OpenWrt

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: OpenWrt

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.15. 21:46

vlaca írta:...csak tök jó lenne ha azt a 2 winyót nem kellene hurcolászni, ha rá akarok másolni valamit...

NAS=Network Attached Storage. Pont ezt szeretnéd, HDD-t elérni hálózaton keresztül. Erre mondtam, hogy egy NAS-ra lenne szükséged, főleg, hogy 2 külső lemezt is használsz. Kérheted a linuxot, de nincs 4K HDR processzorra linux, ezért váltott kényszerből mindenki Androidra. Fura, hogy a jelenlegi egyik legjobb képminőséget, HDR10+-t nyújtó, legprofibb kezelőfelületet adó hálózati médialejátszó azért nem megfelelő Neked, mert nincs a firmware-ben SMB-szerver USB-s lemezek megosztására, hanem le kell töltened a Play Store-ból. Esetleg 1000 Ft-ért. De, ha nem filmet akarsz nézni kompromisszumok nélkül, hanem egy HDD-t megosztani, akkor megértem. Ettől függetlenül javaslok egy NAS-t, ami letölt, ami kiszolgálja a lejátszót, és remekül megoszt egy USB-s lemez is.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vlaca » 2020.12.15. 19:28

Kyle írta:
vlaca írta:...Ez az smb server egy vicc...

Ha igen, akkor vegyél egy NAS-t, és ne a lejátszótól akarj NAS funkciókat!

Szia,
Nem akarom nas-ként használni, csak tök jó lenne ha azt a 2 winyót nem kellene hurcolászni, ha rá akarok másolni valamit. Az appok (kb 30-at próbáltam), mind egytól egyig vagy fizetős, vagy nem működik.... A himedia hogy tudott az androidba becsempészni egy olyan menüt, hogy samba.... szerintem ez a dune-nek is sikerülhetne. Nem lenne gond, hogy elindul-e a rendszerrel a letölthető app, vagy sem. Nem lenne gond a lejátszó elérése a hálózaton. Kérjük vissza a jó öreg linux alapokat, (az android telefonra való 100 GB ram mellett,nem média lejátszóra) ahol minden úgy működ(ött)ik ahogy kell :)
De már nem kell válaszolni, visszaküldtem, nem kínlódok vele.
vlaca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.15. 10:21

vlaca írta:...Ez az smb server egy vicc...

Elnézést, hogy mutattam egy fizetős (olcsó) példát :( De írtam, hogy találsz ingyenest is. Miért lenne alap egy hálózati lejátszón az SMB-szerver? SMB kliens igen, de a szerver miért? Ráadásul minek foglalkozzon a Dune olyan funkciókkal, amelyek elérhetőek ingyenesen Android alá, olyan fejlesztőktől, akik az adott funkcióhoz valóban értenek? Kínlódás az, hogy letöltesz a Play Store-ból egy FTP-szervert? Ha igen, akkor vegyél egy NAS-t, és ne a lejátszótól akarj NAS funkciókat! Vagy ott a Pro 4K II, annak az árába már belefért a Dune-nek az OpenWRT és még a Netflix is. Nem értelek.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vlaca » 2020.12.15. 10:06

Kyle írta:
vlaca írta:...Na ilyen menü nincs a lejátszómon...

EZT

Szia,
Ez az smb server egy vicc... 0,5 MB/s, ha nem fizetsz...... Ok, ha meg is venném, de.... ha egyszer hajlandóak lesznek betenni a firmware-be mégis azt aminek alapnak kéne lennie(!!!!!!), akkor mit csinálok ezzel a megvásárolt vacakkal(aplikációval?
Így semmit nem ér az egész.... valahogy visszaküldöm a lejátszót, semmi értelme kínlódni vele.
Vagy! Ha esetleg csinálna valaki olyan patch-et, ami feltelepíti pl. az openwrt-t a lejátszóra, akkor már jó is lenne.....
vlaca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.12.14. 17:11

vlaca írta:...Na ilyen menü nincs a lejátszómon...

Valóban, látom, hogy a SmartBox 4K-n nincs OpenWRT. Így magadnak kell telepíteni egy tetszőleges SMB és/vagy FTP-szerver alkalmazást. EZT pl. sokan ajánlják. De a Play Store-ban sok ingyenest is találsz, az „FTP server” és „SMB server” kifejezésekre rákeresve.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: vlaca » 2020.12.14. 11:09

Sziasztok,

Kyle, elolvastam amit ajánlottál, abban ez áll : "Az OpenWrt menü a lejátszókon az Android beállításai között (Beállítások/Rendszer) található. A Vezeték nélküli és egyéb hálózatok résznél a Továbbiak menüpontot választva a megjelenő aloldalon megtaláljuk az Openwrt Settings menüpontot. Ide belépve az alábbi szolgáltatásokat tudjuk ki- és bekapcsolni". Na ilyen menü nincs a lejátszómon, akkor most hogyan tovább? Hogyan fogom a PC számára láthatóvá tenni a realbox-ra kötött adattárolókat? A http:// "IP cím:8080" -ra sincs semmi, illetve annyi "hmmm.... a lap nem érhető el"

Senki?????
vlaca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2020.01.07. 10:26

cjzsola írta:Segítséget szeretnék kérni! Az OpenWRT T illetve az egész Dune 4K HD Max őt hogyan lehet gyári állapotura reszelni...

ITT beszélünk épp róla. De ott a Beállítások menüben (az első menüpont alatt) a gyári állapot visszaállítása...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: cjzsola » 2020.01.07. 01:14

Segítséget szeretnék kérni! Az OpenWRT T illetve az egész Dune 4K HD Max őt hogyan lehet gyári állapotura reszelni, mert eddig látta a Windows hálózat most viszont eltünt. Böngészőben elértem az IP T de a Windows intéző Ben nem. Köszönöm előre is!
cjzsola

HozzászólásSzerző: Kyle » 2018.12.20. 10:35

maxhim írta:De azt írtátok (talán pont Te), hogy írtok róla.

Persze, írunk, arról amit az előző posztomban felsoroltam. De nem fogunk elmélyedni abban, milyen egyéb appok (sok száz) vannak és mi mindent lehet az OpenWRT-vel megcsinálni. Ahogy az Android rootolásába és egyéb mélységekbe sem fogunk belemenni, de bárki megteheti ezt, akit érdekel, a fórumon van hely mindennek.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: maxhim » 2018.12.19. 23:02

De azt írtátok (talán pont Te), hogy írtok róla.
Zidoo Z9X
Dune HD Pro 4K
X96Max Plus2 with CE
Amazon Fire TV Stick 4K MAX
maxhim

Következő

Vissza: Egyéb funkciók