Még nem próbáltam a 3,5" 3TB vinyót másik külső házba, de ismerőstől hallottam, hogy valszeg az USB3 csati nem tetszik a Dune-nek (?)
Most olyat produkál, hogy pl. egy adott könyvtárból csak kb. a D-vel kezdődő filmekig látni a listát (mondjuk kb. 20-at) a többi 80-at nem is listázza ki... erre 5 kül. könyvtárba tettem elosztva a filmeket... ott meg üres könyvtárként mutatta őket... ezek után rácsatlakoztattam legalább 3, a sajáttól eltérő kül. gépre... és minden szépen ott volt és le is játszódott... a Dune továbbra sem látja.. és mp3-at sem ismeri fel (sima állandó 128-as zenefile-ok)... de nem.
Most vagy beruházok egy üres usb-2-es házra, vagy egy új 2,5-es hdd-re.. vagy belerúgok az egészbe..

Kicsit elmélyedtem a külföldi fórumokon is, és úgy tűnik, nem újkeletű a problémám.. és nem az USB3 lehet a ludas, hanem a 2TB-nál nagyobb méret: http://www.mpcclub.com/forum/showthread.php?t=26239
Itt azt mondják, hogy a Dune lejátszók linux kernele nem kezeli le yool a 2TB-nál nagyobb lemezeket... legalábbis USB-n keresztül...