110606_1315

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: 110606_1315

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.07.11. 17:04

Kyle írta:Mi lenne, ha NTSC felbontást állítanál be a menüben, automatikus frekvenciaváltással? Ha így jó a menü, akkor meg van oldva.

Háát nemigazán jóóó..:) Ahogy írtam, az esetek 80-90 százalékában rakja vissza az alsó csíkot a PAL-NTSC-PAL váltás.. Igazából nem is mindegyik NTSC-re váltásnál rakódik vissza az alsó csík (ez a hiányzó 10-20 százalék..) Ekkor az NTSC-ben is hiányzik.. Ráadásul NTSC-ben a TV megpróbálja függőlegesen széjjelebb húzni a képet PAL közelire, ezért a vízszintesen fekete csíkok látszódnak a vízszintes képadatsorok között.. (Nem tudom hogy érthető-e..) Képzeld el úgy mintha a páros-páratlan sorú félképek közül hiányozna az egyik..
Ráadásul fakóbbak és világosabbak a színek (és látszódnak a vízszintes fekete csíkok), szóval nem szééép na..:)

Valaki 4:3-as TV-vel esetleg ki tudja próbálni, hogy nála is jelentkezik-e ez a probléma?
gaborca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.07.11. 16:45

Mi lenne, ha NTSC felbontást állítanál be a menüben, automatikus frekvenciaváltással? Ha így jó a menü, akkor meg van oldva.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.07.11. 13:44

Sziasztok,

Hát én is egy problémát vetnék fel(bár szerintem ez az emberek többségénél biztos nem jelentkezik):

Kis családunk egyelőre csak egy hálózati médialejátszóba tudott befektetni (Smart H1), új televíziót még nem vettünk. Szóval nálunk egy 4:3-as képarányú 68 cm képátlós 100Hz-es Panasonic katódsugárcsöves TV égeti a filme vágyók retináját..:)

A jelenség a következő:
A Dune "Beállítások" menüjében a "Kép" beállításai közt meg van adva hogy "PAL576i". Ha újraboot-ol a jószág, akkor a "lábjegyzet" rész (az alsó információs sáv: "A" gomb blabla, "B" gomb blabla, "Popup menu" blabla.. felirattal), nem jelenik meg. Konkrétan egy nagy fekete terület. Viszont ha a "Kép" menüben átváltok NTSC-re, majd vissza PAL-ra, akkor megjelenik. (Vagyishogy az esetek 80-90 százalékában)

Kicsit zavaró hogy minden bekapcsoláskor ezt el kell játszani... Tapasztalt ilyet valaki aki "még" 4:3-as TV nézi a Dune-t??
Nem tudom hogy 16:9 képarányú megjelenítőnél is csinálja-e ezt vagy sem..

Üdv
gaborca

HozzászólásSzerző: Limpi » 2011.07.10. 20:06

Szerintem ez a firmware nagyon korrekt, végre majdnem tökéletes a feliratkezelés!
(Már csak a TTF támogatás hiányzik, mert Arial Bold betűtípussal azért még jobb lenne...)
Limpi

HozzászólásSzerző: mp_hu » 2011.07.10. 15:54

Sziasztok!

Ide írok, de nem biztos, hogy ide kellenek. Régebbi beta firmware-rel is voltak ilyen tapasztalatok, de a mostani stabillal egészen zavaró lett a helyzet. Lehet, hogy maga a lejátszó akarja megadni magát? Tehát a nyűgök:

- Hiába van első helyen és default flag-gel ellátva a magyar felirat, az angolt tölti be (régen nem így volt) mkv esetén.
- Meglevő, általam készített, eddig simán lejátszott 720p-s WMV-t vagy nem játsza le, vagy újraindítja magát vagy csak megfagy (Windows Movie Maker Zune HD beállításával mentve)
- Sokszor minden beavatkozás nélkül avi vagy mkv nézés közben visszaugrik a legelejére vagy kilép
- yaDIS 2.1.x által készített jukebox-ból lejátszásra újraindul (fizikai kikapcs-bekapcs után simán lejátsza, ahogy kell)
- NAS-ról avi lejátszás közben ha másolok a DUNE-re simán szaggatt a lejátszás (eddig ezzel sem volt gond, nem másolt ugyan gyorsan, de nem zavarta - torrent klienset sosem használtam-használom)
- Type 2 DVD lejátszás beállításánál több saját (akár eredeti lemezes) DVD is újraindítja, lefagíasztja
- Windows Movie Maker ugyanolyan beállításával készült bármilyen (SD, HD, akár még mobilra méretezett is) WMV esetén legjobb esetben újraindul. A fájlokat minden más, még egy android tablet is simán lejátsza
- Kieg: Több nyelvű feliratot tartalmazó mkv esetén feliratváltásnál jó eséllyel a hang eltűnik. Jó esély = 50-50% ugyanannál a filmnél.

Kicsit kezdek morcos lenni. Ahogy írtam is, nem minden ezzel a firmware-rel jött elő, hanem szépen fokozatosan, egyre többször, kivéve az első jelenség.

Örülnék a segítségnek!
Köszi!
Péter
mp_hu

HozzászólásSzerző: skywalker291 » 2011.07.08. 09:02

Sziasztok én is tapasztalatokat szeretnék, ezzel a firmware-el kapcsolatban , legfőképpen az érdekelne, hogy a torrent kliensben történtek-e javítások , pl a letöltési sebesség terén? Egyébként egy dune hd max-om van , érdemes ezt a verziót leszedni rá ?
skywalker291

110606_1315

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.07.06. 08:34

Új stabil firmware verzió a Dune HD média lejátszókhoz (110606_1315)

http://dune-hd.com/news/176-new-stable- ... media.html

Ez lényegében az előző béta, néhány javítással felturbózva:

The list of changes in the firmware version 110606_1315 since the version 110511_2007_beta:
* Bugfix: Weather application settings did not work in some cases.
* Bugfix: Specific DVD-Video discs could not be played correctly.
* Bugfix: NTSC/PAL detection could be handled wrongly during DVD-Video playback.
* Bugfix: Wrong audio channel could be chosen when switching channels during MPEG2-TS/IPTV playback.
* Bugfix: Playback of video streams from network could hang in specific rare cases.
* Some interface languages updated.
* Some other improvements/fixes.

Tegnap érkezett meg a lejátszó (Smart H1), ahogy a mellékelt rövid üzembehelyezési leírásban is szerepelt, a Lejátszó.hu által a legfrissebb firmware-rel felupgrade-elve, a magyar nyelvű felületet alapértelmezetten beállítva szállította le. Ez nagyon kedves gesztus volt, köszönöm szépen..:)

Mivel előtte már szinte minden fórumot kiolvastam a lejátszó beállításaival kapcsolatban, pár perc alatt beállítottam rajta minden hálózati elérést (NAS-ról megy majd minden lejátszás, nincs benne még vinyó), tényleg kb 1 másodperc alatt behoz minden hálózati megosztást (külön megosztás van a Synology NAS-on a videónak, zenének, fotónak).

Kipróbáltam vele pár videót, de találtam pár apróságot.
Az Avatar nekem egy DVD-ISO-s verzióban van meg, ami érdekesen akadt ki. Simán elindult, bejött a menüje, elindítás után meg ment egy jó darabig, aztán megállt. Bármit próbáltam utána, skip-elni, vagy menübe visszalépni, elindult a THX logó animációja (amit most láttam először és egyébként nagyon szép anim..:) ), de előtte ezzel a videóval számítógépen XBMC-vel sem, és írható DVD lemezre kiírva aszatli DVD lejátszón sem volt probléma.. A beállítások között próbáltam visszakapcsolni a régi DVD motorra (hátha az új motor hülyéskedik), de ugyanaz lett a végeredmény. (Nem melegszik, nem HW probléma) Néhány avi is eljátszotta ezt hogy rövidebb-hosszabb idő után visszalépett a főmenübe, megtagadva a további lejátszást.. (Nem NAS hálózati elérés probléma, fullhd-s nagy bitrátájú BBC sorozatos "Bolygónk a föld" röccenés nélkül megy..)
De ha csak néhány videóval jön elő ez a probléma, akkor nincs komolyabb baj. A fullHD-s Panasonic videókamera AVCHD kódolású házi videókat is pöpecül vitte. Klassz az előre beállított webrádió gyűjtemény is..:)

Volt valakinek problémája ezzel a firmware verzióval? Tapasztalatok?

Üdv
gaborca

Előző

Vissza: Tapasztalatok a legújabb firmware-rel