MKV,avi felírat?

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: MKV,avi felírat?

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.20. 14:02

englishman írta:(srt-ben létezik format tag, eddig sosem figyeltem működik-e..., mot futtam bele a problémába először)

SRT-n belül a Popcorn sem kezeli, a RaidSonic meg biztos nem. Sőt a RaidSonic szerintem az SSA-ból sem.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: englishman » 2010.12.19. 17:51

Kyle írta:
englishman írta:Azt észleltem, hogy a feliratoknál nem jeleníti meg a szoveg formázást (bold, italic, stb) ami más készüléken nem okozott gondot...

Melyik másik médialejátszónak nem okoz ez gondot?

Ami eddig a házartásban előfordult: Popcorn, Raidsonic.
(srt-ben létezik format tag, eddig sosem figyeltem működik-e..., mot futtam bele a problémába először)

Bízom benne idővel megoldják...
englishman

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.12.12. 23:04

englishman írta:Azt észleltem, hogy a feliratoknál nem jeleníti meg a szoveg formázást (bold, italic, stb) ami más készüléken nem okozott gondot...

Melyik másik médialejátszónak nem okoz ez gondot? A Popcornról tudok egyedül, ahol ez fejlesztés alatt, és bizonyos szinten már működik. De .srt, .sub. feliratokban nincs is formázás infó, csak az .ssa/.ass feliratoknál tudok ilyen lehetőségről.
A Dune jelenleg nem kezel formázott szöveget.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: englishman » 2010.12.12. 19:14

Azt észleltem, hogy a feliratoknál nem jeleníti meg a szoveg formázást (bold, italic, stb) ami más készüléken nem okozott gondot.
Próbáltam párféle formátumot (srt, sub, ass, ttxt), de következetesen egyiknél sem jó.

Ez ilyen, vagy ez valami hiba?
englishman

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.06.11. 21:21

Ha van hozzáférésed a Synology.hu oldal terméktámogatásához, ezt olvasd el: link...
Az ugye kevés, hogy bekapcsolod az NFS-t, meg kell adni, minden megosztásnál, hogy mely IP-tartományból lehet hozzá csatlakozni. Olyan meg nincs, hogy „kötet 1” az nfs path-ben, csak olyan van, hogy „volume1/video” pld. Tehát azért, mert magyar a NAS admin felülete, még volume1 a neve rendszerszinten a kötetnek. De le van írva ez a Dune kézikönyvében, olvasd el (vagy legalább a képet nézd meg, mert screenshot is van épp a Synology-s beállításról)!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: inka01 » 2010.06.11. 20:16

Köszi az eddigi tanácsokat, usb kulcsról és a dune belső winchesteréről is minden tökéletesen működik, felirat avi-val, mkv-val, külső-belső, iso lejátszás felirattal, tényleg mindent visz.
Elvileg az NFS-t engedélyeztem a synologyn, a dune-n megpróbáltam beállítani a gyökérből közvetlenül eléréssel a NAS könyvtárát nfs-sel, de valamiért azt mondja, hogy a hálózati könyvtár nem található. Beírtam, amit a NAS-nál láttam (/Kötet 1/video), de nem látja, majd még próbálkozom, megnézem a NAS fórumát is.
inka01

HozzászólásSzerző: Kyle » 2010.06.11. 13:06

inka01 írta:Egyébként Upnp-n keresztül megyek fel a NAS-ra...

Ez így nem működhet, streamelni csak egy fájlt tud a DLNA szerver. Tehát ha a filmet indítod, akkor azt streameli csak, nem tudja mellette a külső fájlt is. NFS-t használj, az le van írva a Synology fórumban a terméktámogatásnál, mit kell a NAS-on beállítanod, a Dune kézikönyvében meg látod, hogy a Dune-ben mit kell hozzá.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Séf bácsi » 2010.06.11. 12:42

inka01 írta:Egy NAS-ról (Synology) próbálom, az srt-k stimmelnek,mert mindig ellenőrizni szoktam őket. Szóval biztosan srt.
Egyébként Upnp-n keresztül megyek fel a NAS-ra, az SMB beállításával még problémáim vannak, engedélyeztem a NAS-on, de nem látja a Dune.
Az USB próba jó ötlet, kösz, majd este megnézem.

UPNP a hiba oka . NFS kapcsolatot használj.
Séf bácsi

HozzászólásSzerző: inka01 » 2010.06.11. 11:41

Egy NAS-ról (Synology) próbálom, az srt-k stimmelnek,mert mindig ellenőrizni szoktam őket. Szóval biztosan srt.
Egyébként Upnp-n keresztül megyek fel a NAS-ra, az SMB beállításával még problémáim vannak, engedélyeztem a NAS-on, de nem látja a Dune.
Az USB próba jó ötlet, kösz, majd este megnézem.
inka01

HozzászólásSzerző: Séf bácsi » 2010.06.10. 23:15

inka01 írta:Köszi, de még mindig nem mennek a feliratok, akárhogy állítgatom a setup-ban.
A Dune-ben ott van a felirat fájlja, de a .srt kiterjesztés nem látszik, a fájlnév pedig teljesen ugyanaz, mint az avi-é. Érdekes módon az avi-nál látszik a kiterjesztés is.
Lehet, hogy valamiért a Dune nem látja, hogy az egy feliratfájl?

Milyen forrásról próbálod lejátszani? Amennyiben SMB-n keresztül, érdemes lenne megpróbálni egy pendrivera rámásolni és arról lejátszani.
Lehetséges, hogy a felirat kiterjesztése nem egyezik a kódolásával(sub file átnevezve srt-re).
Küld el kérlek a feliratot a sefbacsi(KUKAC)dunehd(PONT)hu címre.
Séf bácsi

Következő

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása