Windows 8 Hálózat megosztás

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Windows 8 Hálózat megosztás

HozzászólásSzerző: zsixi » 2015.11.04. 08:52

Köszönom, nagy segítség volt most már működik! Win 10 -en is! :D

zmolnar1 írta:Sziasztok.

Akinek nem sikerül windows8 (8.1) alól a hálózati megosztás annak elmondanám nekem miként sikerült. Az alap megegyezik a Windows7-nél leírtakkal,a gépen mindent ugyan úgy kell beállítani. Fájl,és nyomtató megosztás be,128 bites titkosítás,jelszó védelem ki. Mappa megosztásnál,mindenki,írási olvasási jogokkal. Ami a Windows esetében lényeges,hogy felhasználói névvel,és jelszóval rendelkező fiókodnak kell lenni,és azon kell bejelentkezned! A csavar a Dune beállításánál van! Fel kell venni egy új hálózati meghajtót.A névnél tetszőleges mit adsz meg,csatlakozás típusa: Smb,a szervernél a számítógéped IP-címét,vagy megadhatod magának a gépednek a nevét. (esetemben Zsolt pc) Majd a könyvtár neve,ami a megosztott mappa neve. Mindenféle "/" jel nélkül,és ami lényeges ne legyen ékezetes karakter benne! Mivel ilyen a Dune-n nincs. Ha a gépeden ékezetes karakter van a megosztandó mappa nevében javítsd át megosztás előtt ékezet nélkülire. Szóval beírod a megosztott mappa nevét,Pl letoltesek,vagy a meghajtó betűjelét. Ha egész meghajtót osztasz meg,akkor csak egy betűt kell beírnod. És most jön a lényeg! Annak ellenére,hogy a gépen az van beállítva,hogy jelszó nélküli megosztás,a Dune-n be kell állítanod azt a felhasználónevet és jelszavat amivel a számítógépbe bejelentkezel! Az én esetemben a felhasználói név a saját E-mail címem,így azt kellett beírnom,és a jelszavamat. Ezek után tökéletesen működik a megosztás.A Windows8 csak is kizárólag jelszavas megosztáson keresztül hajlandó kommunikálni!
Ha több mappát,vagy meghajtót akarsz megosztani,akkor annyi újat kell a Dune-n felvenni.
Remélem akinek hasonló gondjai vannak annak adtam egy kis segítséget
zsixi

HozzászólásSzerző: zmolnar1 » 2014.11.13. 22:42

Sziasztok.

Akinek nem sikerül windows8 (8.1) alól a hálózati megosztás annak elmondanám nekem miként sikerült. Az alap megegyezik a Windows7-nél leírtakkal,a gépen mindent ugyan úgy kell beállítani. Fájl,és nyomtató megosztás be,128 bites titkosítás,jelszó védelem ki. Mappa megosztásnál,mindenki,írási olvasási jogokkal. Ami a Windows esetében lényeges,hogy felhasználói névvel,és jelszóval rendelkező fiókodnak kell lenni,és azon kell bejelentkezned! A csavar a Dune beállításánál van! Fel kell venni egy új hálózati meghajtót.A névnél tetszőleges mit adsz meg,csatlakozás típusa: Smb,a szervernél a számítógéped IP-címét,vagy megadhatod magának a gépednek a nevét. (esetemben Zsolt pc) Majd a könyvtár neve,ami a megosztott mappa neve. Mindenféle "/" jel nélkül,és ami lényeges ne legyen ékezetes karakter benne! Mivel ilyen a Dune-n nincs. Ha a gépeden ékezetes karakter van a megosztandó mappa nevében javítsd át megosztás előtt ékezet nélkülire. Szóval beírod a megosztott mappa nevét,Pl letoltesek,vagy a meghajtó betűjelét. Ha egész meghajtót osztasz meg,akkor csak egy betűt kell beírnod. És most jön a lényeg! Annak ellenére,hogy a gépen az van beállítva,hogy jelszó nélküli megosztás,a Dune-n be kell állítanod azt a felhasználónevet és jelszavat amivel a számítógépbe bejelentkezel! Az én esetemben a felhasználói név a saját E-mail címem,így azt kellett beírnom,és a jelszavamat. Ezek után tökéletesen működik a megosztás.A Windows8 csak is kizárólag jelszavas megosztáson keresztül hajlandó kommunikálni!
Ha több mappát,vagy meghajtót akarsz megosztani,akkor annyi újat kell a Dune-n felvenni.
Remélem akinek hasonló gondjai vannak annak adtam egy kis segítséget
zmolnar1

HozzászólásSzerző: Kyle » 2013.01.29. 11:14

evola írta:A freenfs meghajtó cserére valami infó, miért nem működhet.. ?

Úgy sem megy, hogy mikor meghajtót váltasz a számítógépen, akkor létrehozol egy új Hálózati megosztást a Dune-ön (még ha természetesen ugyanazok is a beállítások benne), de az újnak a neve már pl. "F" lesz? És csak ezen keresztül próbálsz csatlakozni akkor, ha a másik meghajtót akarod elérni, és a régin, ha a korábbit. Pár paramétert eltárol egy hálózati megosztáshoz, amit nem látsz, és nem tudsz törölni sem külön.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.01.28. 22:37

Hát nekem sehogy sem hajlandó működni. Még a C drive-ot sem jártam sikerrel.
ejelhar

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.01.28. 22:22

Fogalmam sincs, de mindjárt kipróbálom, hátha jutok valamire.
ejelhar

HozzászólásSzerző: evola » 2013.01.28. 22:16

Köszönöm, akkor ezzel tovább nem is erőlködöm.

A freenfs meghajtó cserére valami infó, miért nem működhet.. ?
evola

HozzászólásSzerző: ejelhar » 2013.01.28. 21:51

A Windows 8 megosztása nem támogatott. Jobban mondva a Windows 8 korlátozza aszt, csak egy másik windows kéréseit hajlandó elfogadni.
ejelhar

Windows 8 Hálózat megosztás

HozzászólásSzerző: evola » 2013.01.28. 21:18

Sziasztok!

Hálózatot szeretnék megosztani Windows 8 alól.
FreeNFS szerver megy, de csak egy maghajtóról.

Konkrét példa: E:\Filmek
Ha ezt átcserélem F:\Filmek -re a Dune Smart D1 kiakad.

Természetesen a lejátszó Power On/Off kikapcsolása megtörténik, miután kicseréltem a meghajtó betűjelét a FreeNFS programban.

SMB beállítása abszolút nem működik, már mindent kipróbáltam amit felleltem a témával kapcsolatban a fórumon.
A számítógépnek fix ip címe van, az összes win7-es beállítást beállítottam amit találtam a Win7 Share pdf fájlban.
De ennek ellenére sose talál könyvtárat..

Mit ronthatok el, ami miatt a hálózati médialejátszóm legfontosabb tulajdonságát nem tudom használni.

Köszönöm előre is az építő jellegű hozzászólásokat.

Evola
evola

Vissza: Lejátszás Windows-os gépről