress

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.31. 18:04

maxhim írta:Apple és Google. Azt írtad csak ezeken megy...

Azt írtam: „az Apple és a Google lejátszóin...”, médialejátszókról beszéltem (nem a TV-kről, Blu-ray lejátszókról vagy akár webböngészőkről, azok számunkra most irrelevánsak), megállt pár napja azokon, függetlenül a gyártótól – írtam fentebb. Nem csak a Dune-ön. Szerintem annyira „mókolás” a Netflix a Dune-ön, mint minden Androidos és iOS telefonon tableten. Mert ezeket támogatja a Netflix, ahogy láthatod az oldalukon. Így tudtommal minden androidos médialejátszón is ment eddig, bizonyosakon (mint pl. a Dune HD) gyakorlatilag minden funkció és felbontás is, HD hangok továbbítása, stb. Ahogy ma is láthatod a Netflix oldalán, nincs semmilyen korlátozás arról, hogy adott androidos gyártó kellene hozzá. Nem kellett semmit „mókolni”, csalni, trükközni ahhoz, hogy egy hivatalos Android alatt működjön. Annyit kellett megoldani, ami a hardveren múlik, hogy pl. a képfrekvencia-váltást, HD hangsávokat kezelje, ennyi volt eddig a Dune HD vagy bármely más androidos gyártó feladata. Valaki ezt meg tudta tenni, van aki nem mindent, van akinek az oprendszere megfelelt ennek, valakié nem. Van akinél csak SD-ben ment, de ott is legálisan működött, csak telepíteni kellett a Play Store-ból a gyári Netflix appot.
Se Te, sem én nem tudjuk, hogy pl. a TV-gyártók fizetnek-e a Netflixnek vagy sem (szerintem nem, illetve inkább a Netflix fizethet nekik, hogy az appot betegyék a készülékbe, így lehetőséget adjanak a Netflixnek, hogy előfizetői legyenek a TV-gyártó vevői), de nem ez a lényeg. Pénzért sem kerülhet fel a Dune HD a Netflix oldalára a minősített eszközök közé (mondják ezt az oroszok a Dune-nél), de nem is volt eddig ennek semmi jelentősége, elég volt, ha megfelelő Android OS-t (megfelelő védelemmel, licenccel) használt egy gyártó. És lehet, hogy ez mostantól sem lesz máshogy, szóval várjuk meg, amíg kiderül, mi történt! Ha a Netflix úgy dönt, hogy mondjuk beépített kijelző nélküli eszközökön (kivéve Apple és Google) ezentúl nem működhet a lejátszás (ezt tette régebben a Telekom is a TV GO-val és több más streamszolgáltató is, majd ide-oda változott a helyzet náluk), akkor nem fog a Dune-ökön és más lejátszókon sem működni, és erre nem lesz megoldás. Ha nem erről van szó, akkor megoldják a mostani problémát a Dune-nél bizonyosan. Ugyan ez igaz az HBO GO-ra és más idehaza fontos appra is.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.03.31. 15:19

Apple és Google. Azt írtad csak ezeken megy. Ez nem igaz ezért is írtam a TV-met. Meg még egy csomó HIVATALOSAN támogatott eszközön. Ahogy írod is, ott vannak a NF oldalán. A Dune nincs. Szóval, ugyan csúnya szó, de csak mókolással teszik a szolgáltatások közé mégis fix- ként volt kiírva az oldalon. A Samsung sem ír olyat, hogy MEHET, vagy MŰKÖDHET hisz szerződése van rá. Persze fizet is érte, ahogy mások is akik hivatalosan futtatják. Azt meg, hogy akár azért is eltűnhet mert megszűnik a Netflix, kicsit erőltetett példának érzem. Egyébként szurkolok, hogy megoldják Dune-ék, azért nem hülye emberek ülnek ott.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.31. 14:48

maxhim írta:...de a Samsung tévémen mi van Apple vagy Google?

A Samsung TV-d – ahogy fentebb írtam és linkeltem – szerepel a Netflix oldalán ITT a Smart TVs fül alatt. A médialejátszók fülnél csak az Apple, a Facebook és a Google eszközei láthatóak. Igen, ahogy írtam is, a TV-ken is frissült a napokban a Netflix, hiszen a Netflix változtatott valamit, és természetesen ehhez igazította a saját appját minden minősített eszközön. Ha olyan lejátszót akarsz, amin ELMÉLETILEG nem történhet meg az, hogy ideiglenesen vagy akár véglegesen nem megy a Netflix, akkor vehetsz jelenleg AppleTV-t és Google Chromecast-et. De bizonyos vagyok benne, hogy akár még ezekről is eltűnhet a Netflix bármilyen fordulat miatt az üzleti életben, tehát nem kapsz élettartam garanciát, hogy mindig lesz. Sőt, a Netflix maga is megszűnhet, és akkor sem veszi majd vissza az Apple az AppleTV-det. Szóval, mégsem mehet biztosra.
Ezt az elmélkedést egyébként akkor érdemes folytatni, ha kiderült, hogy a Netflix szándékosan zárta ki az általános eszközöket, lejátszókat, vagy csak olyat változtatott, amit még nem sikerült pár nap alatt lekövetniük azoknak, akik nem kapnak hivatalos értesítést tőlük a változásokról.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.31. 14:39

maxhim írta:...Bár értem amit írsz, de ez így minimum félrevezető...

Nem gondolom így, de akkor várjuk a javaslatokat, mit írjunk ki, mihez is kellhet a Widevine DRM L3/L1! Én ezt a két példát ismerem. És mivel nem derült még ki olyan, hogy a YouTube vagy a Netflix kifejezetten letiltaná bizonyos készülékekkel az elérést, fontosnak gondoljuk jelezni, hogy ezen a rendszeren adott minden körülmény ahhoz, hogy pl. ezek a szolgáltatások használhatóak legyenek. Eddig is így volt, most is így van. A YouTube most is működik, a Netflix éppen nem.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Kyle » 2021.03.31. 14:34

bodnapet írta:...Itt valóban nem a Dune HD állította a Netflix lejátszást, hanem ti, mint a magyarországi importőr és forgalmazó...

Tekintve, hogy működött a Netflix lejátszás, ezért kiírtuk, hogy működik... Korábban jeleztük, és a jövőben is fogjuk, ha olyasmi fontos funkció, mint a Netflix lejátszás működik, hiszen ez sokaknak fontos lehet. Korábban is kiírtuk, hogy pl. 4K nem megy, és kiírtuk azt is, amikor minden működött, mikor épp hogy állt a szoftveres támogatás. Ahogy írtuk és írjuk most is, MINDEN licenc és követelmény adott a jelenlegi Dune-ökön, hogy működjön rajta akár a YouTube 4K HDR, akár a Netflix (4K HDR). Tudomásom szerint soha nem állítottuk (és a viszonteladóknál sem tudok erről), hogy Netflix minősítése lenne a Dune-nek, hiszen ennek mindig is ellentmondott volna a Netflix hivatalos oldala, ahol egy ilyen állítás könnyen ellenőrizhető bármikor. Nem pánikszerűen, de természetesen levettük a Netflix lejátszást, amikor kiderült (itt a fórumban, talán épp a Te posztodból), hogy most nem megy. És ahogy írtam, visszatesszük, ha megint menni fog.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2021.03.31. 12:16

Most olvasom csak :)

Kyle írta:Én nem találkoztam olyan leírással, hogy a Dune HD lejátszói Netflix minősített eszközök lennének

Hisz én e miatt akartam cserélni :

A Pro 4K II azon kevés TV-re csatlakoztatható androidos box egyike, amely rendelkezik megfelelő licenccel és biztonsági szinttel (Widevine DRM L3/L1) ahhoz, hogy a YouTube és akár Netflix is engedélyezze rajta a lejátszást.

Bár értem amit írsz, de ez így minimum félrevezető, ergo már ez is bőven a vásárló megtévesztése. Tudom, mert a Samsung-gal pont egy ilyen miatt volt vitám :)
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

HozzászólásSzerző: bodnapet » 2021.03.31. 12:11

Kyle írta: Valóban kellemetlen. De nem tudok róla, hogy bárki pert nyert volna a Google, a Dune vagy a Panasonic ellen.

Szerintem ezt nagyon nem jól látod.

Bár én nagyon hiszek a Dune csapatban, biztosan mindent megtesznek, hogy megoldják a problémát. De!

Itt valóban nem a Dune HD állította a Netflix lejátszást, hanem ti, mint a magyarországi importőr és forgalmazó. Eléggé egyértelműen, nem félreértelmezhetően. Ha ti állítotok valamit a terméketekről, akkor a vásárlónak utána nem kell hosszasan kutatni, hogy az valóban igaz-e. Azt sem kell tudnia, hogy vajon tényleg azt jelenti a Netflix teljes körű funkció (az állításotok szerint), hogy licence is van.

Ha annyira magabiztosak lennétek a korábbi kommunikációtok valóságtartalmát illetően, akkor nem módosítottátok volna azt pánikszerűen, miután én ezt a témát megpendítettem. Szerintem azért érdemes beszélnetek egy jogásszal, mielőtt hamis képet kergetnél ebben a témában (is)...
bodnapet

ElőzőKövetkező

Vissza: Netflix