110606_1315

Fórum szabályok
Zárt topik, csak termékregisztráció után írhatsz ide!

Re: 110606_1315

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.12.08. 12:03

gaborca írta:...Ha más gyártó ugyanezzel a chip-set-el jobb kodektámogatást tud nyújtani, az TÉNYLEG a Dune szégyene...

Lenne, ha igazad lenne. De ebben nincs. Bizonyosan van (ahogy írod is főleg SD-s) olyan fájl, ami a Dune-ön nem működik, máson meg igen, de nagyságrendekkel több van, amivel fordított a helyzet. A PC-s példának meg ugye semmi köze egy hardveres lejátszóhoz. Az egyik szoftver kérdése és több Ghz-es processzort igényel, a másik meg hardveres, így nem lehet olyan rugalmasan frissíthető, felkészíthető a hülye fájlokra. Mert a normálisokkal semmi baja. De vegyél bátran bármi mást MELLÉ (ne add el, mert aztán úgyis rájössz, hogy ez kell Neked), ha nekem nem hiszel. Azt gondolom rossz helyről szerzed a filmjeidet, ha rendszeresen konvertálgatnod kell. Mi 2 éve kb. nem találkoztunk olyan filmmel, ami ne ment volna hibátlanul. De megoldás lehet, hogy veszel egy nonamet mellé, vagy egy 4 ezer forintos DivX-es DVD-lejátszót, ha nem HD-ban mozizol. Ettől függetlenül persze igazad van abban, hogy mint zenelejátszó a tévén nem használható valami látványosan. Viszont szinte az egyetlen lejátszó a piacon, amelynél tévé nélkül is lehet zenét hallgatni, és úgy tűnik, a felhasználók nagyobb része ezt favorizálja, ezért nem is fejlesztik igazán a képernyős felületet.
Dune-HD.hu adminisztrátor – Szemetek, kicsinálták Kenny-t!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.12.08. 11:40

Haaaj.. Mikor jön már ki az új firmware verzió.....
Már több mint egy hónapja volt az a hír, hogy több hónapja nem volt frissítés..
Engem nemigazán érdekelnek olyan "apróbb" újítások, mint pl az időzített kikapcsolás, vagy beállításvarázsló..
Inkább gyúrjanak rá jobban a formátumtámogatásra.. A csapból is az folyik hogy a Dune lejátszók ilyen high-end olyan csúcsszuper mindenevő csudajószágok, és mégis egy csomó filmet konvertálnom kell hogy megegye..

Erre példa:
A feleségem letöltötte a netről az egyik kedvenc sorozatát (Majd a komornyik). AVI konténeres epizódok, van amit lejátszik a lejátszó, van aminél csak hang van, a kép egy nagy fekete semmi.. Ugyanezeket a részeket a PC-n egy apró teljesen free lejátszóprogi, vagy egy kis noname primitív "médialejátszó" simán visz..
Ezek miért bírják lejátszani? Biztos azért mert szarok, a Dune meg "mindenevő"...

Persze erre lehet azt mondani, hogy a Dune (Full)HD lejátszó, az új formátumokat viszi, ne etessem már régi szar SD anyagokkal, amik rosszul vannak kódolva.. (A PC-s lejátszóprogi számára, vagy más médialejátszó szerint nincs rosszul kódolva)

Félreértés ne essék, nagyon meg vagyok elégedve a képminőséggel, de a kodektámogatással NEM! Nem sok ráfordítás kéne ahhoz hogy IGAZÁN jó kis lejátszó legyen a Dune-ből.

Ha más gyártó ugyanezzel a chip-set-el jobb kodektámogatást tud nyújtani, az TÉNYLEG a Dune szégyene..

Sorolhatnék még hibákat.. Ékezetes karakterek kezelése (MP3 ID-tag-ek szerencsétlen megjelenítése) Aminek a javítását egymilliószor kiadhatták volna egy újabb frissítés képében. Feliratok True-Type font kezelése stb..
Ha több mint félév után, kiadnak egy szinte csak "eye-candy" firmware-el, TÉNYLEGES JAVÍTÁSOK nélkül, el fogok gondolkodni a lejátszó lecserélésén, és beállok én is a Dune-t masszívan fikázók közé..

Na.. most jól kidühöngtem magam..
gaborca

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.11.29. 12:47

gaborca írta:Köszönöm szépen megnézem..:)

Öhh.. az alábbi tárgytalan..:) "Megolvastam" a leírást és már minden tiszta..:)

Egy Dune Smart H1-esünk van, amiben van egy 1.5 T-s vinyó. 2 Partíció van rajta (1 rendszer, meg a "2/2"-es adat)
Ezt a "dune_skin"-t az "1/2"-re vagy a "2/2"-re kell rakni? (Van egy "gyanda sanúm" hogy az "1/2"-re, de biztos ami biztos rákérdezek..:) )

Nekem bőven elég az is ha egy meglévő témában lecserélem a háttérképet, nagyon nem akarok ikon, meg durva design tervezésbe átcsapni..:) A firmware-el telepített témák látszódnak így könyvtár szinten? (nem néztem még meg mi van az "1/2"-n..)

A skin-t nem a HDD-re kell másolnod, hanem egy pendrivera, zippelve, és FONTOS, hogy a zip neve a "dune_skin_" kifejezéssel kezdődjön.

Ekkor a Dune érzékeli, hogy egy Skin-el van dolga, és a zip-et megnyitva felajánlja, hogy telepíti azt a belső memóriádba...
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.11.29. 10:22

Kyle írta:ITT le van írva, lefordítom szívesen magyarra is. Csinálhatsz bármilyen skint Te maga is. Ez nem a firmware-fejlesztők dolga lenne, hanem egy grafikusé egyébként. Megnézzük, van-e nekünk kedvünk pl. ilyesmit csináltatni a fórum regisztrált tagjainak...

Köszönöm szépen megnézem..:)

Öhh.. az alábbi tárgytalan..:) "Megolvastam" a leírást és már minden tiszta..:)

Egy Dune Smart H1-esünk van, amiben van egy 1.5 T-s vinyó. 2 Partíció van rajta (1 rendszer, meg a "2/2"-es adat)
Ezt a "dune_skin"-t az "1/2"-re vagy a "2/2"-re kell rakni? (Van egy "gyanda sanúm" hogy az "1/2"-re, de biztos ami biztos rákérdezek..:) )

Nekem bőven elég az is ha egy meglévő témában lecserélem a háttérképet, nagyon nem akarok ikon, meg durva design tervezésbe átcsapni..:) A firmware-el telepített témák látszódnak így könyvtár szinten? (nem néztem még meg mi van az "1/2"-n..)

Üdv,
gaborca
gaborca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.11.28. 14:15

ITT le van írva, lefordítom szívesen magyarra is. Csinálhatsz bármilyen skint Te maga is. Ez nem a firmware-fejlesztők dolga lenne, hanem egy grafikusé egyébként. Megnézzük, van-e nekünk kedvünk pl. ilyesmit csináltatni a fórum regisztrált tagjainak...
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: gaborca » 2011.11.26. 22:43

Volna egy apró ötletem...
Meg kéne kérdezni a firmware készitőket, hogy hajlandóak lennének-e egy évben több firmware frissitést kiadni? Nem nagy módositásokra gondolok, hanem téma frissitésre. Közeleg a mikulás, aztán karácsony, (halloween már elmúlt), februárban farsang, tavaszal húsvét.. ilyesmikre gondoltam..
Van igy is kb 8 féle téma, (tudom zappitivel át lehet hegeszteni sokmindent), de sokan vannak akik nem állnak neki a masinát bűvölni a háttér (hangulat) megváltoztatása miatt..
A lejátszót általában a család más tagjai is használják, a technomán apukán kivül is..:) Én örülnék neki ha meg tudnám örvendeztetni a családtagokat némi "ünnepi hangulat fokozó látvánnyal"... hegesztés nélkül..:)

Üdv,
gaborca
gaborca

HozzászólásSzerző: Kyle » 2011.11.25. 10:56

Köszi, hogy megosztottad velünk!
Kyle
Adminisztrátor

HozzászólásSzerző: Rolibratyo » 2011.11.24. 21:28

Sziasztok!

Köszönöm a sok hozzászólást a probléma valóban az iso készítéssel volt.
Anno olyan céllal készítettem azokat, hogy majd később kiírom dvd-re, ezért DVD-ROM (ISO)-t csináltam a NERO-val.
Ezt nem tudtam lejátszani a Dune-vel. A problémát a következő módon oldottam meg: mount-oltam az iso-t majd megnyitottam a NERO-val és DVD-Video formátumot választva készítettem az új képfájlokat, amiket már gond nélkül olvasott a készülék.
A NERO-nál DVD kép felírásakor egyébként alul a "Fájl típusa:" legördülő menüben kiválasztható, hogy ne nrg-t hanem egyből iso-t készítsen a program, így nem kell átnevezéssel bajlódni, és biztos az iso formátuma is.
Rolibratyo

HozzászólásSzerző: kalimera » 2011.11.23. 14:46

Működik, nem hiba. ISO konverter program szerint nem kell átalakítani, mert egyébként is ISO.

Dvd-Video (ISO)
kalimera

HozzászólásSzerző: Cartman » 2011.11.23. 14:20

kalimera írta:@ Rolibratyo

Hogy teljesen egyértelmű legyen:

Normál Dvd-Video (ISO) struktúrát írok Image fájlba. Így kapom az NRG-t, amit ISO-ra nevezek át.

Akkor ez a hiba!!!

Az nrg, nem azonos az iso-val, ha egy pc-s program felmountolja, az nem azért van, mert jó így, hanem mert rájön, hogy ez valójában nrg...!!!

Ha megnézet a fájlméret sem azonos egy iso és egy nrg esetén!
Dunehd.hu adminisztrátor
Cartman
Adminisztrátor

ElőzőKövetkező

Vissza: Tapasztalatok a legújabb firmware-rel