MKV file lejátszása

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: MKV file lejátszása

HozzászólásSzerző: Doky586 » 2012.07.31. 21:28

Köszönöm a segítséget. NFS-en átkapcsoltam UDP-ről TCP re és így már felment a sebesség 2-ről 8 MB/s fölé (>64Mbps).
Így már nem akadnak a filmek. SMB-n nem tudtam javítani, NAS-on nincs mit állítani NFS-el kapcsolatban, se SMB-n. MTU 1500-on van (megnövelve egyáltalán nem működne).

Sebaj, NFS megy, SMB-t pedig nem fogok használni.
Van valami publikus teszt ahol szerepel az általad említett olvasási sebesség?

Most nincs kedvem kábeleket dugdosni, mert így is jó lett. A tipus ott az első képen. A Dune-n én gigabit támogatásról nem tudok. a switch csak 100-as, ahogy a rá csatlakozó többi eszkoz is (pl: TV, DVD) és az említett laptop is 100-as volt. A NAS és mellette a router viszont gigás.
Az útvonal ez: nas-router-switch-dune.
Doky586

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.31. 11:24

Hogyne tudna a Dune 25 Mbitet olvasni, a 90 Mbites tesztfájl is hibátlan még SMB-n is. NFS-en válts a TCP/UDP módok között, és megoldódik minden! Ha nem, akkor valamilyen hálózati gondod lesz, ellenőrizd a kábeleket, csatlakozókat, használj másik portot a switch-en! Mondjuk a laptop-NAS közti kapcsolatot nem értem, ez nem gigabites sebesség. Milyen Dune-öd van egyébként? Ugye nem kapcsoltad be a kísérleti gigabit-támogatást? NAS-on nincs jumbo frame bekapcsolva, ugye?
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Doky586 » 2012.07.31. 00:25

Segítene valaki..?
Legalább tudjam hogy a lejátszóm csak ennyit tud, vagy máshol van a hiba..
Doky586

HozzászólásSzerző: Doky586 » 2012.07.27. 21:19

Sziasztok! új bonyolult problémával találtam szembe magam.

A duném egy switchre csatlakozik, majd azon keresztül egy Synology NAS-ra, amiről a filmeket szoktam lejátszani NFS protokolon keresztül. A film-lejátszás általában jól is működik, de feltünt hogy a full HD filmek egy részénél beszaggat a lejátszás, nézhetetlen lesz. Ezen filmeket hdd-re másolva a dune-be rakva jól játsza le őket!

Kiderült hogy ezen filmek egyes helyeken 25 Mbps csúcs adatsebességgel vannak kódolva. A Dune pedig nem bír hálózaton ilyen sebességgel olvasni se NFS se SMB protokollal.
A hálózatot leteszteltem a következőképpen: a switchbe bedugtam egy laptopot. az a Synologyról SMB-n át 11MB/s-al (90Mbps) olvasta az adott filmet. a laptop a Dune SMB szerverét 5-8 MB/s-el olvasta-írta. Ez elegendő lenne. Tehát a LAN hálózattal nincs gond!

A Dune hálózati olvasási tesztben csak 1.7 - 2.1 MB/s -ot teljesít (=13-17Mbps), ami SD és 720-as filmeknek elég, de 1080-as filmek egy részének már nem.
NFS és SMB megosztásnál ugyanúgy lassú; közvetlen HDD-ről ennek tízszeresét teljesíti.

Beállításaim:
http://kepfeltoltes.hu/120727/A_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/120727/B_www.kepfeltoltes.hu_.png
http://kepfeltoltes.hu/120727/C_www.kepfeltoltes.hu_.png

Mérési eredmények:
http://kepfeltoltes.hu/120727/254186381D_www.kepfeltoltes.hu_.gif - NFS
http://kepfeltoltes.hu/120727/916664365E_www.kepfeltoltes.hu_.gif - SMB
http://kepfeltoltes.hu/120727/1065548574F_www.kepfeltoltes.hu_.gif - HDD

Javaslat hogy hálózaton keresztül hogy nézzek fullHD filmeket ?
Doky586

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.23. 13:49

Szerintem az útvonal/név alapján emlékszik, de ki is próbálhatod természetesen, nagy tétje nincs... Emlékeim szerint pár száz fájlnál tudja megjegyezni, hol hagytad abba, de lehet, hogy függ a rendszermemória méretétől is ez a szám.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Doky586 » 2012.07.23. 13:24

Én is az előnyét látom és használni szeretném.
De még mindig nem tudom mi alapján emlékszik a kilépés helyére.

Átmozgathatom másik könytárba?
Átmozgathatom másik megosztásra? (vagy hálózatról local HDD-re?)
Átnevezhetem?
Ha azonos nevű-című de SD helyett HD filmet teszek a meglevő helyére akkor a HD filmet onnantól mutatja tovább ahol az SD-t abbahagytam?
...és akkor is emlékezni fog?

"Nem az időtől függ, hogy meddig emlékezik rá, hanem attól, hogy hány darabhoz mentett már el könyvjelzőt. De nem tudom már, mennyi a korlát."
kb mennyi lehet? 5-10 db vagy 100-200 vagy 500-1000 db?
Doky586

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.07.23. 10:09

Nem az időtől függ, hogy meddig emlékezik rá, hanem attól, hogy hány darabhoz mentett már el könyvjelzőt. De nem tudom már, mennyi a korlát. Viszont kikapcsolhatod a beállításoknál, hogy mentsen-e könyvjelzőt, illetve bármikor a film elejére tudsz ugrani a 0 gombbal, így hátrányát nem látom mindennek, csak előnyét.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Doky586 » 2012.07.22. 00:16

Sziasztok!
A filmek lejátszásánál (formátumtól és felbontástól függetlenül) egy alavető tulajdonság hogyha a stop gombal kilépek a filmből, akkor napok múlva is ezen pontról indul a lejátszás (akár NFS akár HDD).
A kérdésem: erre a kilépési pontra meddig emlékszik a lejátszó? hetek/hónapok/évek?
Mi alapján emlékszik hogy egyszer már félig megnéztem? filenév? (ha átnevezem?) filedátum? tartalmazó mappa? (ha másik mappába helyezem?) stb..
Doky586

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.08.11. 15:13

Ez a topik az mkv lejátszásról szól. Ha nem találsz a problémádnak megfelelőt, nyiss egy újat. Jelen esetben Blu-ray-t akarsz lejátszani mappából. A Blu-ray anyagoknál van egy BDMV nevű mappa a film könyvtárán belül. Ha ilyen könytárra kattintasz (ahol van egy belső BDMV mappa), akkor elindul a film, mintha egy Blu-ray lemez lenne egy optikai olvasóban (hacsak nem állítottad be a menüben, hogy ilyenkor nyissa meg a mappát – lásd a kézikönyvben). Nem kell bohóckodni az m2ts fájlokkal, mint BD lemezt játszd le!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: redbulova » 2011.08.11. 13:44

Segitséget szeretnék kérni. Nem tudom hogy kezelni az m2ts fájlokat. Letöltődik sok belőle, hogy lehet elinditani Zappiti felületen, melyik az inditó file, vagy össze kell füzni őket?
Biztos töltött már le valaki ilyen bontásban. Ezek főleg BD25 és BD 50-es HD filmek
redbulova

ElőzőKövetkező

Vissza: HD filmek (pld. mkv, m2ts) lejátszása