Lejátszás Synology NAS-ról

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: Lejátszás Synology NAS-ról

HozzászólásSzerző: csilig » 2012.03.22. 15:05

Kyle írta:Próbáld ki a Zappiti programot (letölthető a temréktámogatás oldalunkról is), akkor látni fogod, hogy az milyen linket generál. A Zappiti által generált link működik NFS-en, azt tudom, a My Movies-t nem ismerem.

Szia Kyle!

Köszi a javaslatot. Végül megtaláltam a probléma okát. A My Movies szabadon engedi definiálni az NFS elérési utat, de a Dune csak úgy találta meg, ha a server azonosítás után egy ":" áll. Végül is a My Moviesban ezt kellett megadnom:
'nfs://192.168.1.103:/volume1/video'. Elment vele egy kis idő míg rájöttem, de most már frankó.

Még egyszer köszi a javaslatot.
Üdv
Csilig
csilig

HozzászólásSzerző: Kyle » 2012.03.21. 11:36

Próbáld ki a Zappiti programot (letölthető a terméktámogatás oldalunkról is), akkor látni fogod, hogy az milyen linket generál. A Zappiti által generált link működik NFS-en, azt tudom, a My Movies-t nem ismerem.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: csilig » 2012.03.20. 22:49

Kedves Fórumtársak!

Nemrég vettem egy HDI TV-101-et és egy Synology NAS DS212+ szervert. Sikerült megoldani az összekapcsolást és lehet filmeket nézni zenét hallgatni stb. Elkezdtem rendszerbe szedni a filmjeimet. Ehhez a My Movies Collection Manager-t használom. Frankón feltöltöttem a filmeket a NAS-ra is, a standard share: /volume1/video könyvtárba. A Dune-n látom is a könyvtárat és le is tudom játszani a filmeket, de a My Movies amikor az indexet legenerálja (ami szintén a NAS-on egy külön share-ben van) akkor egy olyan linket állít be a filmhez, amely elvileg jónak tűnik (nfs://volume1/video/..........), de amikor az indexben navigálva (ami egyébként frankón műkszik) el akarom indítani a filmet akkor kiírja, hogy az URL nem megnyitható. Csak a rend kedvéért: ha a Dune-ről navigálva keresem meg a filmet akkor rendben le tudom játszani, tehát a probléma a My Movies által legenerált index hivatkozásban van, de arra nem találtam eddig sehol infot, hogy miként kell ennek kinézni.

Meg tudnátok mondani, hogy a Dune milyen szintakszissal várja el a film hivatkozást, ha az egy NAS-on van NFS eléréssel?

Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Csilig
csilig

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.06.01. 23:54

tanzen írta:...Most minden ok,bár elsőre nem lett jó,lehet ez a béta fw miatt?Beraktam a csillagot,nem változott semmi,újraindítottam a dűnét,semmi,de miután a benyomtam hátul a főkapcsolót majd vissza egyből jó lett minden...

Örülök, hogy működik már! Nem a firmware hibája, csak egy kis idő kell hozzá.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.06.01. 20:19

Kyle írta:Nem, Te nem olvastad el figyelmesen a leírást. Beállítottad, hogy NFS-en keresztül a 105-re végződő eszköz, azaz a Synology tudjon csatlakozni a Synology-hoz... Nem véletlenül van a képen egy csillag az IP cím utolsó helyén, ami azt jelenti, hogy bármi lehet ott. Azaz a Dune bármilyen IP-t is kap a hálózaton, az tud majd csatlakozni. De ez leírtuk a Synology oldalon az általad linkelt cikkben a két kép között.

Ok,akkor úgy tűnik csak azt az egy mondatod nem olvastam el becsülettel.Valamiért arra asszociáltam a kép láttán hogy azért van csillag mert ügye akármennyi is lehet az utolsó szám,felhasználótól függően.Most minden ok,bár elsőre nem lett jó,lehet ez a béta fw miatt?Beraktam a csillagot,nem változott semmi,újraindítottam a dűnét,semmi,de miután a benyomtam hátul a főkapcsolót majd vissza egyből jó lett minden.
Bár még akad egy probléma de az inkább zappitival kapcsolatos így inkább beírom oda nehogy offnak tekintsd. ;)
tanzen

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.31. 00:16

Nem, Te nem olvastad el figyelmesen a leírást. Beállítottad, hogy NFS-en keresztül a 105-re végződő eszköz, azaz a Synology tudjon csatlakozni a Synology-hoz... Nem véletlenül van a képen egy csillag az IP cím utolsó helyén, ami azt jelenti, hogy bármi lehet ott. Azaz a Dune bármilyen IP-t is kap a hálózaton, az tud majd csatlakozni. De ez leírtuk a Synology oldalon az általad linkelt cikkben a két kép között.
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.05.30. 21:56

Kyle írta:A Synology.hu oldal terméktámogatás részében van egy cikk a médialejátszós beállításokról. Ha a szerint megcsinálod, és nincs a Jumbo frame engedélyezve ,akkor menni fog. Illetve nézd meg újra, hogy a Dune-ön pont olyan elérési utat adtál meg, mint ami a kézikönyvben szerepel (kisbetű/nagybetű nem mindegy, / jelek is számítanak).

Ha erre a cikkre gondolsz akkor igen,aszerint állítottam be.Íme,illetve a dune-n is így állítottam be,leírás szerint,így már nem tudom mit kellene tennem hogy jó legyen.Időközben frissítettem a rendszert mert úgy tűnik hogy ami a cd-n volt az már korosabb darab volt,így pár olyan kérdés amit feltettem volna,értelmét vesztette.mint pl most már tudok másolni total commanderben ugyanúgy ahogy a dune-re a hálózat ikon alatt,eddig nem tudtam.Mint ahogy upnp-ben is megjelent a music,photo és video menüpont de se smb-n se nfs-en nem tudom elérni.Még ezt a francos zappitit is sikerült beizzítani a nassal csak nem tudom használni.
tanzen

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.05.30. 11:31

A Synology.hu oldal terméktámogatás részében van egy cikk a médialejátszós beállításokról. Ha a szerint megcsinálod, és nincs a Jumbo frame engedélyezve ,akkor menni fog. Illetve nézd meg újra, hogy a Dune-ön pont olyan elérési utat adtál meg, mint ami a kézikönyvben szerepel (kisbetű/nagybetű nem mindegy, / jelek is számítanak).
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: tanzen » 2011.05.29. 10:50

Nekem egyszerűen nem megy a nas összepárosítása dune-vel.Vettem egy ds411j-t.Engedélyeztem az nfs-t,megosztási mappa beállítva,a dune-n a leírásban szereplő kép alapján kitöltöm az új hálózati könyvtár adatlapját és hálózati könyvtár nem elérhető hibaüzenetet kapok.
tanzen

HozzászólásSzerző: G74 » 2011.03.27. 15:15

Az általad készített leírásra gondoltam, amihez kép is van. :) Beállítottam a nas-on a jogosultságokat, routeren a fix ip-t, és megy. Hálásan köszönöm a gyors és korrekt segítséget.
Még csak tanulom ezt a hálózat építgetést...:)
G74

ElőzőKövetkező

Vissza: Lejátszás NAS-ról